Ahli Kelab Kad !!

Aug 1, 2011

Home » , » 1st trial

1st trial

salam kengkawan..
korang dah pikir-pikir ke apa menu berbuka arini??
haaaiiissshshhh...
baru pukul 2.45pm...
tapi dah bizi bincang pasal menu berbuka pose!
tak senonoh!!!...
hahahahahahaha


arini serius sangat bersemangat!!
tak tau la mana datangnye tenaga extra...
yang pasti..
arini semangat teman berkobar-kobar...
apsal??..apsal??...


arini...
1st trial teman meniaga juadah berbuka di pasar ramadhan...
chewahh...!!
sembang mcm byk sangat juadah yang teman masak...
padahal....satu aje juadahnya...
setelah mendapat "approval & perkenan" dari big boss....
barule boleh reveal kasik tau korang sumer....


ni la juadah yang teman masak...

ikan keli goreng berlada


camne boleh jadi "yakin diri" sangat nak meniaga??
haha..haha...entahla..
terus terang cakap..
teman bukan pandai bab masak-memasak nih..
tapi..
since pegang jawatan "housemanager" nih....
teman jadi yakin bila memasak...
walaupon selalunya campak-campak ajer..
rasa susah payah memasak tu terbang
 bila tengok orang lain berselera makan hidangan yang teman masak..
dapat plak mcm2 tips dari MIL,mak,opah,opah sedara..
tu yang makin berkobar-kobar tuh..


cik asbenn jugak sentiasa kasik komen "membunuh" untuk teman improve skill...
*timo kasey la syg atas semua komen "membunuh" tuh*
oleh sebab tu,...
puasa kali nih,..
teman saja test market.. * uweekkk*
moga sambutannya memberangsangkan..
Amin!!


sebagai permulaan...
teman cuma letak 10 ekor aje untuk jualan arini..
harga jualan yang dicadangkan oleh cik asbenn..
dalam range rm2 - rm2.50 seekor...
korang sesama doakan untuk teman eh..
* sayam korang ketat-ketat*


dah alang2 memasak untuk meniaga...
teman terus aje masak untuk juadah berbuka pose....
santapan arini...


 ayam masak kicap


gulai rebung+perot masak lemak cili api


tak tinggal jugak..

sirap limau yg dah bancuh dalam peti ais...


settle sudah bab memasak arini...
meh kita landing2 depan tv
sambil tunggu jam pukul 4.30pm...
apsal pukul 4.30pm??
nak "submit" juadah teman pada tekong yg meniaga kang..





7 comments

Aug 1, 2011, 2:53:00 PM

okey banget...aku doakan ko berjaya ;)...nmpk sedap weh...tahniah ;)

Aug 1, 2011, 2:59:00 PM

ni rupenye projek tu ...
aku doakan ko berjaya + laku ...
nampak sedap tu bkn ihsan google kan ...

tp aku dah lama tak mkn ikan keli ...

Aug 1, 2011, 3:04:00 PM

tidak!! dugaan~... T^T

Aug 1, 2011, 4:20:00 PM

Good luck. InsyaAllah berkat usaha, nnt jd taukey besar tau. Ohhhh, keli blada mmg kegemaran kluarga suami. Smpai tulang pun x tinggal

Aug 1, 2011, 5:03:00 PM

kalo dah dapat komen yang best2 tu mesti mabelas punye la.. cayok2!!

cepatnye ko masak juadah bebuke.. aku tak wat pape lagi ni..

Aug 1, 2011, 5:46:00 PM

aduyaiii...part air sirap tu memang buat kecur liur ;)



takpe, kali ni niaga keli dulu...nanti bole tambah macam2...
gud luck emy!!

Aug 2, 2011, 12:35:00 PM

sedapnyer lauk...arini xtau la nak makan nasi ke atau nak makan bihun sup..dietla katakan..hhihihi

Post a Comment