Ahli Kelab Kad !!

Jul 9, 2013

Home » , » Sentimental

Sentimental





Sape yang biasa baca blog teman ni memang tahu yang...
selalunya entry teman tulis jaranggg sangat tune mood sentimental...
mood 'mental' tu memang selalu....
tapi pagi ni tetiba pulak tune masuk zone mood lain...
semuanya sebab terjumpakan dua benda nih....
meh la kita tune masuk mood bercerita kejap.....




sepanjang melalui kehidupan bergelar pelajar & orang bujang di KL...
bas transnational & konsortium memang tak pernah jauh dari gapaian tangan....
itu pengangkutan WAJIB wooo...
tak dapat tiket bas..meroyanla ko kejap kat puduraya tu...
takkan nak jalan kaki balik kampung..
kalo kampung takat kat Kg.Baru tu..gagahla lagi nak balik naik lrt...
tak kisahla samada nak balik hujung minggu atau nak balik raya...
sanggup bermandi peluh dalam puduraya demi nak mendapatkan sekeping tiket bas!!
setakat main tolak-tolak,siku menyiku sebab prang potong Q tu..dah biasa..
hahahaha...siap buat muka samseng lagik!
hahahah...samsenglah sangat!
dan last sekali teman beratur beli tiket bas & naik bas adalah...




tiket bas yang sangat bernilai sentimental yang masih teman simpan... 
tengok btol-btol tarikh yang tercatat pada tiket bas tersebut....
16 Ogos 2007....
( beli sebulan lebih awal kot tiket nih dari tarikh perjalanan)
perjalanan terakhir teman bersama konsortium...
apasal perjalanan terakhir?.....





sebab 2 hari selepas tarikh perjalanan tu.. 18 Ogos 2007 
teman udah tukar status dari persendirian kepada pemilikan bersama..
cheewah..ayat tak boleh blah! hahahahaha
lepas tukar status pemilikan...memang tak pegi dah puduraya...




banyak kenangan chenta teman dengan puduraya nih..
yelah.. 7 tahun merantau di KL...
pernah kene tinggal bas sebab lambat sampai puduraya dari ofis...
pernah tersilap tengok tarikh tiket naik bas..
pernah jugak jadi tunggu bas tak sampai-sampai 3 jam..
kalo bandingkan keadaan puduraya dulu dgn sekarang...
ohhh...sekarang dah lebih hebat...siap ada aircond ok!!!
takde dah korang kene makan asap macam dulu..
dengan panas berbahangnye lagik..




abes satu cerita sentimental..
kita masuk pulak satu lagik cerita sentimental....



tahun 2007 dulu...kat KLCC ada pc fair...
time tu tengah berdarah manis..
rasanya cincin tunang baru 5 bulan bersarung di jari....
temankanlah cik abg tu & Apis ke pc fair...
cik abg tu nak cari pc sebijik....
teman ni memang tak berapa celik IT bab-bab ni..
takat jadik tolong angguk2 kepala tu bolehlah...
hahahahahaha.....
bila dah dapat dicari apa yang dia nak...
tak sangka la pulak dia nak offer belikan teman sumting....
nasib baikle teman ni tak berapa celik gajet canggih..
kalo x,..pasti dah teman suruh dia belanja gajet yang paling hebat kat situ...mujur k!!




dok pikir-pikir nak mintak apa....tup-tup terfikirkan...
teman selalu tersangap-sangap sementara nak tunggu train lrt & transit bus sampai...
sambil tu tak tau nak buat apa....
nak bawak buku kang..ada pulak yang cicir dok berasak-asak dalm bus & lrt...
makanya,..teman reques dia belikan teman mps player yang paling comel....
dan....dapatlah yang paling comel...




mp3 apacer 1GB..
time tu dengar mp3 dalam train dah rasa cukup hebat dah..
sambil kepala angguk-angguk 
(kemain gangster pakai baju kurung dgr lagu kepala angguk-angguk)
bila dah berhenti keje..mp3 ni masih lagi setia menabur bakti sebagai peneman time masak....
dan walaupon dah berusia 6 tahun..masih lagik dalam keadaan tip-top!!
melainkan earphonenye aje udah 2 kali ganti...
bila teman tunjuk pada cik abg tu mp3 player nih..
dia macam tak percaya yang mp3 ni masih wujud....




kadang-kadang bila dikenang balik cerita lama..
tetiba aje bibir tu boleh mengukir senyuman/mengundang air mata....
hebatkan penangan cerita lama....





4 comments

Jul 9, 2013, 3:19:00 PM

pemilikan bersama.. amboii kelas dik ayat tu..haha..

can't deny, old items have lots of sentimental values.. *menitis air liur* teringat kenangan indah makan gula tarik kat sekolah rendah dulu..sekarang deme buat gula tarik dah tak serupa.. uwaaa..

Jul 9, 2013, 3:19:00 PM

eh..lupa..salam ramadhan buat nini sekeluarga.. muah muah muah kat si kecil tu ya..

Jul 9, 2013, 3:52:00 PM

Sentimental juga Nini ye... boleh simpan tiket tu lagi. Tapi kalau MP3 tu oklah juga. Simpan dan jaga elok-elok Nini boleh Abang Mat guna pulak..

Selamat berpuasa dan maaf dari kakak ye Nini.

Jul 9, 2013, 4:15:00 PM

wahhhh mengimbah kenangan lampau tu ...
tiket 2 hari nk begelar isteri tu ... lewatnye blk kg

Post a Comment