Ahli Kelab Kad !!

Jul 3, 2012

Home » , , » Ribut!!

Ribut!!

































macam ni lah keadaan di kejiranan teman petang semalam...
area kediaman kami dipukul ribut taufan kecil...
banyak atap genting yang jatuh ke rumah jiran yang lain...
berterbangan awning rumah masing-masing....
ada jugak garaj kereta yang roboh menghempap kereta empunya garaj..
boleh tahan jugak kerosakan yang di alami oleh jiran-jiran..
tapi takde korban jiwa ataupon korban nyawa...
~ korban poket ajelah nanti ~
Alhamdulillah...rumah sewa teman selamat....
takde kerosakan melainkan ampaian kain aje yg sakan bergolek hindustan hingga hujung kawasan..
walaupon senget benget dah ampaian tu tapi masih boleh berkhidmat...
waktu kejadian ribut ni berlaku....
teman...CikMat dan dobot sedang mengerjakan solat Zuhor di bilik atas...
jadi kami tak sedar kejadian ni terjadi...
~ mujur dobot dalam rumah..kalo x, satu keje pulak kene buat gerakan mencari dobot..!! ~
macam mana dobot kerjakan solat Zuhor?..hanya DIA saja yang mengetahuinya...
tapi yang pasti dobot di tepi sejadah teman sahaja....




peringatan untuk diri teman sendiri.....
baru sikit ujian dari Allah untuk kita.....banyak lagik ujian yang bakal diturunkan.....






18 comments

Jul 3, 2012, 1:10:00 PM

Alhamdulillah tak sampai meragut nyawa.. tp seriau juge la nengok..

Jul 3, 2012, 1:33:00 PM

Oh... dahsyat juga Nini. Semalam petang kakak ada masuk satu blog kawan yg duduk di Taiping katanya mendung terlalu gelap. Dia pun risau. Hari ini Nini jadi "Karam Singh Walia" utk A Day In My Life tahulah kakak cerita kesan dari mendung gelap itu... ujian Allah kena redha.

Jul 3, 2012, 1:48:00 PM

@eda_ej maunya tak seriau..air hujan masuk dalam rumah serupa macam air terjun!!

Jul 3, 2012, 1:49:00 PM

@Kakzakie kenhe buh pantun kak kalo nak ganti Karam Singh nih..kihkih

Jul 3, 2012, 2:00:00 PM

teruk gak kerosakan tu...

alhamdulillah.... uols sekeluarga tak apa2
dan rumah uols tak kena pukulan ribut tu....

Jul 3, 2012, 2:31:00 PM

aku rasa dobot takut kot time tu dok ngan ko je tu ...comey betul bila bygkan dobot tu....


skrg ni mmg byk ribut yg tak disangka2 ni..mintak2 kita dijauhkan

Jul 3, 2012, 2:37:00 PM

allah...seram gak kann..

Jul 3, 2012, 2:46:00 PM

nasib xde pape....risau aku tgk....nak gak aku tgk cemana Dobot semayang...solehnya dia...ni buat bertambah sayang ni...huhuhu

Jul 3, 2012, 2:48:00 PM

ya allah..seramnya..

Jul 3, 2012, 2:55:00 PM

Huuissh! Teruk jugak sampai awning dan tiangnya pun berterbangan. Alhamdulillah tak de siapa yang cedera. Memang betul cakap Nini tu, banyak lagi ni yang akan sampai. Siap sedialah kita dgn iman dan kesabaran. Semoga Allah pelihara kita dari segala musibah. Amin.
P/S Sejuk hati akak dengar bakal menantu tak tinggal sembahyang walaupun nampak rocks. Hihihi.

Jul 3, 2012, 3:19:00 PM

ganasnyer ribut tu smpai cenggitu sekali dah rupenye..nasib baik kak nini selamat..

Jul 3, 2012, 3:23:00 PM

nasib baik tak da pape yang berlaku...

Jul 3, 2012, 3:45:00 PM

Hehe...setia betul dobot meneman cikmat solat :) k


Nasib baik juga rmh hijau dr azrai tetap kukuh eh :)

Smlm,kat penang pun lebat semacam,tu yg banjir kilat.

Jul 3, 2012, 7:28:00 PM

Taiping memang selalu hujan, tp tak pernah pulak dengaq ribut... sampai runtuh dan berterbangan.. Memang kuat la tu kan...

Jul 3, 2012, 7:32:00 PM

mujur Dobot selamat

Jul 3, 2012, 8:40:00 PM

tengok dari gambar macam kuat jugak ribut nya tu..ngeri tengok awning pun terbang terbalik macam tu..

mudah2an kita semua terpelihara dari bencana & musibah...

dobot semayang zohor...wahhhhh... ;)

Jul 3, 2012, 8:56:00 PM

skg ni banyak plak kes ribut....baru ni umah mak kat kampung terbang 10 keping atap dilanda ribut

Jul 3, 2012, 9:44:00 PM

Allahu akbar, sedih tengok bumbung porch sampai jadi gitu..Alhamdulillah Nini & family takda apa2.

Err Dobot ok ja ka masa hujan ribut tu? Kawan akak selalu cerita kucing dia bila hari nak hujan akan lari sakan dalam rumah macam F1 gitu..kenapa tah..

Post a Comment