Ahli Kelab Kad !!

Jul 12, 2012

Home » , » Tak tahu!!

Tak tahu!!







haduuuiii....mana dia nih??.....
jenuh teman buat tawaf naik atas...turun bawah...
semata-mata mencari kunci kereta & kunci rumah..
dah janji nak jumpa kastemer kat Tesco Taiping pukul 2.30 kang..
tapi..camne nak lepas keluar dari rumah kalo kunci rumah pon tak jumpa...??!!!




bila dah letih turun naik tangga lebih dari seploh kali...
mulalah hantu nak masuk dalam badan.....
nak tak nak..berhenti dulu naik treadmill tangga....
duduk pikir kejap...then baru teringat...
teman ada nampak CikMat main kunci TAH & kunci rumah masa dia balik sekolah tadik..
maka...haruslah cif inspektor mula buat soal siasat.....






umie : Mat,..nampak tak mana kunci kereta umie & kunci umah?
CM : Amat tak de.... ( sambil mata pandang tv tengok OME ! )
umie : umie nampak kamu pegang tadik..cepatle,mana?
CM : Amat takde...dobot kot.
umie : (bertuah anak!!) takde maunya dobot ngambik kunci kereta umie...kamu yang main tadik.umie nampak!!!!
CM : emmm.....Amat letak belakang ( merujuk kepada dia bubuh dalam bilik belakang @ opis teman )









bila teman masuk bilik belakang....pusing carik...
tetapppppp jugak tak jumpa...haduuiiii!
hangin btol kalo nak cepat pehtu jadi kejadian macam nih....
tup-tup...teman macam terperasankan sumting...
apahal pulak tupperware makanan ni ada kat sini?.....













 uiskkk...apasal lain macam ajer..
bukankah tu....tteeeeettttt!!!!!!













anak bertuahh..........!!
kat sini kamu simpan kunci kereta umie....
kamu tau tak nak sawan umie turun naik treadmill tangga cari diaorg nih....
aaaarrrgggghhh......stress makk..!!!!








16 comments

Jul 12, 2012, 2:32:00 PM

hahahaha..mula mula DOBOT jugak yg salah!

motip kunci simpan dalam tapauwe..:)

Jul 12, 2012, 2:53:00 PM

boleh pulok salahkan dobot...kalo dobot tau tu, mau gusti sama cik mat tu

Jul 12, 2012, 3:15:00 PM

hahaha....nasib baik ler dia ingat kat mana dia letak....kalo tak jenuh ler nak mencarinya....

Jul 12, 2012, 3:46:00 PM

hahaha..lawak la....kesian dobot...

Jul 12, 2012, 4:07:00 PM

Hahaha. Lengkap semua disimpan cik mat dalam tipuware. Jadi planner telematch bagus ni, cikmat. Boleh bayangkan muka dia sardin je cakap tak tahu. Hehehe.

Jul 12, 2012, 4:18:00 PM

amboi..organizenya cik mat...siap simpan dalam tupperware....
Maybe masanya umienya tu sedar yang kunci tu bersepah2 sampai bole dibuat main...hehe

Jul 12, 2012, 4:45:00 PM

@Daddy Ziyyad tak tau ler apa motipnya...jenuh pikir!

Jul 12, 2012, 4:45:00 PM

@syawalsimpsons tau dek dobot...di 'karatenya' cikmat tu

Jul 12, 2012, 4:45:00 PM

@Atia Adina kalo tak,...alamat kene postpone ler jawabnya keluar dari rumah..hahaa

Jul 12, 2012, 4:46:00 PM

@nur anis tu la..sian acik diva tu.dituduh bersalah!

Jul 12, 2012, 4:46:00 PM

@Aidah tobattt kak..mmg nak sawan kejap dibuatnya...boleh dia buat mcm takde pape yg terjadi..padahal umie dia dah macam nk gila tu

Jul 12, 2012, 4:47:00 PM

@O'gosh takde bilanya aku buh bersepah...dia yg amik dari tmpat gantung kunci..lenkali aku adjust tmpt gantung tu kasik tinggi lagik!

Jul 12, 2012, 5:56:00 PM

Err CikMat kena hukum tak, Umie? *sembunyik kepala bawah bantal takut nak dengar jawapan*

Jul 12, 2012, 6:32:00 PM

bertuah.. hahhaha

jum join contest ni! Etty tag akak

http://melovecontest.blogspot.com/2012/07/cik-buaya-1st-giveaway-choose-your.html

Jul 12, 2012, 10:34:00 PM

hadoi.. gelak guling2 aku.. dobot juge jadi mangsa..

Jul 13, 2012, 7:50:00 AM

sian dobot kena tuduh ngan cik mat ...hahaha

tu maknanye cik mat suruh mak die simpan elok kunci tu ... klu die tolong simpankan tu yg die bubu dlm bekas tu ...bijak bijak

Post a Comment