Ahli Kelab Kad !!

Apr 3, 2013

Home » , » Check up @ 37weeks

Check up @ 37weeks




pergi dengan senyuman..pulang dengan muncungan...
hahahahahahaha...
ujung-ujung pregnancy nih...cepat sangat hati menyentap! 
especially bila pegi sepital atau kawasan yang sewaktu dengannya...
*pegi dating kat sepital cik abg aje hati tak sentap*
mehlah kira review sama-sama komen doktor arini...




  • result HB hari nih antara yang terbaik pernah teman dapat....11.7L..
    vangga dengan diri sendiri yang berjaya menahan diri dari meneguk air teh,nescafe,kopi... tak lupa jugak ucapan terima kasih untuk corn flakes & susu low fat yang sentiasa menjadi peneman setia untuk breakfast selama 2 minggu nih ( dah rasa macam ucapan menang award pulak)

  • arini jugak dapat ceramah free dari misi & doktor...sebab?... walaupon teman makan nasi ikut sukatan macam biasa & makan 3 kali sehari..berat badan tetap menten naik macam biasa..
    dah tak kuasa nak sekat diri dari makan nasi.makan atau tak makan,result tetap sama.
    kalo ikut kira-kira kalkulator misi tadik,..sepanjang 37minggu pregnen,..berat badan teman udah naik sebanyak 16.9 kg..iaitu melebihi 4.4 kg dari baseline.
    dan berat terkini yang dicatat tadik adalah 74.4 kg.... sentap?..idakle sentap tengok angka kat penimbang tu tapi sentap bila doktor tak kasik dah teman makan nasi waktu malam.dia suh makan roti 2 keping aje.gilo hapo nak makan roti 2 keping aje..mau memberontak yang kat dalam perut nih kang..
    disebabkan hati sentap dengan statement doktor yang memegang no MMC 5**** ,..terus telepon cik abg terchenta & ex-matron kat kampung..kata otai,..abaikan kata2 doktor tu.makanlah seperti biasa..tak lama aje lagik nak beranak dah pon..oh,..i love my otai-otai!!!

  • resulu urine jugak takde apa-apa masalah..bacaan BP jugak adalah stabil..kaki,tangan takde bengkak..( hati aje yang bengkak dengan doktor) ..secara keseluruhannya,..teman adalah sehat! berat badan aje yang tak sehat...


  • dan minggu ni merupakan minggu terakhir teman check-up di Taiping.by next week,..teman akan follow up check up di Teluk Intan.jadi sempatlah tadik salam cium laga pipi dengan misi-misi yang selalu attend teman.rata-rata peramah & jenis masuk sekepala dengan teman..






ni semua barang yang bakal diangkut ke kampung Jumaat nih...
alhamdulillah..takde berbelanja banyak pun untuk adik CikMat sebab banyakkkk sangat barang CikMat yang boleh diguna pakai...
set tilam travel tu seingat teman,..adalah kot 3-4 kali aje gunanya...
selebih masanya,..memang duduk dalam bekas dia ajer...







blom beranak tapi udah ada sebenier yang sampai rumah...
terima kasih pada orang yang menghadiahkannya...
teman pon tak kenal sape...cik abg yang suruh bawak balik..


kepada sesapa yang nak hantar sebenier..
make sure bukan kaler PINK ye...
kaler-kaler lain takpe...kaler oreng buah pinang jugak diterima..
cuma kaler PINK ajer not allowed..hahahahahahaha







umie : tadika sape ni,Mat?
CM : tadika Ahmadlah...

kalo umielah owner tadika nih,Mat..
memang bangkrup cepat sebab takde mak bapak yang nak hantar anak dia datang sini..
tengok kaler tadika pon udah gerunnn..





6 comments

Apr 3, 2013, 5:22:00 PM

Achik Dineh pun sama gerun tengok kaler tadika tu, kihkih! Jangan marah CikMat, ngusik2 ja.

Ikut jalah cakap otai2 tersayang tu, dema pun sangat berpengalaman. Semoga semuanya selamat, Nini.

Apr 3, 2013, 5:45:00 PM

wah..sekejap je nak sampai due ya....takpela..dah nak bersalin dah..makan je la apa yang terasa nak makan cuma berpada la...

Apr 3, 2013, 7:11:00 PM

Wahhhh dah tak lame dah ni :) take care kak!

Apr 4, 2013, 9:42:00 AM

Umie, itulah nampaknya tadika anak jantan, betul tak cik mat. Semuga nini selamat dan dipermudahkan segalanya....

Apr 10, 2013, 2:12:00 PM

semoga selamat la hendaknye ye..
baby boy eh...okla abg dia ade geng..;-)
selamat menjalani pantang..
jangan pantang tgk makanan ang sapu lak..hihi

Apr 10, 2013, 2:13:00 PM

da nak sampai masa ye...
moga selamat la hendaknya..
baby boy skli lagi ye..elok jugak ade geng si amat nak bertarung nnt..;-)
selamat berpantang..jgn pantang tgk makanan udah..ehehe

Post a Comment