Ahli Kelab Kad !!

Jan 7, 2013

Home » » Kebun kecil

Kebun kecil



rumah sewa dulu... ~ dulu punyer cerita laa ~
kemain luas tanah tepi untuk berkebun...
rumah sekarang...rumah tengah...
takde tanah lansung untuk berkebun sebab tuan rumah dah simen abes semua tanah yang ada..
tapi....tu tetap tak mematahkan semangat cik abang sorang nih....



 korek bang...korek...



ada jiran yang bertanyakan pada teman...
"suami awak kontraktor eh?.. kelas berapa ye?"...
terkedu kejap...hahahaha..
jangan kecik hati yang..
tu namanya awak multi-talented!!
semua boleh...doktor boley..tukang kebun boley..kontraktor pon boleyy...




 pokok cili api yang dibeli di Giant...
kekunonnya kasik bakar semangat diri sendiri...
dengan harapan dia akan terusss berbuah riang macam nih...




 kunyit nih asalnya dah ditanam tapi..
selang 2-3 hari lepas tu..teman korek balik kunyit nih sebab nak masak lemak cili api..
tepuk dahi cik abg tu tengok teman jahanamkan semaian dia...



gila gigih ko siap tulis tarikh bagai....




well...
asisstant merangkap tukang sebok tak boley dilupakan....
barulah havoc keje sambil berpekik-pekik...







sesi semaian biji benih pokok cili api...




tekun & tawaduk....
kalo suruh teman...tak payahlah




inilah kebun kecil kami....
sumernya ditanam dalam bekas styrofoam yang ditebuk lubang ditepinya...
idea sape yang kreatif sangat nih?..
haruslah idea si pencinta kebun....




 mana nak jumpa orang yang cintakan kebunnya sampaikan bangun je tido terus ngadap kebun...
sentap hati aii hokey....





sape yang lansung tak terjejas & amik kisah dengan hal nih semua.....?????






 ada apa dengan kebun....
sauna atas peti ais lagik best....




~ ~ sabar ye..
teman masih terhegeh-hegeh nk siapkan album gambar masa pegi Langkawi ujung taun aritu..
edisi fesbuk keluar dah..
edisi blog blom siap! ~ ~






21 comments

Jan 7, 2013, 2:13:00 PM

Nini, suka kawan dgn doktor yang minat bertani...

Jan 7, 2013, 2:38:00 PM

la pi langkawi ke wei ... pesal tak bgtau den klu leh pekena laksa power sesama ....

Jan 7, 2013, 3:03:00 PM

salam tuan umah.maaf nk menyampok kt sini. petua nk bg cili berbuah lg n lebat sila lah petik buah2 cili yg ada tu guna gunting.jgn sekali2 guna tgn nanti pokok mati atau merajuk xnak berbuah lg

Jan 7, 2013, 3:17:00 PM

Gila rajin lah itu doktor...manyakkkk bagus! Tgk gambar2 tu terbayang dia rajin membelek, menenung kebun mini dia....Rumah saya tanah byk, tapi harammmmmmm saya nak bercucuk tanam..malas! hahaha

wakakakaka..mmg tak boleh blah la korek balik kunyit yg dah kena tanam tu! wakakakaka..lawak gila weh!

Jan 7, 2013, 3:47:00 PM

Betul-betul tak patut kunyit belum sempat cambah daun dah kena korek ye nini?

Jan 7, 2013, 5:36:00 PM

Rajinnya cik abang nini tuuu. Kagum akak.
Paling kelakar tengok kunyit tu, bergolek2 je dalam pasu. Ada ke patut orang tu dah tanam, dikambus pulak. Hehehe.
Nini, akak nak tanya, parcel akak dah sampai lum?

Jan 7, 2013, 5:36:00 PM

Rajinnya berkebun.

Jan 7, 2013, 6:08:00 PM

Amboi...bak cili api sikit....rajin ko

Jan 7, 2013, 9:02:00 PM

Pulun sungguh. Itu kira pujian okeh orang tanya kontraktor kelas berapa, kelasss ko Doc.
Tang part korek balik kunyit & si Dobot atas peti ais tu buat akak gelak sampai tercekik, ok :D

Jan 8, 2013, 7:31:00 AM

Habis, rumah hijau yg lama tu dibiar mcm tu je ke? Byk gak modalnya tuh.

Serius x patah semangat....cayalah!

Jan 8, 2013, 8:31:00 AM

@Mak Wardah dia aje yg minat kak..org tangan sejuk.

Jan 8, 2013, 8:31:00 AM

@eima kan aku ada habaq dlm blog aritu. :)

Jan 8, 2013, 8:32:00 AM

@antalya ooo...camtu ye?..baik.time kasih atas tunjuk ajar :)

Jan 8, 2013, 8:32:00 AM

@Daddy Ziyyad sungguh doc.tepuk dahi mamat tu dikerjakan teman.

Jan 8, 2013, 8:32:00 AM

@Kakzakie hehehe..versi malas g kedai kak.

Jan 8, 2013, 8:33:00 AM

@Aidah byk sgt yg dia tanam..nini korek la sikit.lansung tak terkata cik abg tu.

parcel sampai dah.tunggu naaa...

Jan 8, 2013, 8:33:00 AM

@Fiza Rahman dia mmg rajin tp bininya tak rajin. :D

Jan 8, 2013, 8:33:00 AM

@O'gosh Iskandar pembetulan disitu.bukan aku yg rajin.laki aku sahaja yg rajin.aku rajin tolong jahanamkan je.

Jan 8, 2013, 8:35:00 AM

@Dinas Aldi tobat kak.rasanya sbb mamat nih semedang sempoi sgt dressingnya bila luar waktu bekerja.tu yg org hengat dia kontraktor tu.

btol kak.part korek kunyit tu mmg tak tipu.istighfar panjang cik abg tu bila dgr teman buat pengakuan ikhlas.nak marah pon tak boleh.hahahaa

Jan 8, 2013, 8:35:00 AM

@~najwa~ rumah hijau masih ada.ayam & arnab masih terus beroperasi cuma kalo nak berkebun kat umah ijau mcm tak sanggup.jauh sgt!

Jan 8, 2013, 4:21:00 PM

seday aku sebab umah ijau dah jarang ko pegi.. harap baik2 je la umah ijau tu..

Post a Comment