Ahli Kelab Kad !!

Apr 2, 2013

Home » , , » Santai

Santai





 sejak-sejak dah nak masuk 37 minggu nih...
cengginilah gaya cikgu kelas mengajar anak murid...
versi baring sambil mata mengawasi anak murid...
duduk lama-lama kaki kebas...
baik duduk bersimpuh atau bersila...sama aje tahap kebasnya...
kata "guru besar"... adegan ini adalah diluluskan memandangkan keadaan cikgu kelas yang udah sarat..
mujurlah "guru besar" selalu tolong take over time mengajar...
sekarang nih asal masuk maghrib aje..mulalah mata teman nak terkatup-katup..
macam kene gam gajah!!



minggu nih...minggu bermanja-manja...
sebab minggu nih minggu last teman bertapa di Taiping...
start minggu depan,..teman akan mula bertapa di kampung teman..
yup!..teman akan beranak di kampung..
atau lebih tepat lagik Hospital Teluk Intan..
CikMat dulu pon lahir kat sana..
lagipun mak & abah teman dah pencen...
makanya nanti,..adalah orang yang boleh tolong handle CikMat bila teman dah start sakit...
CikMat nih bukan "mesra" sangat nak tinggal lelama dengan orang yang dia tak kenal...



sekolah CikMat macam mana?
haaa.....CikMat akan menumpang belajar di PASTI Teluk Intan...
insyaAllah dalam sebulan macam tu..
urusan per"tumpang"an sekolah bakal dibuat Khamis nih...
harapnya semua berjalan dengan lancar...






piknik dimalam hari..
selalunya orang piknik siang-siang tapi teman dah biasa piknik time malam...
tempat piknik?...takde yang lagi best selain kat sepital...
cengginilah bila terpaksa berkongsi perhatian suami dengan sepital.. *menyampah*
memandangkan minggu nih minggu bermanja...
makanya,..setiap saat kalo boleh nak dimanfaatkan sebaiknya...
mau sasau kejap woo nak tinggalkan buah hati sorang tu...
sapelah nak melayan teman merepek kat kampung nanti...
bila dia kat depan mata..asyik nak mengusik aje kejenya...
bila jauh dimata..mulalah gaban nak tukar watak jadik awek cengeng..
hahahahaha....



kelmarin CikMat ternampak teman sapu krim ke perut...
lansung dia terperasankan stretch mark comell di perut teman....
terus dia cakap...
"kesian umie.perut umie koyak"
koyak??....hadeeiii...indahnya ayatmu wahai anakku!!





4 comments

Apr 2, 2013, 11:13:00 PM

Elokla di kampung, ada yg tolong tengok2kan CikMat. "Perut umie koyak", hehehe! Adoi la CikMat nih!

Apr 3, 2013, 9:32:00 AM

baguih nye cikmat rajin ...

tak lama dah kan ko nk bersalin ...

Apr 3, 2013, 10:36:00 AM

Aku doakan ko selamat bersalin ye...cikmat pun nanti belajar elok2 k kat pasti tu...so, ko abiskan pantang kat sana ke..

Apr 3, 2013, 2:38:00 PM

mesti cikmat jadi best student kat pasti tumpangan dia nnti kan.. kalo anak org lain dah dpt cuti 3 bulan dah tu..

adik yg koyak kan perut ummi.. kesian ummi.. sikit je lagi tu.. nnti mesti rindu perut moncit tu

Post a Comment