Ahli Kelab Kad !!

Apr 10, 2013

Home » , » Check up @ 38weeks

Check up @ 38weeks



Alhamdulillah.....
masih lagik dalam tempoh membawa perut...
time CikMat dulu merasa takat 36weeks ajer...
untuk adik CikMat kali nih...
setakat ni,38weeks masih lagik belom beranak.....
kelmarin dah dikejutkan dengan contraction selang 10minit start pukul 12malam...
tapi sampai pukul 12.30malam udah senyap...
kata mak,...false alarm tu....
ohsem rasanya sebab masa mengandungkan CikMat dulu..
 tak sempat merasa contraction,turun tanda semua nih....
serius,..teman sangat teruja nak merasa nikmat sakit bersalin kali nih...
hahahahahahahah.....



okeh...arini ada weekly check up..
tapi bukan di Taiping,sebaliknya di Teluk Intan...
pukul 8pagi teman udah check-in kat sana....
dan review untuk hari nih.....



  • tak payah tadah lengan untuk sesi amik darah lagik sebab result minggu lepas dan cantekk..
    tapi test urine tetap berjalan seperti biasa...dan macam selalu,..result adalah cun!


  • teman tak pasti samada misi silap atau alat penimbang tu sayang lebeyy kat teman...berat yang ditimbang tadik adalah 73.3kg...turun 1.1kg dalam masa seminggu..yess!!...tercapailah hajat hati takmo berat cecah 75kg sebelum beranak...rasa macam nak buat lompat bintang kat depan misi tadik tapi takut pulak terpelecok jatuh..hahahahahahaha

  • bacaan BP macam biasa...100/70. 

  • kata misi,..kalo ikut rekod buku merah..last sekali sesi scan teman adalah masa kandungan berusia 28minggu.misi cadang nak buat scan lagik sekali tadik tapi malangnya doktor bertugas udah keluar.ada hal kat Pejabat Kesihatan katanya..,maka.sesi scan ditunda ke minggu hadapan..itupon kalo teman idak beranak lagik la..

  • takde isu yang serius sebab teman sehat,kaki tak bengkak,baby aktif..maka,misi bagi teman balik dengan senyuman meleret...pukul 9.30pagi udah check out.



 pukul 11.30pagi terus pegi jemput boypren kecik nih balik sekolah...
alhamdulillah,..CikMat dapat sesuaikan diri dengan cepat...
hari-hari dok cerita makan apa kat sekolah...




sup bunjut mandian herba  yang baru sampai semalam...
teman baru perasan yang dalam set bersalin Afiat tu takde mandian herba..
tak koser pulak nak susahkan mak pegi petik sumer daun untuk buat ramuan mandian teman nanti..
beli ajer senang....
sebunjut seploh hengget..3 bunjut sekali pos rm33 (siap diskaun)





CikMat  : umie,kita nak masak sup ke?
ha'ah....boleh mabuk minum sup ni,Mat!!!



keyboard sapekah?
haaa...ni keyboard adik bam-bam teman...
yang kekunonnya lepas SPM aritu bercita-cita nak jadi cikgu muzik..
penyudahnya?..keyboard ni jadik tukun kat rumah!! cheit!!





uniform berpantang yang udah dibasuh & dilipat cantik..
tinggal tunggu masa nak sarung ajer lagik...
ada jugak selai yang dah stenbai duduk dalam beg kat bonet..




umie : resepi amende ni,Mat?
Ahmad : Ahmad nak masak mee goreng.
umie : ooo,ye ke?..nak sape masak? umie atau opah?
Ahmad : Ahmadlah yang nak masak.


ishh...ishh..ish...
tak tahu pulak umie yang kamu udah pandai masak sekarang....





9 comments

Apr 10, 2013, 8:03:00 PM

Cik mat gi pasti pdg tembak ke?


Selamat enjoi rasa sakit bersalin normal ye...ehehe.


Moga semua selamat hendaknya.... amin.

Apr 10, 2013, 11:42:00 PM

semoga selamat semuanya....
kalau ko dok teluk intan , lagu manaye aku nak gi umah omak kau? ari tu jumpe takat mekdi je.

Apr 11, 2013, 9:09:00 AM

moga semua di permudahkan..amiinnnn

Apr 11, 2013, 10:15:00 AM

Amboi cik mat...udah macam bapaknye pulak..pandai memasak hehehe....

Apr 11, 2013, 12:02:00 PM

moga dipermudahkanNYA..

psstt: nampak nau lama tak singgah sini.. ;)

Apr 11, 2013, 12:18:00 PM

Hahahaha..ada bendera parti kat tadika tu tauuuu :)

So, bersalin spital Teluk Intan la ni..

Moga dipermudahkan urusan bersalin...selamat merasa contraction ya :)

Apr 11, 2013, 1:04:00 PM

Makchaq selalu 40 minggu, Nafisah 42 minggu.. depa suka duduk lama2 dlm perut...

Wah.. Dah pandai cik Mat tulis resepi...

Apr 11, 2013, 1:09:00 PM

Dah ada tanda CikMat nak dapat baby semakin dekat..

CikMat kalau dah siap yg CikMat masak jgn lupa snap tau suruh Umi masuk buat N3 masuk blog:)

Apr 12, 2013, 9:47:00 AM

cik mat mmg boleh diharap ....

Post a Comment