Ahli Kelab Kad !!

Jul 25, 2013

Home » , » Ragam baru..

Ragam baru..





"umie, adik payung nangis"
~ sepatutnya adik intan payung tapi dia shortcut~


"umie,Ahmad dah buang pinggan dalam sinki"


"umie, kenapa dia apa sakit perut?"


"umie,pliss..tolonglah Ahmad unlock epad ni"


"umie,Ahmad rasa macam nak haa-chumm la"
~ Ahmad rasa macam nak bersin~


"umie, ayah dia pegi rumah hijau.Ahmad balik jalan kaki.Ahmad penat"





vocabulary Abam Mat sekarang ni makin hebat...
kadang-kadang rasa macam bersembang dengan foreigner 
yang baru pandai cakap bahasa melayu pon ada... 
kita yang pandai bercakap ni pulak sampai tak tau nak create ayat jawab balik macam mana...
dulu nak sangat Abam Mat bercakap..sekarang haaa...amik!!
kadang tu kalo sembang balik cara dia bercakap dengan cik asbenn..
memang boleh ketawa kita dibuatnya...




dan lagik satu perangai Abam Mat sekarang nih...
dia dah start anti-kamera...
bila di halakan kamera pada dia...


" hey,umie janganla gambar Ahmad"



oohohohohohoho...
tadik tu cerita pasal Abam Mat..
sekarang kita cerita pasal adik pulak...



sejak-sejak cecah umur 3 bulan nih..
adik ada perangai baru....


 suka tengok kamus bergambar 





 korang tengok...kusyuk!!





 kemain ghajin ayah dok bagitau satu-satu nama benda kat dalam kamus tu.






 belajo pasal burung k....



addduuuuhhh..~lap peluh jap~
semuanya bukan main nak baca buku....
ke terkenan sebab time pregnen dulu umie jadi cikgu untuk Abam Mat?
jangan dari kecik aje tunjuk minat cintakan buku ye dik....
biar kekal sampai ke tua minat cintakan buku ni tau...




sekejap sangat rasanya budak intan...budak payung umie ni besar.....


6 comments

Jul 25, 2013, 8:16:00 AM

wahh adik adam dah pakai CD...cantik2..khusyuk benar si ayah melayan adik citer pasai burung ye..

Jul 25, 2013, 9:04:00 AM

wahhh kecik2 sudah pandai .. ke die geram ngan buku tu .. dpt kat tgn kompom die ngap ...sedap

Jul 25, 2013, 11:02:00 AM

Serius, pandai je adik fokus tgk buku... good.good.

Jul 25, 2013, 1:10:00 PM

Abang dah semakin bijak Nini. Sekolah kan ramai teman utk berinteraksi.

Rajin betul ayah melayan adik.

Jul 25, 2013, 3:51:00 PM

kah kah kah..
Harus genius ni..kecik2 dah baca kamus!

anak saya yg sebaya Abam Mat tu pun sama...dah tiba masa kekadang dia anti kamera! haha

Jul 27, 2013, 4:33:00 PM

Makin cerdik rupa budak ni. Semoga besar nanti abam Mat dan adik jadi anak2 yang cemerlang dunia akhirat ya. Amin.

Post a Comment