Ahli Kelab Kad !!

Jan 9, 2013

Home » » Check up @ 24weeks

Check up @ 24weeks



arini dengan jayanya telah kembali mengulang temujanji....
kata misi...



  • berat telah naik dengan jayanya....yakni sekilo...yeayyy!!!!!! menjadikan berat terkini 65kg . (janganlah sampai nak beranak nanti berat cecah 70kg. tak sanggup!!! )
  • bacaan HB amat memberangsangkan... 11.1 ( bravo..bravo ) maka mak buyung boleh tersenyum riang untuk bulan nih kerana  HB  ok..
  • bacaan tekanan darah adalah 120/60 .... 
  • takde bebelan panjang dari misi..cuma misi hadiahkan mak buyung dengan injection ATT di lengan kiri... masa cucuk tak sakit,tapi bila ubat masuk...sakittt woooo!!!! balik chk up tadik terpaksa bawak kereta sebelah tangan...dan lengan mak buyung masih separa paralise hingga kini..
  • takde acara scan dibuat arini... mungkin check up 32 weeks nanti baru buat scan. takpe,..nanti mak buyung ajak cik abg pegi scan kat columbia sajer..


terkini dari mak buyung...





"semakin hari semakin comell"
haaa...tu ayat gula-gula cik abg teman...
kekunonnya supaya teman tak kecik hati bila tengok timbangan berat yang semakin ohsemmmm...



mak buyung berposing disamping kolam renang cikmat...
hari-hari mandi kat luar....pagi..petang..malam...





perot muncit yang dah semakin ke depan tapi 
masih dalam kategori kecik bagi ibu mengandung yang dah masuk 6 bulan....
semua t-shirt masih boleh dipakai melainkan sendat ke depan...
hidung ada menunjukkan penguncupan sedikit...terus rasa cantik.hahahaha
ramai yang kata pregnancy kali nih teman nampak berseri..

jangan silap disitu ye..bukan berseri cuma...
pregnancy kali nih masalah jerawat takde...
makanya,...terasalah kulit muka sangat menawan......

ditambah pulak dengan perot yang kemain bulat...
kalo pandang dari belakang memang tak nampak macam pregnan...
tapi,..sebelum nak teruskan hajat mengorat tuh...
cuba pulak tengok teman dari depan..
kompem pitam jap....hahahahaha






10 comments

Jan 9, 2013, 5:31:00 PM

HAHAHA..HARAP2 BABY GIRL LAH YER...Boleh cik mat jaga adik..

konpom..acik diva sentap duapuluhpatjam..hheheeee

Jan 9, 2013, 5:32:00 PM

wah, sihat nyeee... alhamdulillah.

Jan 9, 2013, 6:21:00 PM

Report yg bagusss! Sila jaga diri baik2 naa. Orang tua2 cakap kalau perut bulat tu baby girl. Orang tua2 cakap, akak tumpang dengaq ja :)

Jan 9, 2013, 6:47:00 PM

Tahniah Nini. Berhasil jugak jalan2 semua tu kan. Ambik angin, makan pun sedap jugak. Orang honeymoon kita pi jalan2 makan2. Memang bulat nampak perut tu. Kalau orang tua2 dah tahu ni boy ke girl. Daaaan akak pun dah tahu. Hehehe. Semoga semuanya selamat dan sihat ya. Amin.

Jan 9, 2013, 7:12:00 PM

Biasanya kalau jerawat x naik, muka licin berseri ni, baby girl tau :)

Jan 9, 2013, 9:40:00 PM

Mmg pregnant women ni..ada serinya tersendiri...:)

28 weeks gi la buat 3D/4D..:)

Jan 9, 2013, 11:23:00 PM

hahaha.. ada lagi ke yg cuba ngorat tu? a ahh kecik utk kategori 6 bulan.. apa rahasia.. hahahaha..

take care mak buyung.. ohh best nya ada orang gerak2 dlm perut..

Jan 10, 2013, 8:45:00 AM

alhamdullillah lapuran kesihatan bagus! semuga semuanya selamat dan sihat. aaminn.

Jan 10, 2013, 8:46:00 AM

kami sekeluarga daokan baby girl

Jan 10, 2013, 12:31:00 PM

Moga dimudahkan perjalananmu emy dear!!!

Post a Comment