Ahli Kelab Kad !!

Apr 8, 2013

Home » , , » Pulang....

Pulang....




dengan sukacita diumumkan bahawa...
teman udah selamat pulang bertapa di kampung halaman terchenta hari Sabtu lepas....
pulang bukan dengan tangan kosong ajer...
sebaliknya....



penuh satu bonet...
mujurlah balik naik kereta cik abg..
kalo sumer benda nih nak sumbat dalam bonet TAH...
memang kompem lah basikal CikMat tu teman ikat kat atas bumbung...
oleh kerana tempoh pertapaan yang bakal memakan masa sebulan lebih....
harussslah teman angkut basikal tu sekali....
biar petang2 atok jogging sambil kejar CikMat...
tu pon kalo larat kejarla.....





deretan seluar keje & baju keje cik abg
 yang turut teman angkut balik kampung untuk sesi menggosok...
tak sampai hati nak tinggalkan dia dengan almari baju kosong...
maka,..sambung menggosok dikampung le jawabnya...
dan selamat dah dia bawak balik sumer baju tu semalam....





sayu hati nak tinggalkan kuda belang teman nih....
terpaksa tinggalkan dia di Taiping..takkan nak angkut balik kampung jugak kan...
sambil tu dalam hati berharap...
moga cik abg tu tak lupalah untuk start enjin atau bawak dia sekali sekala pegi keje...





walaupon meninggalkan kuda belang teman di Taiping...
tapi teman ada pengganti di kampung....
cheewaaahhhh....





abah kasik pinjam pesona putih dia...
hahahahha...redhalah abah ada anak yang suka bawak kereta....
kata abah,..selagi teman blom beranak..
pinjamlah kereta dia nih..abah pakai waja kesayangan dia..
maka,...takdelah teman patah kaki di kampung...
kata cik abg,..jangan pandai bawak aje.minyak jangan lupa isi!!





pagi tadik dengan jayanya CikMat udah didaftarkan ke PASTI baru...
sesi tumpang mungkin dalam tempoh sebulan lebih gitu.....
alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar...



 Pasti Ibnu Sina,Kg. Padang Tembak, Teluk Intan



cikgu-cikgunya ramah & CikMat pon gembira...
siap boleh suruh teman balik rumah cepat sebab dia dah jumpa kawan baru..
kemain ko kan Mat...dah jumpa kawan,umie dikau lupakan....




 Pasti baru CikMat....
waktu pembelajaran sama :  8pg - 11.30pagi

cikgu siap tanya samada baju suka CikMat ada dibawa sekali x?.
ingatkan ada apa..rupanya Pasti nih bakal buat hari sukan tak lama lagik..
untunglah CikMat...dapat merasa 2 kali join hari sukan....




walaupon semua yang dirancang berjalan lancar..
tapi hati teman tetap merasa seperti kehilangan sesuatu....
terasa macam rindu sangat nak dengar bunyik loceng...



teman rindu makcik nih.....
kalolah boleh teman telepon dia....hukhukhuk




38 weeks...cara jalan memang dah serupa penguin...
muka dah start sembap-sembap...
tak koser dah nak pakai bedak,losyen muka bagai...
sebab tengah melalui sesi berpeluh serupa hujan....
tapi penguin nih hebat sebab still boleh drive kereta....
cuma kalo nak ajak tawaf Giant tu payah sikit..
silap-silap teman duduk dalam troli,korang tolong tolakkan...



15 comments

Apr 8, 2013, 11:22:00 AM

Ala... apa nak malu kata rindu loceng Dobot pulak Nini. Kata aje rindu kat tn doktor - kakak ni dah maklum sangat..

Apr 8, 2013, 11:43:00 AM

Salam nini..

wah.. dah balik nak berpantang di kampung siap2 ya.. semoga segalanya dipermudahkan buat nini dan baby nanti.. Take care..

Apr 8, 2013, 12:42:00 PM

salam umie mat...hehe slalu jengah2 sini..baca perihal akak skeluarga..smga slmt bersalin..nanti jgn lupa update slalu..:)

Apr 8, 2013, 1:02:00 PM
Apr 8, 2013, 1:03:00 PM

@Kakzakie
hakhakhak...kakzakie,jgn cakap kuat2.malu.hati rindu tp gaban mana boleh kalah.kenalah cakap rindu kat acik dobot.dobot pong buah hati jugak :D

Apr 8, 2013, 1:04:00 PM

@Hanis Azla
salam kak.ha'ah,dah balik kg.mlm tadik dh start rasa contraction sikit2.doakan semuanya selamat kak ye :)

Apr 8, 2013, 2:30:00 PM

moga dipermudahkan NYA. aaminn. take care Nini.

Apr 8, 2013, 3:03:00 PM

sebaik kg satu negari ... senang cik abg boleh terjah pergi nengok

Apr 8, 2013, 4:03:00 PM

Dobot tak ikut balik? Ok sentap.

Hehe.

Apr 8, 2013, 4:42:00 PM

@~MAWAR~ salam mawar,terimakasih sudi selalu jengah ke sini.takde apa yg menarik pun melainkan kisah kami sekeluarga.terimakasih jugak atas doa mawar.insyaallah,moga semuanya selamat.

Apr 8, 2013, 4:43:00 PM

@zard Amin..mekasih kak :)

Apr 8, 2013, 4:48:00 PM

@eima mana datangnya satu negeri dik...aku Perak,dia n9.hahahaha..tapi berpantang di Tlk Intan tak le jauh mana.dari tepeng dalam 2jam aje perjalanannya..

Apr 8, 2013, 4:50:00 PM

@Dinas Aldi tak bawak balik kak.dia selalu sesat kalo balik umah mak Nini.agaknya kompius byk sgt rumah.mls nak amik risiko takut dia ilang,..maka,dia ditugaskan tunggu rumah sambil teman cik abg yg tinggal sorang tu.

Apr 9, 2013, 12:48:00 PM

OOhh..kasian Dobot...buat teman cik abang kat rumah ye..hehehe...semoga semuanya selamat di kampung ya..kalau dah bersalin jangan lupa kabo kat kami

Apr 11, 2013, 12:04:00 PM

biar banyak barang bawak balik, jangan ada yang tertinggal, nanti satu hal pulak kan.. ;)

Post a Comment