Ahli Kelab Kad !!

Jan 22, 2013

Home » , » Attack!!

Attack!!



baru ajer beberapa hari lepas bercerita pasal nak bersalin normal...
tup-tup arini ada cerita lain pulak...
since dah mencecah 6 bulan nih..
sindrom tak boleh tido malam pulak udah menyerang...
selalunya pukul 9.30 malam tu memang tak payah paksa mata dah..
automatik dia nak terpejam-pejam...
sekarang nih,..even dah mandi 4-5kali sebelum tido...
tetapppp jugak mata tu tak mau lelap walaupon dah mengantuk sangat-sangat...
udahle teman ni memang versi tak reti tido siang..
paksa la macam mana pong mata tu tido time siang...
tak maunya!!!
makanya,...tempoh berehat tuh semakinle pendek..


tak tahan dah rasanya berjaga tetiap malam...
bila tak boleh tido..
mulalah teman nak tensen..
bila tensen,..mulalah jari tu asyik nak cari.....




tin biskut ni ha....
adeiii...camne la berat badan tak naik macam kene pam...
kadang tu mata ni mampu berjaga sampai pukul 5 pagi..
bila nak bangun balik kang,..dah macam gasing kepala nih berpusing pening....




dek kerana waktu rehat yang tak cukup...
makanya,...palpitation telah kembali menyerang...
kalo sebelum nih makan setengah biji pagi & malam...
sekarang kene telan sebijik terus setiap kali kene attack palpitation...
teman tak kesah sangat bab nak telan ubat tu..
yang tak bestnya bila kene bebel dengan big boss....
peritttt...bukan hati tapi telinga!!




big boss keje malam arini..
makanya,..dapatle tazkirah panjang sikit...
oh...ai like..ai like....




sambil tazkirah..
sambil tolong keratkan koleksi ubat pesakit...
ohsem sangat...mana nak dapat penceramah+doktor camni...
sayang sampai bebila hokeh!..




 aspirin..
teman start makan ubat nih since pregnan 20minggu...
reason?..CikMat dulu teman beranak awal & ada problem air ketuban kurang..
so doktor pakar suggest makan ubat nih untuk mengelak masalah sama berulang..
bila dah 34 minggu nanti kene stop makan ubat nih...




koleksi ubat setiap hari yang tak boleh miss....
adeeiii....umo blom cecah 3 series lagik..
tapi koleksi ubat kemain meriah!..
harapnya lepas beranak,..stople semua koleksi ubat nih...




7 comments

Jan 22, 2013, 11:59:00 AM

semoga ko sentiasa sihat ye dear ...
dan selamat....

Allah bg ujian ni kat ko sbb die tau ko ade suami yg hebat dan boleh diharap...

Jan 22, 2013, 12:00:00 PM

Kadang masa pregnant aje perlu makan ubat itu-ini Nini. Tapi selepas bersalin back to normal tak ada apa..

Jan 22, 2013, 12:23:00 PM

hahahah..berapa tin beskut Jacobs dah habis ni?

CikMat dulu preterm berapa minggu?

Jan 22, 2013, 2:33:00 PM

Kesian pulak akak dengar. Itulah pengorbanan ibu. Demi nak melahirkan sorang anak, macam tu lah. Tak pe, nini. Besar pahalanya ni. Akak dulu pun ada problem air ketuban kurang. Tu lah pasal kena induce. Akak doakan semuanya selamat dan sihat sentiasa ya.

Jan 22, 2013, 3:30:00 PM

Ubat mak akak pun ada yg kena kerat 4, adoi. Punyala seksa nak make sure dia tak berderai masa kerat tu, sabaq jalah.
Makan ubat betoi2 na. Take care.

Jan 22, 2013, 4:25:00 PM

take care emy!

Jan 23, 2013, 8:57:00 PM

Untung Nini ada personal Doctor kat rumah, siap tolong potong2 the pills. Hehe..moga both of you and the baby sihat selalu.

Post a Comment