Ahli Kelab Kad !!

Jul 15, 2013

Home » » Mana Ridsect Ahmad?

Mana Ridsect Ahmad?





cerita lawak sahur pagi tadik...
bersahur bersama Abam Mat sahaja..cik abg takde..keje malam...






Abam Mat : cough...cough...cough...

umie : lepas makan ni nanti,..minum syrup prospan.Ahmad batuk la..

Abam Mat : ok..umie,mana ridsect Ahmad?

umie : hah??!!!! nak buat apa ridsect?..mana ada nyamuk malam tadik..

Abam Mat : bukanla..Ahmad nak ridsect yang sembur dalam mulut tu..ayah ada bagi.

umie ; ko biar betul,Mat.takkan la ayah kata boleh sembur ridsect dalam mulut..racun tau tak.

Abam Mat : betul..ada..nanti Ahmad amik...




......Abam Mat pon jalan pegi dapur..bukak peti ais......





Abam Mat : ni la ridsect Ahmad..

umie : mak aiii......






agak-agak boleh bajet tak apa jenis ridsect yang Abam Mat cakap nih....





















 ini le ridsect mulut yang Abam Mat maksudkan....
nko panggil benda ni ridsect,Mat...






Abam Mat yang menten makan sayur nasi lauk telo kicap pagi tadik..
hape ke "indah" sangat vocabulary kamu nih...
tak tercapai dek akalku..ridsect tekak....hahahah
kompem sampai ko besar pon umie ingat cerita ni,Mat..










9 comments

Jul 15, 2013, 12:34:00 PM

wahh cik advanced la ... die dah bgn mkn sahur ...
die sakit tekak ke tu ... hmm klu fahim kena tonsil boleh ke aku guna ni??? tanya tuan dokter ek ... sbb doc tak de suggest pun yg gini ... asek bg sirap je putih tu je(bkn antibiotik) ...

Jul 15, 2013, 12:40:00 PM

Itu gambo sahur ke breakfast ? :)

Jul 15, 2013, 1:38:00 PM

Hahaha. Kelakar tau Abam ni. Kalau adik bangun sekali mesti gelak jugak. Nini, tadi akak tengok Qari Junior kat TV3 tu, ada sorang budak saling tak tumpah rupa Ahmad. Bacaan hafazan dia pun merdu sangat. Tetiba rasa rindu pulak acik Aidah kat Cik Mat ni.

Jul 15, 2013, 4:06:00 PM

amboiii :)

Jul 15, 2013, 4:17:00 PM

hahahah ... lawak sungguh ... kih kih kih

Jul 15, 2013, 4:42:00 PM

Kahkahkahkahkahkah adoyai! Kalau bayangkan benda betul, sebut ja salah tu takpa, peh tu boleh betulkan :D

Jul 15, 2013, 6:56:00 PM

Cik mat2, kelakar sgt2. Bagus anak nini cepat dapat ikut ibadat...guling2 auntie gelak...

Jul 15, 2013, 9:09:00 PM

nampak cepat besar dah dia kan :)

Jul 16, 2013, 10:24:00 AM

alahai Ahmad, ridsect jadi nya ya..

awat muka sedih tu.. semuga cik Mat cepat sembuh dari batuk ya..

Post a Comment