Ahli Kelab Kad !!

Apr 22, 2013

Home » , , » Contraction..

Contraction..




kalo minggu lepas,..false labour...
tapi pagi nih..lain pulak ceriteranya....
start malam tadik lagik dah sakit....
ada kot selang 20 minit gitu sakitnya..
tapi masih lagik mampu bertahan tak kejutkan mak...
bila sakit tu reda,...dapatlah tido-tido ayam kejap...
bila sakit datang balik,kejang-kejang kaki tahan sakit....




nak bangun solat subuh pagi nih.....
dah ada tanda turun...selambak lendir warna dark brown....
untuk wanita hamil yang 1st time nak merasa bersalin normal macam teman ni..
op coslah cuak + blurr + kompius nak buat apa..
tapi,..mujurlah ex-matron yang 14 tahun berkhidmat di dewan bersalin ada kat rumah....
maka,...setelah teman rujuk kes dalam bilik air tadik..
kompemlah kali nih adalah true labour....





setakat nih,..
teman masih di rumah....
menikmati sakit contraction yang datang selang 15 -20 minit...
menikmati air sejuk sedaya yang termampu...
pagi-pagi lagik dah belasah makan lauk ayam masak lemak cili api...
dah mandi lama2 & puas2 tadik... * cheh,macam tak jumpa air lepas nih *
cukup masa kang,..berangkatlah teman ke hospital..




oleh itu,dengan rasa rendah diri..ikhlas dari hati...
teman mohon ampun dan maaf dengan kengkawan semua...
mana tau ada kata-kata dalam entry2 teman
 yang menyinggung perasaan kengkawan semua...
doakan teman selamat dalam perjuangan nih, InsyaAllah....




dan sebagai penutup entry.....




gambar kembang setaman terakhir sebelum proses kurus semula bermula...
teman @ 39weeks++
gambar Sabtu lepas....






18 comments

Apr 22, 2013, 10:01:00 AM

Salam nini yang manis..

semoga segalanya akan dipermudahkan berjalan dengan lancar.. insyaAllah.. Tak care nini.. tak sabar nak tgk muka adik cik mat nnt..

Apr 22, 2013, 10:11:00 AM

semoga dipermudahkan dear :)

Apr 22, 2013, 10:12:00 AM

Nini... kenapa kakak rasa sayu patutnya gembira bila Nini nak dapat baby.

Ya Allah kau permudahkanlah teman aku ini menjalani proses bersalinnya dan berikanlah kekuatan dan segala kebaikan buatnya. Amin...

Apr 22, 2013, 10:16:00 AM

berseri rupa paras ko jemah... selamat besalin ye. nnti aku ziarah ko plak amik gambo ko dlm pntg. hahahahah...

Apr 22, 2013, 10:27:00 AM

Semoga dipermudahkan semua urusan sehingga selesai semua nya..

Apr 22, 2013, 11:28:00 AM

moga semua selamat...nnt dah deliver kasi tau ok...kasi up...jemah menunggu

Apr 22, 2013, 1:32:00 PM

pd td rasa mcm byk jugak komen blog mekchu kan... sempat lagi tu dalam ba ba cak contraction

mekchu doakan selamat semuanya.. adoiii tiba2 rasa sakit lak kat bawah ni ha.. dan selamat berpantang yeee... muahhh

Apr 22, 2013, 2:10:00 PM

salam kak nini...semoga selamat hendaknyaa...dah bersalin nanti jgn lupa hapdett gmbar baby...takut ralit duk jaga baby..hehe :)

mabruk alaikuma

Apr 22, 2013, 2:10:00 PM

semoga semuanye selamat dear ..a ku yg tak sabo nk menunggu kelahiran adek che mat ni ....ingatkan nk suruh xmatron yg sambut ..hehe

Apr 22, 2013, 3:25:00 PM

Selamat bertarung :)

Saya doakan moga Allah permudahkan urusan bersalin awak, tiada komplikasi...Insya Allah

Apr 22, 2013, 9:11:00 PM

Semoga selamat bersalin ye kak! Lepas ni jgn lupa update gambar baby pulak! hehehe

Apr 22, 2013, 9:49:00 PM

Nini! Semoga semuanya dipermudahkan olehNya, amin! Selamat bersalin! Ok akak serius nervous tak tau nak cakap apa lagi dah..

Apr 23, 2013, 9:20:00 AM

Semoga Nini dah selamat bersalin dan Nini dan baby sihat..

Tak sabaq nak tengok orang baru.. cepat 2 upload gambaq ye..

Apr 23, 2013, 1:03:00 PM

Semoga semuanya selamat dan dipermudahkan. Selamat menimang cahayamata baru yer :-)

Apr 23, 2013, 2:19:00 PM

semoga dipermudahkan segalanya & jgn lupa selawat byk2..

selamat bersalin & selamat berpantang..

Apr 24, 2013, 9:16:00 AM

nak beranak pun boleh maintain gojes lagi....xyah semoga berjaya la kan...sbb aku komen pun lepas tergerak ati aku nak check wether ko dah beranak ke belum...enjoice k...

Apr 24, 2013, 2:17:00 PM

Ingatkan gambar last tu masa dalam contractions sebelum ke labour room...hehehhe.

Anyway tahniah...dah keluar pun heronya :)))

Apr 24, 2013, 3:03:00 PM

moga Nini dan baby selamat. in shaa Allah. aaminn..

Post a Comment