Ahli Kelab Kad !!

Jul 22, 2012

Home » , » Ramadhan 2012

Ramadhan 2012





petang Jumaat dengan jayanya kami pulang ke kampung...
kononnya nak balik lepas semayang Jumaat....tapi, pukul 5 ptg jugak baru keluar dari rumah...
stendetlah...banyak acara di rumah harus diselesaikan dulu....



tujuan utama balik kampung?...
op cozlah bukan pegi menjala..sebaliknya...
menjayakan acara bersahur & berbuka dengan keluarga di Pekan Baru.....





korang tengok...
sepanjang meja 8 kerusi nih penuh hidangan.....
padahal cuma 7 orang dewasa dan 2 kanak-kanak aje yang nak bersantap nih..






 teman cuma masak lala berlada tu ajer...
yang lain sumer air tangan madam chef..!!





 dessert dari madam chef.....
jam baru pukul 6.30petang...
tapi perot dah start buat paluan kompang....
ohh....sabarlah wahai perot...masanya belom tiba...






pagi nih...
lepas acara bersahur secara berjemaah di rumah opah...
kitaorg terus bergerak balik ke Taiping...
teman ada projek mega nak dibuat kat rumah dengan cik asbenn...
mesin basuh teman udah 3 hari buat mogok operasi...
rasa-rasa macam ada pulak yang angkat mesin basuh baru nih....





dalam perjalanan balik sesubuh hari tadik...
camnilah keadaannya....



 oh...sem kan boss besar tido kat kerusi belakang.....






 tido pulak mengepit si chenta hati CikMat.....











madam driver yang bawak kereta nih...sapa yang nak tolong peluk...
haaiiihhhhhhh........!!!!





apa menu berbuka anda-anda arini....
big boss reques teman masak babylon...
teman upgrade lah resepi kepah &kerang berapi ni jadi abalone berapi petang karang...





Mamasya...teman copy-paste gambar & resepi...
timekasih!!








7 comments

Jul 22, 2012, 4:15:00 PM

nyummmy sedapnya...

selamat berpuasa dan berbuka nanti :)

http://misszberceloteh.blogspot.com/

Jul 22, 2012, 5:16:00 PM

Nampak sodap respi tu, Nini. Selamat memasak & selamat berbuka nanti naa.

Jul 22, 2012, 7:06:00 PM

Sonoknye dpat balik kg buke n sahor same..

Jul 22, 2012, 9:58:00 PM

Madam driver tak ngantuk ke? Biasalah kan, kita golongan mak2 ni, tak de makna nak bergulung lps sahur. Ada je keje yg memanggil. Sedap pulak nmpk menu babylone tu. Tukar kerang dgn abalone ke? Nini beli kat mana abalone? Yg dlm tin tu ke? Byk tul soklan akak. Sori ya, dik.

Jul 22, 2012, 11:10:00 PM

Tu dia! menu berapi.. Tak pegih ke perut nak berterawih tu? Hehe..

Jul 23, 2012, 8:09:00 AM

tu betoi2 tido tu boss beso tu..kikikikiki..cian la cik mat...boleh pulok tido gitu

Jul 23, 2012, 9:40:00 AM

syok erbuka kat rumah mak kan ... tak ya risau menu just tolong2 je ...syok

Post a Comment