Ahli Kelab Kad !!

Jul 30, 2012

Home » , » Oh...My Assistant !

Oh...My Assistant !




sekarang ni..especially bulan poser...
setiap hari memasak...blom pernah sehari pon rasanya teman missed memasak...
ginilah kekdahnya bila sentiasa rasa air tangan sendiri lebih sedap dari bazaar ramadhan..
even masak sambal kering kentang + ikan bilis pon still rasa paling sedap..
hahahahahahahah,..




bukan itu yang teman nak cerita tapi stendetlah..
semedang menyimpang aje intronye....
sekarang ni bila memasak..teman dah ada Assistant baru....
incik asbenn?..oh,..itu assistant tetap!.....mana boleh ngelat melainkan dia keje...
tapi nih ada assistant lain....yang selalu offering diri walaupon tak diperlukan...





bila tak diperkenankan permintaanya nak menolong...
lagik huru-hara keje teman dibuatnya...
sedaya mungkin nak menempel kat tepi sampailah teman bagi tugasan kat dia....
penyudahnya...teman hired jugak assistant nih...













 amat berkelayakan untuk membantu mengacau lauk di dapur...
tak payah berdiri atas kerusi dah...
ketinggian dia ajer dah cecah pinggang teman....
* tak pasti samada dia makin tinggi atau teman yang makin rendah *







boleh diharapakan untuk menyapu sampah di halaman belakang rumah mahupon depan rumah..
menyapu dalam rumah aje yang blom pass lagik..
kalo dah boleh sapu dalam rumah,..lepas ni handover aje keje menyapu pada dia...







 cepat sangat gerakan menyapunya....
tak ter'capture' dek kamera henpone teman nih..








oh..penyapuku terbang...
dah serupa main golf pon ada......
tak kisahla CikMat..sapu ajelah..
asalkan kamu bahagia & puas hati...






so far setakat ni hasil kerja boleh dipercayai...
kalo tengah memasak tu,..mintak dia carikan garam tu memang dah boleh sangat...
setakat nak suruh bukak peti ais carikan telur,kicap,bendi,kangkung tu dah passed dah..
kalo suruh cari air teh o lagik la passed...






sape yang sangat mengambil kesempatan di atas pertolongan ini.....??










 haruslah makcik diva...
kurang sikit tahap keguguran bulu gebus dia tu untuk tolong teman menyapu lantai...
dasar....malas !!!








17 comments

Jul 30, 2012, 11:21:00 AM

Fuiiyoo! Cik Mat menyapu gaya kung fu lah. Terdengar2 lagu background citer cina tu. Bagus betul anak bujang nini. Akak kat rumah ni pun, tak de farah, ariflah jadi mangsa akak. Kene jugak ke dapur walaupun lelaki nanti senang bini memasing, kan. Hehehe.

Jul 30, 2012, 11:21:00 AM

wah, wah..
bagusnye.. nasib baik xmintak upah kan.. hehehe!

reeneeraaid.blogspot.com

Jul 30, 2012, 11:22:00 AM

mokcik diva ngantok sebab pose..kakkaka....terbaik la cikmat menyapu...mmg jauh tu sampah2 n habuk tu berterbangan jauh tu

Jul 30, 2012, 11:22:00 AM

fahim aku tak bg lg handle mende panas ... risau ....

tp bab cr brg dlm peti tu lulus la cukup2 mkn ... sbb mak die kena xplain lokasi berbuih mulut .... klu takat kate "amik kicap" kompom tak jumpa.... hahaha


terer cik mat ni

Jul 30, 2012, 11:42:00 AM

Cik mat, menyapu ke bersilat oiii.... Haha. Cikmat mmg tinggi la (kalau nk compare dgn irfan).


**i pun mcm u, perasan yg masakan dari air tgn sendiri jauh lagi sedap, eekekekeke

Jul 30, 2012, 12:10:00 PM

menyapu gaya apa ni? peerghhh rajin dia tolong. anak soleh ni >_<

Jul 30, 2012, 1:47:00 PM

Anak bergantung cara didikan mak-ayah dia Nini. CikMat ada rasa nak membantu itu yg kakak suka. Sampai besar pun dia akan biasa sebab dah selalu buat...

Jul 30, 2012, 4:49:00 PM

@Aidah dia nih kak..lagik dilarang,lagik dia menempel..silap2 mau tipiss sabar dikerjakan dek dia..daripada buang air liur bising kat dia,baikle nini kasik aje dia tolong...

Jul 30, 2012, 4:49:00 PM

@ReeneeRaaid upah dia kerepek bayam ajer..kihkihkih

Jul 30, 2012, 4:49:00 PM

@syawalsimpsons hahaha...pandai ko kan..mana ko nmpk sampahnya?

Jul 30, 2012, 4:50:00 PM

@eima terer sbb dia hari2 mengulit peti ais gabak aku tu..kalo boleh,nk duduk dlm tu trus!

Jul 30, 2012, 4:50:00 PM

@~najwa~ kan...kan...kita mmg sejiwa lah!

Jul 30, 2012, 4:50:00 PM

@Afasz tang gaya tu yg tak pasti...

Jul 30, 2012, 4:51:00 PM

@Kakzakie harapnya biar berpanjanganlah ghajinnye tu kak...jgn sekejap aje

Jul 30, 2012, 10:37:00 PM

wah!rajinnya anak nini:)

Jul 31, 2012, 2:18:00 PM

bagus cik mat ni..sesuai dibuat menantu, ringan tulang! ~haha

Jul 31, 2012, 2:19:00 PM

PM dulu kecik2 pun selalu gak tolong mak menyapu...:)

Post a Comment