Ahli Kelab Kad !!

May 2, 2013

Home » , , , » Cerita berpantang

Cerita berpantang




dah pun nak masuk minggu ke-2 berpantang..
~ walaupon officially nya baru hari ke-8 berpantang ~
tapi,alhamdulillah..
terus terang cakap..badan memang dah rasa sehat sangat...
bersyukur sangat rasanya mak ada disisi...
bab bertungku,berbarut memang superb!..
menu harian sekarang adalah lada hitam tumbuk,ikan bilis kicap,ikan kerisi goreng
nasi panas beserta air panas secawan...
abess sedap dah tu...



bila badan dah rasa sehat sangat...
mulalah tangan tu ligat nak buat keje...
tak sampai hati pulak tengok mak & abah buat semua keje...
oleh sebab rasa yakin dgn kemampuan diri nak buat keje rumah sikit-sikit...
maka sekarang,..teman amik kontrak basuh kain & lipat kain kat umah....
sekurang-kurangnya mak tak payah handle bab tu...
abah pulak bertugas tengokkan CikMat & Cik Adam....
apa yang penting...kerjasama!




 sebelah kanan umie....
Cik Adam yang menikmati waktu tidonya...
sekarang ni cik adik nih dah pandai ajak teman dating..
 3jam straight tau..tak agak-agak!
kelmarin dating start pukul 3pagi sampai 6pagi....
malam tadik,..dating start pukul 12.30 tgh malam sampai 3.30pagi....
bukan apa sangat...dia nak berkepam celah ketiak umie ajer...
ate,tahan ajelah celik bijik mata sambil sembang-sembang..
hahahahaha.....





 sebelah kiri umie....
anak murid yang kembali memegang buku latihan setelah 2 minggu bercuti...
abes,..cikgu asyik keluar masuk sepital..
guru besar pulak nun jauh di Taiping..
maka,..kelas tutup sekejap...




depan mata!
timbunan kain yang nak dilipat..
kalo tunggu adik bam-bam lipat,..memang sampai abesla seluar kecik dalam laci..
baikle lipat sendiri..hati pun tak sakit!
oh lupa..adik bam-bam tengah cuti semester...
sebulan setengah katanya...
aktiviti dia setakat ni cuma.....makan..main games...tido..





adik masyam yang menanti giliran nak mandi....
semakin hari...semakin luas bukak mata....






 Adam @ day 8
alhamdulillah...tali pusat Adam dah tanggal pagi nih..
boleh dah mula sesi tuam perut lepas nih..
so far syukur...Adam blom start kembung perot lagik..
bertambah lama lagik tempoh umie berpuasa minum kopi,teh & nescafe selagi bfeed Adam...
susu tepung nespray..marilah kita jadi kawan baik!!!





Ahmad : kenapa umie duduk atas bantal?
umie : umie sakit montot.
Ahmad : kenapa montot umie sakit?
umie : sebab misi cocok montot umie.
hahahahahaha.....so far sengal-sengal tu masih ada lagik...
menanti penuh sabar luka jahitan dalam baik dengan cepat...
tapi teman masih bergantung talian hayat dengan kusyen hijau ni bila nak duduk...
merasa dah bentan sekali...takmo dah bentan lagik sekali!!




16 comments

May 2, 2013, 2:25:00 PM

Mata kakak ni tak betullah Nini. Tengok Adam macam baby perempuanlah pulak. Hidung macam hindustan hihi..

Kakak dulu kalau anak kakak tanya tak ada lindung tau baby keluar dari mana (mungkin sebab anak kakak perempuan senang)..

May 2, 2013, 2:27:00 PM

pandai cikmat bersoal jawab ye...mesti mokcik dobot tu tak tgk lagi adik kesayangan baru dier lagi kan

May 2, 2013, 2:28:00 PM

Berpantang dirumah mak memang best :)

Bersalin biasa rasa cepat sihat...kan??? Selamat terus berpantang :)

May 2, 2013, 2:28:00 PM

Teringat masa akak bersalin anak sulung dulu. Jahitan kemain banyak...dekat sampai ke punggung, dik. Tapi akak duduk atas pelampung. Yang kelakarnya kadang2 pelampung tu bunyi pulak bila akak gerak2. Dah macam bunyi kentut. Haru betul time tu jadi bahan kelakar orang. Semoga cepat elok jahitan tu ya. Majulah pantang untuk negara. Nini Boleh! Hahaha.

May 2, 2013, 2:42:00 PM

amboiii..dating sampai 3 jam ek tengah2 mlm nie..hehehe..tahan mata jerlah yer umi =)

May 2, 2013, 3:16:00 PM

Selamat menjalani tempoh pantang yea..Comel baby..

May 2, 2013, 3:21:00 PM

ohhh...tahniah!sayalambat tahu nie!soriiiii...internet saya problem 2 minggu nie...

May 2, 2013, 3:21:00 PM

semoga cepat sihat ngan jahits embuh ..pas ni leh aktif sikit

May 2, 2013, 3:47:00 PM

Takpa, sabaq, jaga diri betoi2 dalam tempoh berpantang ni na. Semoga cepat sembuh.

Tolong cium baby Adam lagi untuk akak, muah muah muah!

May 2, 2013, 3:48:00 PM

yeayyyy..tali pusat Adam dah tanggal! :)

memang berpantang ikut pantang larang 100%?

May 2, 2013, 6:13:00 PM

wahhh.. dah tanggal tali pusat.. anak aku due2 hari ke 14 baru tanggal wehh.. org kate kedekut.. huhuhu..

May 3, 2013, 2:00:00 PM

@Kakzakie
memang ramai yg cakap...Adam ni macam baby girl..mungkin sebab banyak menurun ikut nini. hahahaha (stendet..ayat takmo kalah dgn ayah dia)

May 3, 2013, 2:01:00 PM

@~najwa~
btol kak.bersalin biasa mmg cepat rasa sehat..asalkan tak bentan! hakhakhak

arini dah start tolong mak masak kat dapor

May 3, 2013, 2:02:00 PM

@Aidah
majulah..maju..maju..maju! hahahahaha
pelampung takde kak kat sini.kalo pakai pelampung kang..satu keje pulak kene berebut dgn CikMat..tak koserrrrrr
jahitan tak byk kak..jahitan luar 4 ajer..tang jahitan dalam tu..tak pasti sebab tak nampak..suluh tengok dah pakai cermin tapi malap!

May 3, 2013, 2:03:00 PM

@Daddy Ziyyad
alhamdulillah,tanggal dah :)
berpantang nak kata ikut 100 persennn idak jugak tapi best jugak berpantang bawah pengawasan ex-matron :)

May 3, 2013, 2:18:00 PM

aida pun da merasa bentan sekali, time beranak izzat. adumak aiiii takuuuut ia berulang...
untung la mak abah ada. aida ari tu berpantang gi umah kakak, mak abah ada sana. tapi tak lama, balik umah pantang sendiri. mak da kuat dah...

Post a Comment