Ahli Kelab Kad !!

Jul 5, 2013

Home » , » Tuam...

Tuam...




Sejak beranakkan si Adam ni..teman ada satu penyakit baru..
agak kronik penyakit baru nih....penyakit pelupa tahap melampau!!!
ada sekali tu teman dengan tanpa sedar telah memicit pencuci muka teman menggantikan jawatan ubat gigi..
pehtu masa berus gigi rasa kompius..apasal la ubat gigi colgate ni rasa lain...
bila teman cerita pada cik abg..dia cuma mampu ketawa sambil menggeleng kepala....
hadeiila...hadeiii..hadeii...
gamaknya kuat sangat tahan sakit contraction sampai banyak urat yang putus..
mujur urat kentut tak putus sama....kalo x,macam mana nak kentut..eh,pulak!!!






baru-baru ni teman buat keje merepek....
sanggup punggah & susun balik semua kotak dalam stor kat bilik bawah..
semata-mata nak cari balik dalam kotak mana teman bubuh tuam Abam Mat..
dulu ada bubuh label pada kotak tu tp dah tak ingat kat ceruk mana kotaknya..
gigih jugaklah sejam setengah mengumpul peluh sensorang...
mujur jumpa kotak tu..kalo x,memang masuk kategori ghajin tak bersebable teman nih....




tali pusat dua beradik....



belah kiri tuam si Adam..belah kanan tuam Abam Mat dulu...


kata orang tua-tua dulu...
kalo kita satukan tali pusat anak-anak kita dalm satu punjut..
insyaAllah takde diaorang berperang besarrr...takat bergaduh tu biasalah....
tapi jangan sampai putus adik-beradik...
tu yang gigih nak cari tuamAbam Mat tu..
harapnya dengan izinNYA...takdelah dua beradik ni berperang....
kalo perang jugak....gasaklah!



4 comments

Jul 5, 2013, 2:38:00 PM

Tadi akak dah komen tetiba ada error pulak bila nak submit. Akak kan dik, terkilan betul tak teringat nak buat camtu dgn anak2 akak ni. Tah mana akak letak, tak tahulah. Kes pelupa gak ni.

Jul 5, 2013, 2:50:00 PM

tgk tali pusat ni teringat akan kecik2 dolu, mak kata kami adik beradik asik gaduh je...last2 dier amik tali pusat tu rebus, kasi minum..kakakkakak...

Jul 5, 2013, 3:18:00 PM

MJ panggil baby bunjut..
Memang baby klau kembung kita akan tuam macam ni la kan ;)

Jul 7, 2013, 9:36:00 PM

Ohh..sebelum baca tadi akak ingatkan nak tuam perut ka, nak tuam lebam ka apa, rupanya itu pun dipanggil tuam jugak eh..

Post a Comment