Ahli Kelab Kad !!

Jul 24, 2013

Home » , , » WordLESS Wednesday

WordLESS Wednesday





macam biasa..WW versi teman




pegi dapur tengok dekat atas mesin basuh ada satu "pokok bunga"..........
siapakah???






umie : sape punye "pokok bunga" atas mesin basuh ni?

Abam Mat : itu Ahmad punye.Ahmad tanam dia.

umie : Mat, tanam kene guna tanah.ini bukan tanam.

Abam Mat : iye.Ahmad jaga dia.esok dia lagi besar.Umie jangan buang dia.nanti Ahmad tengok k.




korang dengar tuuu arahan dia.......
inilah dia nya penangan tengok Backyard Science tv 610 banyak sangat....
start dari tahun lepas lagik dia dah menggila tengok rancangan tu....
ulang rancangan tu lapanploh juta kali pun dia akan tengok...
abes semua barang dalam rumah ni nak dia buat eksperimen....
kalaukan liquid dettol dalam bilik air tu dah tak tau nak bising macam mana dah....
nak bising hari-hari udah letih...kata ayahnya pulak....


" biarlah..budak umur 5 tahun baru pandai nak mandi sendiri & explore dunia "



haah..biarkan aje ye yang....haaa,yelah.
aii orait jer..tapi kang kalo u komplen apasal liquid mandi cepat sangat abes...
dengan u & anak u sekali i ketip-ketip......






 adik manja ni dah mula mengenal orang....
nampak teman ajer...inilah gaya dia..
mengepak-ngepak seperti nak terbang tinggi....




gagah?..charming?..well
hahahahahahaha.......




8 comments

Jul 24, 2013, 8:08:00 AM

adam yang bambam...macam tak percaya je dah semangat gitoo....abam mat nak jadi petani moden ni

Jul 24, 2013, 9:29:00 AM

biarkan cikmat berimaginasi ...
adam dah bolat ..

Jul 24, 2013, 10:45:00 AM

bagus betul abam..

Jul 24, 2013, 2:43:00 PM

Experiment campurkan shampoo rambut dgn sabun mandi anak kakak dulu selalu buat Nini. Tahu-tahu satu botol kosong jadinya.

Abam mat tengah nak explore tu:)

Amboi adik makin gagah..

Jul 24, 2013, 3:35:00 PM

Betoi la jugak, nanti tak bleh konplen kalau sabun cepat habeh, kehkeh!

Nampak ummi mesti la Adam excited :D

Jul 24, 2013, 4:02:00 PM

Abg Mat nak tengok boleh tak jadi macam dalam 610 tu.. ;)
dak Adik makin bijak.. ;)

Jul 24, 2013, 7:29:00 PM

Bagus tu CikMat rajin explore...
Ada harapan jadi saintis terulung ni..hihih
Maybe jugak ikut gene ayah dia yg suka berkebun kot, tu yg dia tanam pokok..:)

Saya nak cuba suruh anak saya tgk la Backyard Science tu..ni tidak, asyik layan channel kartunnnnnn aja...hahaha

Jul 27, 2013, 4:36:00 PM

Peha tuuuu. Sedap sangat buat gegetan menyakat. Macam peha kepcii. Hahaha.

Post a Comment