Ahli Kelab Kad !!

Jul 17, 2013

Home » , , » Itsy Bitsy Spider

Itsy Bitsy Spider





idea kreatif seorang abg memujuk adiknya....







situasi malam tadik : 
umie solat isya' sekali terus buat solat terawih
maka,..Abam Mat ditugaskan menjaga adik sehingga umie selesai solat....
selagi tiada situasi kritikal,..tak boleh kacau umie...





adik : huk...huk...huk...

Abam Mat : Adik jangan nanges.Abg ada..Abg ada.. 

adik : ..........~ masih lagik dalam mode cembeng nak nanges ~

Abam Mat : takpe,Abg bagi adik tingok Itsy Bitsy Spider eh




maka,...abg pon bukak youtube guna epad pehtu duduk tepi adik dia..
elok aje video youtube tu start,..abg pon berkata



Abam Mat : haaa...bestkan? meh kita nyanyi..

adik : tayang muka kagum sebab lelabah tu besarr & kaler biru..




hahahahaha...
boleh bayangkan tak cemana teman sedaya upaya concentrate 
menghabiskan satu rakaat lagik solat witir teman...
abes aje bagi salam,..tengok abg masih setia replay video yang sama sebab adik dia
mengepak-ngepak riang tengok video tu....






Abam Mat..Abam Mat...
ada kala ketikanya bila dia rajin nak melayan adiknya...
apa pon dia sanggup nak buat...
cuba datang hangin dia malas nak layan...
adik melalak kat tepi dia pon dia buat rilek jer tengok tv...
umpama macam yang melalak tu bunyik alarm jam loceng je...








dah sesiap bagitau cik abg tu...
bebudak ni sekolah nanti kat name tag diaorg cuma nak buh nama camtu..
AFIF Z.         ADAM Z.
kata cik abg tu...bajet glamer habis la eh?..
hahahahahaha...dengki la tu....



12 comments

Jul 17, 2013, 7:57:00 AM

pandai cik mat memujuk adik ni....gud boy

Jul 17, 2013, 8:05:00 AM

comel je abang layan adik :)

Jul 17, 2013, 8:30:00 AM

comey ... pandai kana abg2 depa ni jg adek ... tu la cara paling senang bg adek diam waktu baby ...

Jul 17, 2013, 9:24:00 AM

hehehe sweet je abam mat jaga adik.hehehe.gud job.sok ibuu leh solat dgn aman lg.hehe

Jul 17, 2013, 9:41:00 AM

Abang mana tak sayang adik kan..

Jul 17, 2013, 10:50:00 AM

cara bdk zaman sekarang pujuk adik ... hehehe ... kecik2 lagi adik dah layan cartoon

Jul 17, 2013, 10:58:00 AM

hahahaha.... osem abam mat.

mana dobot ek?

Jul 17, 2013, 11:33:00 AM

At least abam mat ada idea nak buat adik mengepak suka daripada melalak.

Jul 17, 2013, 4:13:00 PM

alahai...... sayang jugak abam pade adik ye....... adik pulak pandei pulak melayan itsy bitsy spider tuu..... mak nye pulak jenuh menahan gelak mase solat kan?? kan???

Jul 17, 2013, 7:06:00 PM

Baiknya budak dua orang ni. Kalau macam ni kan nini, soploh orang pun boleh kot?! Hahaha.

Jul 17, 2013, 11:52:00 PM

Pandai la abam Mat pujuk adik, konpem abang mithali nih. Time2 dia tak mo tolong jaga adik tu biasa la, abam sendiri pun masih kecik lagi, hehe.

Jul 18, 2013, 9:19:00 AM

hahahaha..sure tak khusyuk kan?

Bagus Abam Mat...bagus....rajin jaga adik...:)

OK apa letak nama macam tu kat nametag...glamour sikit...wakakakaakaka

Post a Comment