Ahli Kelab Kad !!

Jul 4, 2013

Home » » Kenduri Berendoi

Kenduri Berendoi




at last,..berjaya jugak abes tengok sumer gambar
kenduri berendoi aritu...
okeh..sekarang baru boleh mula cerita....
sila tune mouse pc anda dalam mood bersedia..
cheewahh!! hahahahaha




JUMAAT, 28 Jun 2013




Teman selamat sampai kampung petang Jumaat dalam pukul 7 malam..
tak dapat nak sampai lebih cepat dari tu sebab bertolak dari Taiping pon dah pukul 4.30pm..
cik abg tu abes keje pukul 3pm..sampai rumah pukul 3.30pm...
pegi tengok ayam dulu..carik makcik dobot dulu....byk keje!!




sampai je kat rumah mak maghrib tu...
tengok-tengok adik gagah suami isteri dah ada...
wahwah...advanced ko,dik!!
kata nak balik hari Jumaat..tup-tup Khamis malam dah sampai..
ekau memang asisstant mak yang cemerlang bab mengemas nih.....
elok ajer bersusun kerusi sofa mak abah kat porch kereta...
karpet pon dah siap bentang..tinggal tunggu gantung buai aje lagik....





selesai aje sesi makan malam..
maka,..bermulalah keje gantung-menggantung....






 teman memang tak berapa pandai menghias nih...
maka,..kita serahkan pada yang ariff.....dan lagik berseni..







 abg sorang ni memang minat sangat keje panjat-memanjat....







 rangka buaian..
tengok time ni memang rasa kelakar sangat...
apa ke berseni sangat kerjanya nih...







 tengok asisstant baju biru tu...
dia wakil tolong pegang tangga & keje-keje yang memerlukan ketinggian..
kalo tunggu akak ipar dia nih..memang pakat tak siap la..
jenuh berjengket-jengket tak sampai!!







 dua versi buaian...
time Abam Mat dulu takde kisah pon naik buai..
dapat kat adik dia..kuss semangat..
buai tu dah macam "AirAsia' dia...
tetiap pagi WAJIB naik flight..!!!






hasil kerja seni cik abg....
semua bunga,kain2 & selendang adalah recycle..
nampak x deretan bunga kat dinding atas tu?..
haaa...jangan tak caye..
tu munge pelamin time teman kawen 6 tahun tau...
mak buat jadik hiasan dinding umah pulak....







SABTU, 29 Jun 2013



takde acara hari Sabtu melainkan melepak-lepak sahaja...
pagi pegi kedai beli roti canai..
tengah hari teman amik alih memasak kat rumah mak...
petang dalam pukul 3pm orang datang pasang khemah untuk kenduri...
petangnya pulak lepas asar....





adik gagah buat acara potong kek menyambut hari jadi yang ke 27...
adik gagah yang selalu stress bila orang lain ingat dia kakak teman...
jangan stress dik..kakyong tetap ensem selalu..eh??!!!
hahaha.. happy birthday adik gagah!!
kenapa panggil adik gagah?..oh,biarlah rahsia..






AHAD, 30 Jun 2013




Seawal pukul 6.40pg lagi dah ada tetamu yang sampai...
huh?..biar btol..awalnye...
teman time tu masih lagik terpisat-pisat baru bangun tido...
ingatkan sapelah yang datang..
rupa-rupanya sedara-mara dari Kuala Nerang baru sampai...
kelam kabut capai tuala masuk bilik air..hahahahahaha
oh malu..malu..malu...





pukul 10 pagi pihak katering dah sampai...
iyer..teman amik katering..
tak sampai hati nak susahkan mak...
lagipun,..ini kenduri anak teman..
apalah salahnya keluarkan belanja sikit...







 atuk & opah teman yang baru sampai...
alhamdulillah,..atuk dah semakin sihat..







 anak bujang yang di-raikan....
bertema kuning gold....
sedap lagik tengah naik flight..
tak tau le fly pegi mana pagi tu...






Abam Mat & Ayen...
Apis,Ziekin,Mak & Ayen aje wakil dari sebelah cik abg....
alhamdulillah..sampai jugak diaorg...







dalam pukul 10.45 pagi..
majlis marhaban pun bermula..
teman mintak abah panggilkan kaum bapa untuk marhabankan Adam...





 duk belek-belek gambar..
tapi tak jumpa pulak kaum bapa yang duduk kat luar
yang sama2 menyahut nyanyian marhaban nih....
Apis lupa amik kott..







 cik abg bagi Abam Mat tugas..
tolong hayunkan buai adik dia...








suara pakcik ni sedap sangat!!!







 Abam Mat masih mengekalkan tagline muka tiada perasaan....







 syukur sangat Adam baik aje sepanjang majlis marhaban..
agaknya lena tido sambil mendengar alunan zikir & bacaan al-Quran...







boleh dikatakan semua yang terlibat dalam majlis marhaban nih..
semuanya pangkat atok-atok....







 okeh..masanya telah tiba...







 dialog tak boleh blah masa pakcik ni tanya cik abg...

pakcik : apa nama anak kamu ni?
cik abg : Ahmad Afif Zuhdi
................................. (senyap)
cik abg : eh,silap! Ahmad Adam Zharif
pakcik : ~ sengih tayang gigi ajer~

adeilaaa....
ni lah dianya bila dah terbiasa ingat macam ada sorang anak ajer...














 Adam sangat memberi kerjasama dengan tayang muka comel ajer..
semua atok yang gunting hujung rambut dia..
sumer pakat cium dia...gerammmm....

























 opah & uwan menanti giliran diaorg....

















Abam Mat yang turut sama...
tak nak ketinggalan tengok rambut goku adik dia kene gunting...








 opah....








 uwan...








 atok yang sanggup tak pakai jubah demi nak menyeragamkan tema....








 Alhamdulillah,syukur..
semuanya berjalan lancar...







 seumur hidup teman....
inilah 1st time teman pakai baju kurung corak cenggitu...
itupon sebab mak hadihkan baju tu....
terima kasih,mak.....
aii nampak ensemm sangat..kihkihkih








 dah abes majlis baru adik nih mengamuk..
stendetlah..permintaan susu dah sampai...
tekak kering..








Abam Mat memang hebat..
tengoklah adik dia dalam buai yang tengah melalak..
dia rilek lagik buat stunt sambil amik gambar....





elok aje majlis hampir selesai...
maka,..insan yang ditugaskan membotakkan cik Adam pun sampai....
maka,..bermulalah style baru untuk Cik Adam....
















 dek sebabkan rambut Adam ni lebat & lurus..
senang sangat keje mengetam rambut dia....
zapp..zapp..zap...







 dah hampir dah .....








 Adam yang stress sebab rambut goku semua dah takde..
tu yang melalak sakan tu...
cepat-cepat peluk dia kasik upah...
umie nampak kurus??..
ahh..itu hanya ilusi...jangan tanya!!
hahahahahahaha







 dia dah kembali tenang & suka dengan style rambut baru...
free style!






dan muka happy tu sangat teserlah selepas mandi......































haaa......kerlassss kan!!





begitulah serba sedikit cerita kenduri yang dapat teman kongsi..
terima kasih atas doa semua yang mendoakan majlis kami...
alhamdulillah....semuanya berjalan dengan lancar...
abess dah hutang cerita kenduri..lega!!







8 comments

Jul 4, 2013, 8:58:00 AM

nampak muka dier seronok dah free style..semua settle..boleh tido dengan tenang

Jul 4, 2013, 10:42:00 AM

die comey bila botak

Jul 4, 2013, 10:50:00 AM

ololololo..adik adam sayangssss oiii..acik nak geget sikit...Alhamdulillah... selesai sudah, semoga adik adam, menjadi adik yang baik..anak yang soleh ,..dang doa-doa..adik adam akan bertukar title kepda abag adam yer..


(umie tu sure tgh lap peluh baca komen acik ni..haahahaha)

Jul 4, 2013, 12:15:00 PM

Eh... memang nampak berseri2la emy hari tu hehe....

Jul 4, 2013, 12:18:00 PM

Haaa.... puas kakak dari awal sampai last tengok. Suka!! Meriah, "AirAsia" Adam superb, keluarga seronok, kellas atok-atok marhaban jemputan, anak-anak yg sibuk kat buai adam tunggulah tak lama lagi jadi geng:)

Tahniah Nini semuanya lancar.

Jul 4, 2013, 7:20:00 PM

Alhamdullilah, selesai dah majlis...

Grand betul buai Adam :)

Zaman sekarang ni, seeloknya mmg biarlah katering..mudah..relax...hihihih

Saya dulu gigih cukur sampai botak rambut anak guna pisau cukur Gillette ....utk anak ke-3 ni nanti nak try guna mesin ketam rambut la...hahaha

ps: adik awak mmg nampak 'lebih matang' dari awak...tu pasal org igt dia kakak awak kot..:P

Jul 5, 2013, 2:53:00 PM

Puas akak tengok gamba adam. Tak de kata sebab hepi sangat. Yang pasti adam mesti rasa ringan kepala dan nyamaaannn. Hehehe.

Jul 5, 2013, 3:19:00 PM

Kreatifnya ndoi buat macam tu :)

Tengok majlis pun meriah :D

Post a Comment