Ahli Kelab Kad !!

Jan 19, 2012

Home » , » Penangan 'Sifu' atau Siput?

Penangan 'Sifu' atau Siput?





nak tulis panjang-panjang..
takot kang ada yang koyak seluar baca entry nih....
*** sape??sape??..sendiri mau ingat la sayang** kikikikiki
kita tengok gambar ajelah ye.....


teman memang dah biasa tengok sifu sorang ni memasak....
 ( teman lama wehhh berguru dengan sifu nih masa memula kawen sebelum dapat sijil LULUS..
lama jugakla sifu ni pegang 'kunci' dapur masa baru kawen dulu.. )
** ate,nak buat macam mana...dapat binik kekurangan ilmu di dada bab memasak**
kalo datang angin rajin sifu nih...
tetiap hari dia boleh take over dapur....
masak scramble egg pon dah rasa sedap macam makan chicken chop....
tapi...kalooooooooo angin rajin la..
hakhakhak.....



kalo setakat sifu nih aje take over dapur...
teman orait lagik..no hal punyer...
tapi..
bila mamat kecik nih pulak tambah asam,garam,gula pada keadaan yang ada...
tu yang buat teman hangin tuh.....



time umie masak...
takde pulak ko buat cenggini....
ni yang nak sentap nih....
haaaiiissshhh....




kalo iyepun sedap anak oiii....
tak payah la bertapa tepi kuali beso tuh....
bawak-bawakla cari mangkuk...
pehtu pegi la duduk kat meja makan....
makan kat sana....
umie ko dah nak sentap mata...sentap hati nih....
kang sentap-sentap kang...
umie mogok takmo masak lansung kang....
gggrrrrrrrrrr......





8 comments

Jan 19, 2012, 3:20:00 PM

aku pun slalu sentap .. fahim tu klu abah die masak megi pun sedap slalu ..mencik tau

Jan 19, 2012, 3:35:00 PM

pandainya si kecil ni siap tolong tambah garam gula..hihi..nampak sedap sungguh Lala ni;)

Jan 19, 2012, 3:43:00 PM

Ala...sweeetnya dia makan tepi kuali hihihihi...

Sedapnya lala tu.. :-)

Jan 19, 2012, 4:59:00 PM

hehe..bertuah tau kalu suami pandai masak....kan =)

Jan 19, 2012, 6:13:00 PM

Jangan sentap, umi. Kalau dah umi berguru dengan sifu tu haa, mesti umi masak pun sedap jugaksss :)

Jan 20, 2012, 11:57:00 AM

Hehehe. Yang paling best, dari gambar dah nampak penuh khusyu' dan tawadhu' mengacau lala dalam kuali. Tak pe lah, umi. Beruntung tuh ada chef di rumah.

Jan 20, 2012, 2:42:00 PM

waaahh...memamng teror ar asben...untung suami pandai masak ek..:)

Jan 20, 2012, 4:22:00 PM

samo la den.. part masak2 ni memang slow banyak..

redho aje le asben den kawen ngan anak bongsu.. hehhehe..

Post a Comment