Ahli Kelab Kad !!

Jul 23, 2013

Home » , » Adik @ 3 bulan

Adik @ 3 bulan






semalam adik manja ni dengan jayanya udah selamat pegi check up umur 3 bulan...
siap dapat saguhati dari misi injection satu kali kat peha kiri...
hahahahahaha...marah btol Adam bila peha gebus dia dicocok....


meh kita tengok perkembangan cik adik nih...

  • berat badan semasa adalah 6.45kg ..pertambahan berat badan sebanyak 900gram dari yang sebelumnya..rahsia pertambahan berat badan yang konsisten?? minumlah susu setiap satu jam!! pheww..mujur umie tak payah pam susu bagai dik..kalo x,..jenuh nak penuhkan stok!!

  • panjang badan adalah 63cm ..boleh bayangkan tak camne gagahnya adik manja nih..

  • BMI berat badan tetap menten gojess... 16.2

  • ukur lilit kepala pulak 41cm ...bulan lepas 39cm


dan di akhir check up,..adik dihadiahkan satu cocok di peha...
balik rumah...badan adik dah rasa tak best...
start le dia nak meragam...cepat2 teman mandikan dia..
sementara tu tuam tempat injection dia dengan pek ais...
kasik susu kenyang-kenyang pehtu masuk buai...
biar lena & lama tidonya tapi....
no...no...no...Adam start menangis tak berhenti...




takmo baring..cuma nak berdukung ajer...
start dari tengah hari membawak ke petang amukannya....
tido pon dia nak kita dukung...
menyusu pon takmo teman baring atau duduk..
boleh bayangkan tak camne dia menyusu sambil teman berdiri....
time tu serius teman udah letih..
dah rasa macam zombi...nak mandi pon jenuh...
nak masak toksah cakap la...lansung tak lepas...
nasib baik cik abg tu dapat balik keje pukul 5pm..
maka,...dapatlah hand over keje pada dia...
elok aje teman pass over Adam pada cik abg tu...
terasa macam lengan teman ni hilang kejap..
lenguh ko....




malam tu..angin dia dah baik sikit..
maka,..dapatlah tengok...



senyum maniss adik manja ni...




 adik oh adik.....





 Abam Mat yang asyik ketawa bila tengok adik dia menangis...
katanya,...rupa adik tak cantik bila menangis...
amboooiiii...mengata dulang paku serpihh....
Mat,...cuba kamu pulak tengok cermin setiap kali kamu menangis...
dengan air mata meleleh & jari  tu kamu sangkut kat gigi...cantik ke x?





cuma..sejak2 ada anak kecik nih..
terasa ralat sangat bila tak dapat nak attend kelas Abam Mat tetiap malam..
kekadang tu terpaksa suruh Abam Mat belajar sendiri then jawapan latihan tu refer pada teman...
teman boleh guide dari tepi tapi tak boleh nak duduk semeja macam dulu dengan dia...
kesian Abam Mat..teman taknak dia rasa macam dia dah dilupakan...
tapi,...mahapkan umie,Mat...umie btol2 kefenatan....
nasib baikle lately ni cik abg tu dah kurang kene keje petang...
kalo kene keje malam pon,..dia pegi keje pukul 10mlm..
so,..dapatlah attend kelas untuk Abam Mat dulu...
maka,..dialah take over position teman sekarang....




kata cik abg teman....
pengorbanan memang pahit..
tapi insyaAllah hasilnya berbaloi...




Abam Mat belajar rajin-rajin ye...






8 comments

Jul 23, 2013, 11:34:00 AM

bila anak bertambah mmg kita pun makin tak sempat nak beri perhatian pada semua, akak pun sama...:(

Jul 23, 2013, 11:52:00 AM

Semua yg punya anak akan lalui seperti yg Nini lalui sekarang. Cuma anak-anak Nini lebih beruntung sebab Nini jaga sepenuh masa.

Jul 23, 2013, 12:07:00 PM

Alolo..abam mat kental orang..Abam mat dah jadi abang..pandai berdikari..nnt berbuka suh umie masak kari..pehhtua tu hahaaha

Jul 23, 2013, 12:49:00 PM

adam makin semangat ye..tak pe...abam mat paham akan keletihan umi dier

Jul 23, 2013, 3:48:00 PM

comel comel=D

Jul 23, 2013, 4:15:00 PM

Betoi, setuju, pengorbanan yg sangat berbaloi :)

Jul 24, 2013, 7:35:00 PM

Abam Mat masa kecik2 dulu rajin nangis tak? :)

Jul 27, 2013, 4:39:00 PM

Gigih membesar dan mendidik anak, nini dan cik abang ni. Bagus. InsyaAllah hasilnya nanti berbaloi.

Post a Comment