Ahli Kelab Kad !!

Jun 13, 2013

Home » » Result Abang Mat kita..

Result Abang Mat kita..





 masih ingat lagi dengan entry yang menggunakan gambar INI ??



haaa......dapat dah result penuh hari ni...
teman tengok result CikMat sambil sengih...
walaupon kelam-kabut buat revision last minit dengan CikMat..
sebab time tu teman bizi menyesuaikan diri dengan anak kecil...
tapi alhamdulillah...result exam CikMat ok.!!



tapi..stendetlah...
sesi revision bersama guru besarrr tetap ada....
tak kisahlah markah ekau berapo pon...
kalo seratuih pon markah ekau dapat....
mengadap tetapp kono...
supaya guru besar aware perkembangan terkini anak murid....







sorang pegang buku...sorang pegang paper exam..
umie?..pegang epad amik gambar..
boleh gitu?




teman pon tak pasti..
apa motif meja putih kat tepi tu..
tapi diaorg sumer buat revision sambil melepak atas tilam...



CikMat tengah buat revision pasal bacaan doa...
bab ni pon masuk dalam exam...
ada la 2 3 soalan dia salah pilih jawapannya....



ayah : sebelum ayah pegi menebas main badminton jap lagi,..
cuba baca doa masuk jamban jap..ayah nak dgr..

cikmat : ahmad tau..ahmad tau...
Bismika Allahhumma ahya waamuut...

ayah : itu doa tido laaa.....

ok..time ni guru kelas rasa nak sorok muka dalam buai Adam!!!



part gambar ni paling kelakar....


ayah : apa pekerjaan nabi semasa kecil,Ahmad?
ahmad : Nabi bela arnab..
ayah : yang bela arnab tu ayah....bukan Nabi kita..aduuuhhhh!!


bila tengok soalan no.3 tu..
teringat ceramah ustaz Kazim minggu lepas dalam tv..
part yang dia nyanyi...

" anak nabi kita ada 7 orang..
3 laki-laki...4 perempuan...
Qasim..Abdullah..Ibrahim...
Zainab...Rokiah..Umi Kalsom..Fatimah..."



jadinya..total paper ada 8..
~ tak sangka banyak pulak subjek CikMat nih..~
total markah daripada 8 paper = 763/800
kedudukan dalam kelas : belum tahu lagi...
tunggu ajelah cikgu hantar surat untuk sesi sign report card nanti...


takpe Abang Mat..
exam hujung tahun nanti kita study awal..
time tu adik dah besarrr sikit..
terima kasih pada kengkawan semua yang sentiasa mendoakan kejayaan CikMat...




16 comments

Jun 13, 2013, 9:03:00 AM

hehe, rajin si ayah yer :)

Jun 13, 2013, 9:09:00 AM

cik mat dah pandai baca ke ... fahim masih belum lagi tp die pandai mengeja je ... tp selalu bunyinye kelaut ..hikhik
selamat terus maju cikmat

Jun 13, 2013, 10:18:00 AM

hahaha..bab arnab tu gelak besar cikda..

Jun 13, 2013, 10:32:00 AM

conversation antara cikmat ngan ayah mmg kelakar abis..macam nk masuk dlm buai adam..kkkikiki

Jun 13, 2013, 10:56:00 AM

Permulaan meniti kejayaan ni Nini. Nampak dari jumlah kira memberangsangkan tu. Tahniah Abang Mat (eh... macam kekok nak panggil abang hihi...)

Jun 13, 2013, 11:05:00 AM

baguslah tu..salah satu dua biasalah...lepas ni dapat 100 pulak..tahniah cik mat!

Jun 13, 2013, 12:21:00 PM

Akak tahu, akak tahu pesal cik mat tersasul baca doa nak tido sebaaaab selalunya kan mengantuk je pepagi bila masuk jamban tu kan. Agaknya rasa macam nak pegi tido kot. Hahaha. Sekian lawak tak kelakar dari akak sebab charger masiiiiih lagi tak jumpa. Huhuhu.
Anyway tahniah cik mat dari acik aidah ya.

Jun 13, 2013, 12:27:00 PM

Abg mat mmg rajin :)


Tahniah abg!

Jun 13, 2013, 12:40:00 PM

Kertas soalan tu semua, mmg semua student kena baca sendiri ke? Kagum saya kalau dah lancar membaca dan faham soalan soalan tu

Jun 13, 2013, 1:11:00 PM

Komen juri membaca blog umi : Ahmad masih kecil masih boleh dilentur lagi.mungkin Ahmad keliru, sebab dia terlalu meng "idola"kan ayahnya, sebaab itu dia jawab bela arnab.,guru kerrrlasss sila beri perhatian, jangan asyik nak menyuruk dalam buai adam, ni dah macam pepatah baling batu sembunyik tangan, tapi cikgu kerrrlas ahmad, salah ajar sembunyik dalam buai adam..hahahahaa

nini, gurau jeh, takleh nak bayangkan bila adam dah besar nanti kan...

Jun 13, 2013, 3:33:00 PM

macam ni le bagoih... mak ayah ambik peranan...ayah ngajo... mak ambik gmabo... kekekke

Jun 13, 2013, 4:12:00 PM

Bab arnab tu tercekik akak gelak, kahkahkah! Adoyai CikMat. Tapi syabas CikMat, tinggi markah tu!

Sungguh santai sekali sesi mengadap guru besau tu, kekehkeh..

Jun 13, 2013, 4:40:00 PM

@Daddy Ziyyad

cikmat hujung tahun lepas lagik dah boleh membaca,doc.
Alhamdulillah...terang hati bab membaca.even kalo buat latihan pon..dia baca sendiri instruction soalan tu :)

Jun 13, 2013, 4:41:00 PM

@Capt Lalok

hakhakhak...tak kecik ati pon..tau kamu melawak..
btol weh..guru besar kalo anak murid dia buat ntah hape2..kompemlah haku yg dikata mengajarnya...sabo ajelah!

Jun 13, 2013, 4:42:00 PM

@Aidah

akak...sila suruh atok milo buh cool fever kat dahi akak..kasik kurang stress sikit ;)

Jun 16, 2013, 1:42:00 PM

part arnab tu memang sakit perot aunty ida ni cik mat..

Post a Comment