Ahli Kelab Kad !!

May 16, 2013

Home » » Product review @ Set Bersalin Afiat

Product review @ Set Bersalin Afiat



Okeh..dah masuk hari ke 22 berpantang..
maka,..dah boleh buat review sikit pasal produk nih..
chewahh..macamlah teman pandai sangat nak buat review bagai semua nih...




Minyak Afiat :

teman takde menggunakan minyak ni untuk sapu perut sebelum berbarut sebab..
teman dapat minyak urut serai wangi free dari mbah urut...
best hamat minyak tu..berangin aje rasanya..
maka,..minyak afiat ni jadi display aje.bagi kat mak aje kot.
buat urut kaki.hehehehehe



Gel mandian serai wangi :

nak kata wangi..tak jugak...
lebih kurang macam kita lumur tiger bum kat badan..
tiger bum tu kalo dilumur ke badan,ada jugak rasa berangin..
gel mandian ni takde rasa berangin hape pun..baunye aje yg menusuk kalbu...
bau tiger bum versi campur bau serai!! tapi...
dalam bau menusuk kalbu tu..teman sental jugak ke badan..



Feminine Care :

okeh..yang ni memang best..serius best.
dijamin tiada kegatalan melanda kawasan yang dicuci..
bau dia pun best..teman siap beli online lagik untuk tambah beli yang ni ajer...
rm7.50 sajer sebotol..



Bedak hangat Afiat :

bedak hangat dia konsider masih boleh diterima baunya..
tak menyengat & tak busuk sangat..
as long CikMat still nak cium pipi teman,..konsider boleh diterima..
senang sangat bancuh bedak nih..
picit barang 2-3kali botol bedak ni pehtu buh air..
silalah lumurkan dimuka,leher beserta lengan yang tough dengan lemak tu...
bedak hangat dia ni jenis susah berguguran jugak bila dah kering.
takde la sangat risiko baby tertelan habuk bedak bila kita cium2 baby.



Pil jamu Afiat :

kalo ikut aturan yang diberi..jamu ni kene makan 3kali sehari.
tapi,memandangkan Cik Adam tak tahan perut...
selalu kembung & cirit birit bila teman makan jamu nih..
maka,..dosnya teman kurangkan menjadi sekali sehari aje pengambilan jamu...
biarlah lambat kurus..asalkan anak sehat.
payah weh nak tido malam bila anak melalak sebab perut kembong.
sape yang salah?..umie jugak!!



Akar kayu periuk Afiat :

yang ni pon failed jugak..
bukan setakat baby aje yang tak tahan..
umie dia pon sama tak tahan....
perut kembong..serius tak selesa.
mana dengan tido lagik tak cukup sebab anak menangis kembong perot..
tak koser nak mendera diri,..maka tak payah minum.



Barut Afiat :

btol-btol cakap...
teman baru merasa sekali aje pakai barut nih..
tu pon masa duduk sepital tunggu Cik Adam..
balik rumah,..barut ni tak pakai dah..
sebab dah pakai barut yang bertali banyak..
~ barut ni lagik best..sapu kapur+air limau nipis kat perut
pehtu ikat barut ketat2..trus rasa macam dah ada pinggang balik~
lagipon masa pakai barut afiat aritu..macam tak berapa best sebab..
tali dia macam kurang panjang..
tak pastila samada tali kurang panjang atau lemak perot teman yang banyak..
hahahahaha..kene pakai balik barut afiat ni lepas abes sesi berpantang..
time tu lemak dah berkurangan rasanya... *perasan*



Balm Afiat :

balm ni pon setakat jadi display..
Adam tanggal tali usat masa umur 8 hari...
dan tali pusatnya pon takde berair atau apa..
elok aje keringnya guna ubat sapu yang hospital bekalkan...
nampaknya balm ni mungkin akan disimpan dulu atau kasik pada mak..
mak jugak lagik yang dapat....


Makjun bawang putih :

makjun ni masih blom start makan sebab..
kene makan lepas abes tempoh berpantang.


Tali pembentan Afiat :
-


haaa...itu ajelah produk review dari teman..
lain orang mungkin lain tahap keberkesanannya..
tapi so far Alhamdulillah..
walaupon makan jamu sekali sehari,tapi teman sehat..
bukan pada jamu kita bergantung..sebaliknya kene percaya dengan kemampuan diri sendiri..
asalkan kita positif & tidak hanya duduk meriba tangan kat depan tv...
dorong diri untuk buat keje rumah yang ringan2...
insyaAllah..cepatle kita sehat..
pucuk pangkalnya hati..kalo hati degil kata diri tu sakit..
sakitlah ko jawabnya!




walaupon cuma berharga rm85..
tapi kegunaannya lebih banyak dari produk ST yang teman pakai dulu..
berbaloilah...



5 comments

May 16, 2013, 2:44:00 PM

wahh.. byknya set alfiat ni.. gigih ye nini..ihihih.. cyaiiyukkk..!!!

May 16, 2013, 2:49:00 PM

tang berbarut aku x menahan statement ko tuh

May 16, 2013, 2:50:00 PM

tinggal nak pilih je jenama mana yang menjadi pilihan.. ;)

May 17, 2013, 8:55:00 AM

Akak masa berpantang dedua anak dulu, jamu setakat penghias lemari je dik. Tak de maknanya dapat makan pun. Akak ni yang banyak na allergic. Penyudahnya dah tua2 ni sakit2 sana sini.

May 20, 2013, 3:46:00 PM

kali ni branak satu set hape pun aku tak mkn ... cuma minum pati haruan je ...

mkn supp spital je ...
mls nk hadapi anak kembung kuning bagai ...

aku mentality cam ko gak nini

Post a Comment