Ahli Kelab Kad !!

Jul 5, 2012

Home » , » Suprise untuk Mak...

Suprise untuk Mak...




Sejak start bisnes homemade nih..
seriuss seksa hamattt nak dapat lepak lama-lama depan pc..
nak lepak depan blog sambil jenjalan ke rumah yang lain pon..
berchenta nak boleh duduk atas kerusi plastik ni haa.....
mujurla sehari dua ni dapat berehat....
sebab melambak order dah send keluar & kitaorg siap2 buat stok back-up..
dapatlah tulang belakang ni berehat sekejap...
kalo ari-ari asyik membongkok...
mau jadi nini bongkok teman lepas nih..




masih ingat lagik entry bertunda yang nie?...
btol dah tu..memang lama sangat dah bertundanya..
baru arini berkesempatan menghabiskan entry nih..
itupon setelah selesai sesi copied dari pesbuk ipar-duai..
dan dapat beramas-ramas mesra dengan keyboard lama sikit....




teman balik kampung 7hb June....gerak dalam pukul 5ptg dari Taiping...
dan teman amat menikmati perjalanan pulang tu sebab teman jadi mem kat sebelah....
alhamdulillah,..perjalanan kami semuanya selamat...
dan selamat sampai depan rumah mak pukul 9.15malam....





Jumaat, 8 June 2012


pagi-pagi lagik...
misi pencarian durian pon bermula....
tapi yang mencari durian tu CikMat..cik asbenn dan MIL...
teman bizi cari buah manggis bawah pokok...
sambil-sambil jadi photographer tak bertauliah diaorg...





sorong mak....jangan tak sorong...






sebahagian dari pakej..
semuanya belom mandi pagi lagik....
barulah ada 'aura' nak cari durian yang gugur....
ha..ha..ha..chumm!!






hasil jalaan di kebun durian mak tepi rumah....jala pakai tangan aje sudah.....






time nih sopan lagik....
sorong pelan-pelan sebab takut buah durian tu tergolek jatuh kene kaki...






masuk part nih..dah tak senonoh dah..
boleh pulak dia buat larian marathon dengan anak dia...
mujurrr takde durian yang bergolek jatuh....
kalo x,..kompem memang ada yang kene cubit dengan mak...






ni baru sikit...
ada banyak lagik yang mak simpan kat bawah garaj motor..bawah sinki...
memang menjadi betol durian kali nih..





almost nak dekat-dekat waktu semayang Jumaat.....
barulah ada sorang lagik jemaah yang sampai....






takde aktiviti menarik hari Jumaat tu..
melainkan makan durian sampai kembung...
selebihnya cuma lepak dgn mak..bersembang sampai lebam....





masuk waktu isya'...
almost semua jemaah yang berpakat nak buat suprise untuk mak sampai....
tapi masing-masing buat muka selamba bila mak tanya ..
'apsal semua balik kampung tak bagitau mak?..mak takde masak gulai pon'...
haduiii..kesian pulak kat mak.






SABTU, 9 June 2012




pemandangan biasa bila semua balik rumah mak..
tak cukup ampaian mak dikerjakan kitaorg...





memenuhi permintaan mak yang nak ke ZeMart untuk mentopup stok bahan mentah dalam peti ais...
dan Apis dipaksa menjadi driver kepada keretanya sendiri...





semua engineer memang camni ke dalam boot kereta diaorg?...





amik ko...penuh!!





lepas balik dari ZeMArt...
mulalah sesi main masak-masak anak,menantu...





anak lelaki kene uruskan sesi salai ikan....





mak basuh ikan,ayam kat luar..
menantu-menantu masak kat dalam rumah....
ni baru dikatakan muafakat....






dan menu yang menyelerakan disediakan oleh anak menantu.....





ikan cencaru bakar, kepah masak sos berlada, 
sup sayur sawi, telur ikan goreng, beserta sambal kicap...
mabelessss kan...






bila mak & bapak sebok kat dapur..
ni la gelagat 2 sepupu nih....





berlarian keluar masuk rumah..ntah berapa kali tersungkur...





Aurora yang baru pandai berjalan....
asyik masuk gear gostan ajer...tapi cute!






settle sesi makan....
mulalah masing-masing....




baring cari bantal.....





dan.....





lena....!!




lepas aje waktu asar,..
masing-masing dah start dengan tugas sendiri...
ada yang pegi collect kek...ada yang pegi KFC..
ada yang pegi Pizza Hut....
semuanya demi menjayakan suprise mak yang dah kitaorg rancang....
dan alhamdulillah....suprise kami menjadi...


















keluarga Pak Ngah & Mak Ngah jugak kami jemput...
barulah meriah makan ramai-ramai....





korang tengok dua beradik nih....
woitt...woitt...blom start lagik la.





part yang paling best malam tu...
semua menantu + anak perempuan mak..
semuanya berkain batik....tak perasan pulak camne boleh sama!






mak yang tersenyum riang....
tak sangka semua anak menantu balik sebab nak buat suprise untuk dia....






Apis diberi mandat untuk bacakan doa selamat untuk mak...
moga Allah panjangkan umur mak & mak diberikan kesihatan yang baik..






10 June....
besday mak yang ke 57 tahun..
ulangtahun perkahwinan Azraf & Ruhaya yang ke 7 tahun
anniversary pertunangan teman yang ke 6 tahun...
semua tarikh anniversary tu mak yang pilih supaya boleh di-raikan sekali...





selesai sesi makan..sembang-sembang..
layan durian dulu seround dua....





baring..!
dua beranak ni buat perangai pelik...






Ahad, 10 June 2012



pukul 4 pagi teman dah bergerak balik ke Taiping...
dan selamat sampai ke Taiping pukul 8.15 pagi..





mahaplah atas cerita yang terlebih dan terkurang nih....
teman cuba seadanya menulis apa yang teman ingat...
tak cukup space dalam hardisk *kepala* teman nih haa....




7 comments

Jul 5, 2012, 5:17:00 PM

duriannn~~
mun xmkan lagik durian tahun ni..
seronok dpt buat suprise kat mak ye..

Jul 5, 2012, 5:17:00 PM

hahaha..nape muka mak jadi kartun?? hehe...

Jul 5, 2012, 5:58:00 PM

Terbau2 akak durian mak mertua nini tu. Dulu akak selalu balik ke Muar rumah mertua lalu jalan rembau tu. Memang banyak pokok durian. Sekarang ni dah lama tak lalu situ.
Dah banyak stok durian tu bolehlah buat sambal tempoyak masak dgn petai buat bekalan sahur di bulan puasa. Nini dah pass masak sambal daun tu kan. Jgn lupa letak pucuk labu, lagi best.

Jul 5, 2012, 7:33:00 PM

Bile tengok gambar hero-hero akak tido tu, adoii... Yang hujung sekali tu mmg surrender betol la.. Atas lantai dah macam org kene tembak je.. hahaha

Jul 5, 2012, 8:10:00 PM

panjang entry nih.. pape pon epy beday macik.. moga macik dapat cucu banyak.. hahhahah...

Jul 6, 2012, 7:31:00 AM

happy belated birthday buat mak uols...

menitis air mata iols baca entry ni
sayu beb....

bahagia masih ada mak...

Jul 6, 2012, 11:00:00 AM

gambo hero2 terbongkang tu mmg terbaik...B4 n After...kikikikiki

Post a Comment