Ahli Kelab Kad !!

Jan 10, 2013

Home » » Kudis!

Kudis!




agenda paling penting arini adalah pegi klinik vaterina...
sehari dua nih teman perasan dobot dok asyik garuk telinga dia tak abes-abes..
bila kita nak pegang tengok..bersedia ajelah nak berperang dengan dobot...
silap-silap perang...boleh berdarah tangan dikerjakan acik diva tu...
makanya arini dengan adanya cik abg teman bercuti...
dapatler teman angkut makcik nih ke vaterina...




gaya cool baru naik kereta.....











 yang nih tak pasti dia terkenangkan siapa...
dok mengenang masa depan atau
tengah mengenang boypren yang tengah sakit kat area The Mines sana nun...



tahap mana ke-kronikkan gatalnya telinga makcik nih?...
haaa...meh teman tunjuk bukti...


semua area nih penuh dengan kudis....


ada yang dah sampai berdarah kene garuk dengan makcik nih...
mana boleh tahan tengok telinga dia macam nih....
itulah dianya....semua hutan dia nak masuk meronda..
macam manalah telinga tu nak cantik....



masa masuk klinik tadik still ok lagik..
lepas kene injection sedas...
cengginilah makcik diva kita...



 emosi!!!
panggil berkali-kali pon takmau menoleh...
marah sangatlah tu sebab teman bawak dia pegi injection..
alah..bukan kene injek montot pong...



 lepas dipujuk-pujuk...
barulah dia nak datang ke depan..
tapi bukan atas peha teman.....
tapi atas peha boypren teman dia mengadu manja....




makanya dengan ini...
makcik diva akan di-kuarantin sehingga kudis ditelinga baik...
tak payah risaulah pasal tugasan meronda dalam hutan...
incik musang...incik b**i hutan...incik ayam hutan boleh pikul tanggungjawab tu...
awak tu ajer yang sibuk lebey!!



tahun nih..dobot bakal berusia 6 tahun...
ada dah gigi depan yang patah separuh..
tak pastilah samada patah sebab kunyah frieskies atau
 dia asah gigi dia kat batu lesung sampai patah..
setakat nih selera makan masih ok...
cuma boleh nampak seri bulu gebusnya dah semakin pudar....

10 comments

Jan 10, 2013, 12:13:00 PM

alololoo...comel je merajuk :)

Jan 10, 2013, 12:31:00 PM

kesiannya dia..

Jan 10, 2013, 12:42:00 PM

ni mesti jangkit scabbies kat memana tu.. sian Dobot.. tak apa dah kena injek tu, few days gugur ler scabbies tu telinga pun kembali molek..

Jan 10, 2013, 12:54:00 PM

Kesian juga dgn Dobot ni sebab dah semakin berusia itu yg mudah allergic agaknya.

Jan 10, 2013, 2:02:00 PM

kesiannya dobot, mesti gatal sgt kudis tu....jgn bagi dia keluar lagi

Jan 10, 2013, 2:09:00 PM

SAMA LA NINI..RUMAH AKU PUN DKT NGAN UTAN..tgk semua kucing2 duk gesek biola tak telinga..sekali ada kiti b*b*..pi klinik..doktor kata bkn kutu b*b*..cekenit rupanya..tp tak enjek pun..spray ubt kutu kat bdn n telinga..so far ok..tp setiap hari kena cek telinga..kalau kucing 6 ekor..setengah malam di habiskan cek telinga..sayang punya pasal..bila tgk telinga acik diva teringat semua kucing kat umah...heheheee :)
*sori nini..terkomen pjg pulak..hahhaa

Jan 10, 2013, 2:23:00 PM

alahai dobot...dia boring kot duduk kat rumah ..tu yang dia meronda tu

Jan 10, 2013, 4:03:00 PM

sweet je merajuk tau

Jan 10, 2013, 4:15:00 PM

Banyak betul tanggungjawab makcik diva ni. Cer duduk diam2 kat umah, tolong ummie. Ada gak pekdah. Sekali tengok macam tomboi lah dobot ni. Betul ke dia pompuan, nini? Hahaha.
Jangan marah. (tak patut betul bakal mentua punya stetmen)

Jan 11, 2013, 11:43:00 AM

Cuba suruh your husband sapukan Scaboma lotion kat telinga dobot..mana tau mujarab...hahaha

Post a Comment