Ahli Kelab Kad !!

Jan 19, 2013

Home » , » Half way to go

Half way to go



pejam..celik...tergolek...terbalik....
dah pun masuk separuh suku perjalanan "9 bulan" teman nih...
dan setelah puas menanti...akhirnya jawapannya telah diketahui.... :)
teruja?...hahaha...eksited hokeh!!



masa mengandungkan CikMat dulu...
teman tak merasa mengandung hingga 39 minggu..
sebaliknya ketika kandungan berusia 36minggu,..teman udah bersalin..
dan nak dijadikan lagik best...dapat parut sekali kat perut...
steady ko anak...keluar ikut tingkap!
besarrr harapan teman untuk merasa nikmat usung perut hingga cukup tempoh bersalin kali nih...
dan besarrrr jugak harapan nak merasa bersalin secara normal...
biar sakit belakang nangis tiap-tiap malam pun takpe...
jalan serupa penguin..pipi tembam serupa kene pam pun takpe..rela!
susah nak kecapi "nikmat" Allah yang satu nih...
tengok ajelah..CikMat dah masuk 5 tahun baru nak beradik lagik!
tapi teman tetap bersyukur...
masih lagik diberi peluang mengecap nikmat mengandung lagi....



 sesi membasuh telah bermula....
dan setakat nih semuanya direcycle semula...
blom start lagi beli apa-apa lagi..



 satu bakul penuh termasuk kain lampin..barut...baju...
adik CikMat jugak akan melalui proses yang sama yakni berkain lampin sepanjang tempoh berpantang...
atau dalam kata lain selagi umie terdaya nak basuh kain lampin..
time CikMat dulu dah nak masuk 6 bulan baru start pakai pampers...







semuanya masih comell & dan berkeadaan baik..



insyaAllah..
dengan kesungguhan tak skip makan ubat serta..
mengikut nasihat "doktor peribadi"...beserta dengan izinNYA...
impian teman untuk beranak cukup bulan akan tercapai!!







16 comments

oYe
Jan 19, 2013, 5:46:00 PM

inshaAllah kn emy kn...

Jan 19, 2013, 6:07:00 PM

In syaa Allah! Akak aminkan semua doa2 tu.
Wehhh comel la kasut2 tecik tuu! Bagus sungguh semuanya masih elok lagi, boleh guna. Pakai lampin kain, sangat environmental friendly, I like :)

Jan 19, 2013, 6:25:00 PM

olololo..... kiutnye....ni recycle je. baby boy ke girl ? dah tau ke blom?


aku nak umum ni..
url aku skali lagi telah dijahanamkan. tapi kali ni lebih kejam. blog aku terus kena removed tau. MAkanya aku bersiaran pakai url baru...

http://makbedthejournal.blogspot.com/2013/01/entri-petir-yang-tak-berapa-petir-sangat.html


sila hapdet bloglist ko ye.
maceh nini d mucuk mucuk.

Jan 19, 2013, 7:39:00 PM

Boy ke girl ni? Suspen betui.... ;)

Jan 19, 2013, 10:58:00 PM

recycle baju biru mesti boy..hehe..teka je...masih elok mestilah recycle. Akak duu pun mcm tu jugak...jimat...

Jan 19, 2013, 11:05:00 PM

Mudah-mudahan semua selamat..amin..

Jan 20, 2013, 3:19:00 AM

Insyaallah.. jaga diri baik-baik okay :)

Jan 20, 2013, 8:35:00 AM

Dh cukup bulan eh?wahh...aritu branak betul2 tarikh due..hehehe...mengah jugak ler..^^

Jan 20, 2013, 12:48:00 PM

insyaAllah semua selamat..akak rasa adik cik mat nie boboy ler :)

Jan 20, 2013, 6:02:00 PM

Bila due, dik? Akak doakan Nini berjaya dan selamat bersalin secara normal. Akak punya anak2 dua2 normal tapi yang si adik ni kena induce lah pulak. Merasa lah sakit yang dibuat2 pada minggu 36 masa tu. Perrgghh....power betul. Lepas tu boleh pulak sebotol painkiller pun tak de dalam labour room tu. Memang pure sakit. Tapi senang sangat bersalin. Alhamdulillah.

Jan 21, 2013, 10:01:00 AM

Alhamdulillah, InsyaAllah..Nini...

Jan 21, 2013, 10:05:00 AM

insyaa Allah dear ...

ko kena cite pasal kain lampin tak de lagi org pakai sejak zaman mode ni ... review plzz

Jan 21, 2013, 2:04:00 PM

huhu..mmg gigih dan rajin masih guna lampin kain...:)

saya & wife pun bakal keluarkan stok newborn yg lepas lepas...:)

Jan 21, 2013, 6:08:00 PM

bagusnya ummi c.mat ngan baby

Jan 22, 2013, 8:56:00 AM

pakai lampin? wowww sangat berbangga la... x ramai ibu yg sanggup menyental lampin skang ni..

berdebar baca sampai habis.. tak bg tau pun jantina baby...

mekchu doakan semuanya dipermudahkan dan tak de parut kat perut lagi kali ni.. amin...

Jan 22, 2013, 8:58:00 AM

mcm lelaki jer.. kalau girl mesti beli byk baju gegirl pink.. :) tak kisahlah, janji semuanya selamat.. semangat..mental kena kuat

Post a Comment