Ahli Kelab Kad !!

Feb 10, 2011

Home » » Sparklemaneh vs LilyOfDaPond

Sparklemaneh vs LilyOfDaPond



korang kenal x sape Sparklemaneh nih??....
xkenal ??...
abes...
apa url yg korang taip bila nak g blog nih..
A Day In My Life...??


bukan ke link nih...
http://sparklemaneh.blogspot.com 


hihihihihihihi...
nama teman la tuh....
camne boleh guna nama nih....?
cenggini....


dulu..
masa bujang..
teman ada sorang roomate yang jenis...
sama-sama gile & tiga suku macam teman....
sama umur...
sama bulan kelahiran...
cuma tarikh berbeza...
teman 19 April...
dia 20 April.....


tahun 2006...
masa teman keje Shell...
roomate teman keje kat..
Jab. Kaji Cuaca...
selalunyer... 
kitaorg chat guna YM....

chat tanya balik kan
g nak g mana...
apa menu nak makan malam nih...
nak makan kat kedai atau nak masak...
turn sape konker ampaian arini...
beras ada ke kat umah...
hahahahahhaha....


few months lepas tuh...
roomate kata...
opis dia punye YM dah kene block..
tapi..Gmail still boleh guna lagik....


Disebabkan nak chat jugak punye pasal...
teman mintak dia createkan satu acc utk teman...
dia tanya la nak buh nama apa....
time tu xterpikir pulak nak nama apa...
cuma teman kata...
buh nama pelik2 sikit...
cam twinkle2 little star ke...

sebab apa nak nama pelik sangat???
sebab nickname roomate teman tu pon pelik...
pelik kan?..hahahaha
dats y teman nak jugak ala-ala pelik...
hahahahaha....


teman mintak dia create acc..
pagi tu sblm g keje...
by noon...
dia sms bgtau yg acc dah create....
guess what?...
ini nama yang dia create utk teman....
sparklemaneh....


teman tanya..
kenapa buh nama Sparklemaneh?..
dia kata....
sebab...
teman sentiasa membawa keceriaan kepada semua orang...
aduss...
tacingnye....


since tu lah teman guna nick name nih....
dulu...
ada yang panggil Cik Sparkle...Cik Maneh....
kalo lagik kurang asam...Cik Spark Plug...
cuma lepas kawen ni jer dah tukar sikit...
guna nama Nini D....


buat LilyOfDaPond....
teman sayang kamu sokmo-sokmo....
teringat segala kenangan kita...
kenangan g Mid Valley..
kenangan berbuka..
bersahur sesama...
mkn kongsi sepinggan...
kamu basuh baju...
teman tukang sidai....
adeh....byk kan kenangan kita.....



antara gambar kenangan kami sebelum teman tukar status dari SINGLE kepada DOUBLE MARRIED


kamu ingat lagik x kenangan ni Zoo?...
sampai bebila pon teman akan hengat....

6 comments

Feb 10, 2011, 9:34:00 AM

huk huk kuaq air mata aku bc entry kamu neh..aiseh.. taching abes..hukhuk.rindu dan syg kamu sgt2!!
bile dpt kite ketemu..wawaaa.. rs mau kdnap kamu kjap leh.g jln2 , mkn2 , gossip2... :))

Feb 10, 2011, 10:22:00 AM

adeh... ko mmg cenggitu ek emy.. suspicious sungguh. hahahha.. aku tak penah tuka2 pon aku punyer nick name. dari zaman IRC sampai la skang.. hahahhah.. samer la macam aku.. maintain 'kurus' dari dulu sampai la skang. hakhakhakhakahk

Feb 10, 2011, 10:34:00 AM

maintain 'kurus' eh?..abes...perot ko yg memboyot tu hape?..hahahaha

aku suka nama sparklemaneh nih...byk kenangan dgn nama nih..

Feb 10, 2011, 10:51:00 AM

ooo.. pasni aku panggil ko spark plug laak

Feb 10, 2011, 4:40:00 PM

waaaa so touching... bestnyer dapat nama dari bestfren ;)

Feb 10, 2011, 10:09:00 PM

aku suke tang 'maneh' tu.. rase mau jilat2.. hehehe..

Post a Comment