Ahli Kelab Kad !!

Feb 17, 2011

Home » » Contest : Siapa Nak Jadi Cover Buku?

Contest : Siapa Nak Jadi Cover Buku?



siapa nak jadi cover buku...angkat tangan?..


teman NAK!!!!!!.........

setelah berjenuh mencari gambar yang dihajati...
akhirnye jumpa jugak....

ni gambar penyertaan teman...

ni semua hero & heroin gojess dari generasi... 
Haji Zulkifli & Hajjah Zannah....
yakni atok & opah teman ..
ni semua keluarga sebelah emak....
atok ada 11 orang anak semuanye....
emak teman merupakan anak sulung dalam keluarga besar nih...
dan secara automatiknye....
teman menjadi cucu sulung...
sebab??..
sebab teman anak sulung mak.. (",)

dalam gambar nih..
ada 4 generasi semuanye.....

4 generasi??..
pasti ker??
PASTI.....

sebab??...


dalam semua cucu atok & opah...
cuma teman aje yang udah menamatkan zaman bujang....
dan anak teman merupakan cicit atok yang sulung!!!
xke 4 generasi namanye tuh...
hebat kan....
hihihihihihihihi..

kalo xdapat cari teman....
teman duduk sebelah kanan sekali...
pakai baju biru laut..tudung putih..
deret tengah...

sebelah abg ensem pakai baju biru yg tengah pegang baby tuh....
tu asbenn teman la tuh...

gambar ni di ambil tahun 2008..
masa tu ada Family Day di Sungai Klah...
gambar ni merupakan gambar terakhir & family day terakhir kami.. 
bersama salah seorang ahli keluarga...
iaitu anak atok....
beliau telah meninggal dunia pada tanggal 19 November 2010...
sakit kanser paru-paru...
beliau berjaya survive tanpa rawatan kimoterapi selama 1tahun 6bulan...
xpernah sekalipun menunjukkan yang dia sakit...
senyum tu macam dah melekat kat bibir dia...
tabah..redha...
melihat kesungguhan & ketabahan dia melawan kanser..
menjadikan kami semua sentiasa teringatkan dia..
walaupon dia dah tiada....

arwah Hj Muhammad Nizar...
pakcik yang paling sporting...
paling disayang..
low-profile....
xterluah dengan kata-kata...
adeh...sebaknye dalam hati...


itulah sebabnye teman berusaha cari gambar ni...
kalo gambar ni menang contest & dapat jadi cover buku...
akan teman hadiahkan soft-copy tu pada atok & opah...
biarlah atok & opah yang simpan...
diaorg lagi berhak....
kenangan akhir yang kami ada bersama arwah...
Al-Fatihah...


contest ni berakhir pada 25 Feb 2011

2 comments

Feb 17, 2011, 7:51:00 PM

sampai juga DVD ku ke tgn mu....
hehehhe

Feb 17, 2011, 8:19:00 PM

op cos!! :)
kalo menang contest nih Min..
kita kasik atok eh hadiahnye....
buh kat umah atok..sesapa balik kg..boleh tengok kan.. ;(

Post a Comment