Ahli Kelab Kad !!

Feb 13, 2011

Home » » Teman Tapi Mesra...

Teman Tapi Mesra...

Cerita nih sebenarnye dah agak basi...
tapi...baru nie la...
teman betol-betol berkesempatan..
berceloteh panjang lebar....


Sepanjang ber-blogging....
macam-macam jenis kawan teman kenal...
kawan yang jenis masuk bakul angkat sendiri..
kawan yang jenis...
kau-kau....aku-aku...
kawan yang jenis nak pujian ajer..
kawan yang stok jenis nak merendah-rendahkan orang lain...
serta.....
kawan yang betul-betul menjadi seorang kawan....
teman bukan jenis kawan..
yang cepat menilai org lain dengan satu entry..
sebenarnye..jika setiap entry dibaca dgn mata hati..
kita boleh tau ketelusan seseorang tu menulis....
xcaye??...cubalah....
itulah nikmatnye menulis....
telus dari hati...bukan untuk maksud sebaliknye...


Kat sini jugak teman kenal seorang insan...
yang glamer dgn nama MakBed....
camne boleh terjah blog dia...??..
cuma dari satu komen dari dia di salah satu entry teman...
dengan menggunakan nama si mawar hitam....
itulah detik teman mengenalinye....


Bila membaca blog Si Mawar Hitam..
dapat teman rasa ketelusan tulisannye...
rasa seronok...kelako...rasa nak nangeh pon ado....
tanpa rasa bersalah paksaan...teman rela hati follow blog dia...
jadila teman followernye yang ke-7....


Dari situlah bermulanye istilah 'kawan' kami....
makin lama..makin seronok..
kalo xjengah blog dia sehari..
rasa cam xbest...
dari nickname Si Mawar Hitam..
bertukar pulak ke nick name MakBed...
bertambahlah glamer namanye...
bukan semua orang okeh nak guna nama cenggitu....
tau ajelah bangsa kita nih...
nak kata xmaju...maju sangat dah..
tapi...kadang-kadang tu kolot xbertempat...
kalo nama panggilannye xbest..xmolek..
kompem keperibadiannye pon xbest....
gitulah caranye atau versi bangsa kita menilai....


Dari kawan...
kami upgrade relationship kami...
menjadi...
teman tapi mesra.....
hari-hari..
ada ajer cerita menarik nak dikongsi dalam blog..
kalo salah sorang xmenulih...
tertanya-tanya pulak dalam hati...
mana la si dia ni pegi..
sakit ke?...pc rosak ker?...


Kadang tuh...
teman selalu tertanya-tanya dalam hati...
xmau ke si MakBed nih singgah umah teman..
yelah...umah mak-abahnye di Sik...
umah mertua pon di utara jugak...
kalo nak balik Manjung...
kompem kene lalu Taiping.....
berdoa ajelah dalam hati...
moga satu hari nanti...
MakBed tergerak hati nak ke rumah teman....


6 Februari 2011....
sampai jugak MakBed kat umah teman.....
seronoknye...ke-excited-annye xterkata...
rasa cam nak lompat tinggi-tinggi...
siap kemas umah lagik sekali...
mop lantai...sapu sampah....
padahal ptg tu dah pon sapu lps cik asbenn g keje koi 5pm...
gitulah kesungguhan teman..
menyambut kedatangan teman tapi mesra..
yang xpernah bersua muka secara live....
cuma ikatan 'teman tapi mesra' yang merapatkan kami...


kenangan paling best masa MakBed datang...
Si Oni dengan Si Afif berebutkan cawan..
cawan yg xsanteq..apatah lagik glamer...


cawan free beli susu Dugro si Afif...
maybe sebab Oni dgn Afif minum susu brand yang sama..
tu yang diaorg berebut tuh...
hahahahaha....



Nini D & MakBed akhirnye bersua muka....
weh...rasanye senyum kita seakan sama lah!!!


sinopsis utk MakBed..

MakBed...
orangnye...
seakan-akan tinggi teman....
disebabkan dia pregnen...
xdapat dikenalpasti...
samada dia kurus macam teman atau x....
tapi yang pasti...
dia jugak tiga suku macam teman...
suka ketawa..slamber...buat lawak...
suara ala 'kanak-kanak' jugak mcm teman...
mmg kita sesuaiiiii utk jawatan yang berkaitan telepon MakBed...
asbenn teman pon kata cenggitu..
hahahahahahaha....


ada macam adik-beradik x.??
tapi...lain mak..lain bapak....


MakBed...
jangan serik singgah RnR teman ye...
InsyaAllah....
panjang umur...
sampai la teman kat RnR MakBed....




MakBed....ada soklan utk kamu.....
kurus x teman??....
sila jawab MakBed....
dengan setelus perkataan....
hahahahahahahhaha



terdetik dlm hati~ teringin nak jumpa secara live dgn mekchu,Iena,Mama Dania,Rrb..dan ramai lagik rakan blogger..


14 comments

Feb 13, 2011, 11:14:00 PM

hehe...bagus kak nini ni..kak nini duk taiping kr mane? nani kalo balik kg kt taiping gak..kt trong batu 10..
tapi makcik2 ade la duk taman kamunting and taman sri kota tu.. kak nini duk area mane?

Feb 14, 2011, 7:15:00 AM

wahh kalian sangat sepasang gaya..

Feb 14, 2011, 8:49:00 AM

wallaa : Kak Nini duk kat Taman Panglima...dkt dgn padang tekah..kalo blk Tepeng...roger dlm blog tau..nnti kita calling2 & g berjimba!!

Feb 14, 2011, 8:49:00 AM

Astina : sepasang kan...weeehhhoooo...

Feb 14, 2011, 9:38:00 AM

alah Nini xnak jupe zura jugak ke?? zura kg bidor, Perak tp x dok situ lah.. nak jugak jupe hehehe

zura tag Nini join GA:
http://azurasamsuddin-contest.blogspot.com/2011/02/mama-kyra-1st-ga.html

join tau... ;)

Feb 14, 2011, 9:48:00 AM

whoop makbed belum komen..
nini, (ngumpat)..psstt...wakaka...
eh makbed tu lulu tgk kecik mcm kanak2 riang jer dlm gambar tu..
tapi biasa bila dia tangkap gambar kat opis, nampak beso..lalala

Feb 14, 2011, 9:48:00 AM

ampun makbed...
marah, lulu tarik tudung!

Feb 14, 2011, 9:48:00 AM

teringin gak jadi teman tapi mesra nini..ngee

Feb 14, 2011, 1:08:00 PM

kak zura : kalo boleh..sumer rakan blogger Nini nak jumpe...xkenal..mana nak chenta kan...

Lulu :dey!..bukan nama Lulu pon ada kan dalam list teman tp mesra dlm blog Nini?...ni nak kene cubit nih!!

MakBed...g lepuk Lulu!!

Feb 14, 2011, 4:52:00 PM

hahaha..mcm mana nak lepuk? mak buyung tak baca entri ni..ngee

Feb 14, 2011, 5:15:00 PM

AKu dah baca dahh. Ape la gegado sambil ngumpat aku ni.

lulu: makbed memang seorang kanak-kanak debab yang riang.

nini : ko kurus je la. mana ada gemok. pasan betui. yg gemok dlm umah tu cuma dobot je. aku sama tinggi ngan ko ke? ehh..tinggi jugak la aku ni ye? hahahahahah.

Feb 14, 2011, 5:36:00 PM

MakBed : dobot tu gemok bulu...hahahaha

Feb 14, 2011, 7:55:00 PM

wakaka...kanak2 riang..betul2 awet muda makbed ni...
*pang jika perasan...ekeke

Feb 14, 2011, 10:34:00 PM

orait kak nini..cam penah je pegi taman panglima tu.hehe..nnt nani balek tepen nani gtau..hehe

Post a Comment