Ahli Kelab Kad !!

Apr 30, 2013

Home » , , , » Ahmad kuasa dua...

Ahmad kuasa dua...




sekarang ni dah payah sikit nak tulis blog pagi-pagi....
waktu pagi banyak agenda...
mehla citer sikit agenda teman since baby dah balik rumah nih...



  • pukul 7 pagi dah start sesi bertungku...mandi belakang cerita.sesi bertungku aje dah amik masa setengah jam..sambil bertungku,..sambil mulut dok kejut CikMat bangun tido...huiiissshhh,mencabar tu.sejak duk kampung nih, kemain lagik drama pagi dia.nasib baikle atok dah masak sangat dengan drama dia..so,sekarang sub-con dengan atok aje sesi siapkan dia pegi sekolah.sekarang ni atokla jadi drebar CikMat...umie takboleh bawak kereta lagik..takut bentan!

  • settle sesi bertungku ,+-x/ hal CikMat....baru boleh proceed sesi adik pulak..adik dah masuk frasa berbedung aje sekarang.pagi,petang,siang,malam...tau ajelah ada abang besarr kat rumah.lagik dipesan jangan bising,jangan lompat2 tepi adik...tapi,itulah lagik dia ulang buat.jadi bila berbedung adik tu,kurang sikit risiko terkejut2 tido dia.



opppsss....i'm naked!

walaupon masam..tapi bau masam baby adalah sangat best..
cium berkali-kali pun,tetap rasa bau masam tu wangi sangattt....
jangan bau masam CikMat,..kompem umie fitam!
tak cium,tak sampai hati...jadi,sebelum cium tarik napas panjang2 pehtu tahan!





oh...yeah!!!!

kalo belum mandi pun bau masam tu wangi..
dah mandi lagikkklah wanginya...
tak payah pakai losyen...bedak pun..
tetap jugak budak kecik nih wangi....
kejadian Allah tu memang indah kan...
kalo kita cium pipi dia kiri kanan berkali-kali..
mulalah adik kecik nih buat sengih2 comelll....
hadeiii dik...terlupa kejap umie rasa sengal2 jahitan tu....



  • sekarang ni..kalo nak mintak tolong dengan CikMat suh tengokkan adik dia..tak boleh panggil nama Ahmad.kene bahasakan diri dia "abang".tapi nama "abang" hanya boleh digunakan untuk hal-hal yang berkaitan dengan adik dia.tak boleh panggil sesuka hati.dia tetap prefer umie panggil dia Ahmad.pada dia,ayah & umie kene panggil dia Ahmad.cuma adik saje boleh panggil dia abang..gasaklah Mat...




tugasan abang...
kalo dengar adik tu ada ura-ura nak buat konsert...
maka,abang akan bertangungjawab pujuk adik dulu sementara tunggu umie sampai..
tak kesahlah abang pujuk macam mana pun..
ada sekali tu,..dia pujuk adik dengan dengan bacakan doa makan untuk adik...
mekasih abang...kang umie tinggal sua susu ajer...
ada nampak macam boleh harap tak?..atau harapan tinggal harapan?...gulp!



  • setakat hari ni,..cik somi masih belom berjaya redeem cuti maternity 3 hari dia..doktor gantian dia pegi melancong.. ~sabar ajelah ~ .maka,cik abg ni masih lagik mengamalkan konsep pulang ketika hujung minggu.katanya,mungkin lepas labour day baru dia bercuti panjang.dah nampak kurus dah somi teman tu..ate,makan takde teman...duk umah pulak cuma bertemankan dobot..sabole yang.37 hari aje lagik..kasik chance Nini buang lemak berbaki 8 kilo lagik nih haaa......



 triple A..
Ahmad, Azraai , Adam...
ketiak ayah dah penuh peluk 2 orang hero..
abes,..umie nak masuk port tang mana nih...


  • sejak-sejak masuk frasa berpantang ni....ada 3 aksesori yang teman pakai sepanjang masa...




rantai tangan pembentan...
cantik kan....hahahahahha.....
cuma ibu berpantang aje yang boleh pakai...
mintak abah yang ikatkan...
siap abah selawat & baca ayat apa ntah masa ikatkan aritu...
stokin tebal tu jugak aksesori wajib...
boleh ditanggalkan cuma nak masuk bilik air & mandi aje....

dan....


gambar pinjam google....

bengkung bertali...
dipakai setiap masa...boleh bukak 2kali sehari ajer....
mak le yang bertanggungjawab untuk sapu kapur + air limau nipis kat perut..
sekali pakej untuk ikatkan sekali....
tinggi tau cita-cita nak buang lebihan perut agar-agar nih....





12 comments

Apr 30, 2013, 5:39:00 PM

ADEH..NI YANG RASE NAK BUAT BABY NIH..AHAHA

Apr 30, 2013, 5:54:00 PM

Alaaaa Nini, cayaq la akak tengok baby Adam, lembek lutut ni haa. Tolong cium dia lebeh2 untuk achik Dineh ya.

Semoga segala jeli2 di perut tu akan hilang berkat kegigihan mengikat bengkung itu, amin!

Apr 30, 2013, 6:14:00 PM

adam sebijik umie dia...

sabar ninie, cita-cita tinggi tu kena lah tahan napas..yer dok..

Apr 30, 2013, 7:20:00 PM

waaa dapat baby baru lah hehe...
tahniah kak...

Apr 30, 2013, 10:55:00 PM

masyaallah..comelnya ADAM.. geram tgk..memang rasa nak gomol2 jekan..

selamat berpantang dan moga terus gigih berbedung.

May 2, 2013, 8:26:00 AM

Bila dah tengok ni sahlah kakak makin rindu bila tak masuk blog ini..

Bengkung yg Nini tunjuk itulah bengkung yg kakak pakai - ini Amway punya tau Nini..

May 2, 2013, 9:01:00 AM

comelllnyaaaa.. geram geram nk cium2 adam.hukhuk..

wah ikat jgn xikat. hehe. aku pakai strap je dulu..susah le nk ke toire..hehe pastu nk kene layan si abang nye yg manja semacam dr adik hehe

May 2, 2013, 9:47:00 AM

gere elok ngan adam cumill ni..mmmm..mmg kejadian allah kan..berbau wangi..izz 7 bulan pon ba lg wanginya

May 2, 2013, 10:34:00 AM

Usaha tangga kejayaan. Tak lama lagi pergilah segala jeli tu. Majulah jeli untuk negara. Eh tetiba.
Nini, akak tengok cik Mat ni...sejuk ati. Memang boleh jadi abang yang bertanggungjawab, insyaAllah. Teringinnya akak nak cium adam tu. Memang bau masamtu wangi je sebenarnya...jadi candu pulak kadang2. Hehehe.

May 2, 2013, 3:03:00 PM

muka sebijik ko la nini adam tu ... so comey la....

ahmad dah jd abg ..

May 2, 2013, 3:51:00 PM

takpa....

lepas doktor ganti tu balik...
ayah Adam boleh cuti guling2 puas bercuti...:)

May 2, 2013, 4:40:00 PM

ala comel..tahniah ya kak :)

Post a Comment