Ahli Kelab Kad !!

Jul 11, 2012

Home » » Outing again...

Outing again...



semalam opis homemade tutup sehari...
sebab since minggu lepas lagik teman udah dibooking oleh bos besarrr...
semua order terpaksa hold dulu....
kehendak big boss harus di-dahulukan....
tak sanggup wooo nak cari duit poket extra kalo suami tarik muka sebab teman takmo layan dia...




seawal 8.30pagi lagik dah start projek kami...
mujur still sempat sapu sampah,mop lantai,sidai kain...
CikMat?..haruslah ikut sekali...
teman dah siap bagitau pada cikgu mintak ponteng sehari sebab nak bawak pegi memancing...
kemain tuluss kan bagitau cikgu sebab kenapa nak ponteng sekolah...
hik...hik...hik..




 buat muka Optimus Prime sebab berjaya bawak teman pegi memancing bersama...






 lepas breakfast laksa + kicap...
kanak-kanak ini tido semula untuk cas level tenaga....






deretan staffnurse yang lebih teruja nak pegi memancing....
ada yang baru balik keje malam pon sanggup tak tido sebab nak join venture....







korang tengok..
semua beratur tunggu turn nak amik pancing dari Optimus Prime...
kemain glamer nicknamenye...opss....







Kakak Sky pujaan hati CikMat...
sikit-sikit Kak Sky..
sampaikan pegi membuang pon nak Kak Sky basuhkan montot...
* malu mak,nak oooiiii *
pandai ko nak...pilih yang kulit putih ajer...
takmo pilih kaler kulit macam umie kan..
kemain tinggi stendet taste ko...







yang baju kuning tu,nampak aje berani...
cengkerik tu baru melompat..dia lompat lagik tinggi dari cengkerik tu..
tak gitu,Raby? ( kelasss nickname !! )







memula aje cik abg ni pasangkan umpan untuk teman..
selebihnya teman buat sendiri....






semalam kitaorg guna umpan udang saiz biasa & cengkerik...
tak terkenang kemain "wangi" bau tangan pegang udang mentah...






Kakak Sky yang bertugas memasang umpan & melepaskan ikan dari mata kali...




letak pancing dalam 2-3minit dalam tali air...
zasss...trus ada pancing yang dah di sambar ikan....







Kak Raby yang tersenyum simpul....





Kak Ivy yang masih lagik setia bertinggung..
dia kata ikan tu main tipu sebab asyik curik umpan kail dia....




Kak Hyerna yang steady tunggu ikan....






Makcik Sopie yang menyediakan laksa gorjesss untuk semua yang pegi memancing..
laksa makcik memang terbaekkkk!!!!





abes semua misi-misi ni CikMat panggil kakak....
sampaikan Makcik Sopie pon dia panggil kakak....







gelagat Makcik Sopie & Pakcik Ishak..
seriusss sempoi diaorg nih....






Ivy datang bawak pancing sambil buat muka comell mintak pakcik pasangkan umpan...



tapi...
antara yang hebat...
haruslah ada yang terhebat tak gitu......





korang jangan hengat dia action sebab teman amik gambar jer....





korang nampak tu...
sampai cecah hujung pancing tu dalam tali air semata-mata nak tarik ikan tau...



dan at last.....




mau challenge ka?....
tinggal pancing sekejap pegi kencing....balik semula tepi tali air,..ikan dah makan umpan...
tak ke hebat namanya tuh.....






haruslah kene "action" depan ahkak2 misi dulu..
pehtu baru cabut ikan dari mata kali....
oh..anak omak..!!!






mana bolehh tinggal gambar awek sorang nih.....
antara penyumbang ikan jugak tau.....
letak 2-3minit....trus umpan kene sambar....
seriusss bestt!!!!!!





masuk pukul 12 tengah hari..
masing-masing dah serupa zombi kelaparan..
haruslah semua serbu kereta Pakcik Ishak....





mai...mai...mai..
laksa penang satu mangkuk dua ringgit setengah......





oiitttt....oittt...
take turn weh...makcik bawak cukup mangkuk...






opsss....
tumpang ye...hero antara hero nak pilih menu nih...
telor goreng ada kak...? oppsss!!!





oleh sebab terlup abawak kicap...
CikMat terpaksa bedal laksa & kuahnya sekali..
tapi bubuh sikit ajelah kuahnya...takut CikMat kepedasan....
mujurrrrlah pagi tadik umie buat roti telur..
ada jugak makanan back-up...






"dayang-dayang...lekas siapkan tempat untuk beta bersantap"






korang nampak tu......





dayang CikMat kiri-kanan....
umie takde sebelah dia pon dia tak perasan..
*sampai hati tau*






apasal ahkak-ahkak misi nih semua tersenyum comelll.....





sebab budak lesung batu pipit nih yang amik gambar diaorg..
haruslahhh diaorg posing kiut....





dalam pukul 3.30petang...
kitaorg dah start kemas barang..
ahkak-ahkak misi yang balik keje malam pagi tadik..baru terasa mengantuk..
mata masing-masing serupa dah kene gam....
dan hasil yang kami tuai sepanjang menumpang pancing kat sana.......






takde lah banyak sangat.....
adalah kot dalam......







196 ekor ikan pelbagai spesis......



dan bila dah selamat sampai rumah...
dan tiba time nak mandi...bila teman bukak jam tangan...
baru terperasan satu perkara....






ya Ampun....
rentungg.........kaler kulitku!!!!!!!!




uwwwaaaaaaaaaaa........
cik abg,..cepat hantar daku ke spa...
daku mau putih semula.....
* macamlah putih sangat sebelum nih *
ha...ha...ha...hampessss!








12 comments

Jul 11, 2012, 4:39:00 PM

waaahhh.. bestnyer.
blh geng ngan asben sy yg mmg pemancing tegar..
sonot taw dpt join xtvt gitu..
lumayan gak hasilnya kan...
sonooooot!!!!

Jul 11, 2012, 4:48:00 PM

Saspens akak. Ingatkan projek family planning. Hihihi.
Bertuah betul asben Nini dapat staff2 yang kaki pancing jugak. Lagi bertuah sebab buah hatinya sanggup tutup kedai sebab nak berdeting di tali air di celah2 pokok kelapa sawit. Semoga kalian terus bahagia macam ni ya.

Jul 11, 2012, 4:57:00 PM

happening....cikmat dpt ikan sepat ke tu...

cer cite pe jd ngan ikan2 tu

Jul 11, 2012, 5:05:00 PM

wahhhhhhh!~ pegi memancing...
best ke nokkk??? iols sokmonya gi pancing ikan kat pasar aje - tak de le kena berpanas gitu!

Jul 11, 2012, 5:06:00 PM

bestnya tgok hasil tangkapan!

Jul 11, 2012, 5:19:00 PM

weh..seronok je aku tgk...aku penah layan memancing ngan menjala kat laut je..tu pun sbb aku dulu dok tioman...belagak ko eh kengkunun ikan sikit...padahal..cis je statement "cuma 196 ikan pelbagai species"...hehe

Jul 11, 2012, 6:38:00 PM

Makchaq tqk suka pancing ikan, makchaq kesian tengok mulut ikan tu kena kail...

Jul 11, 2012, 6:54:00 PM

amboi staff nurse pun join doktor nyer pergi memancing yer...hehe

Jul 11, 2012, 9:02:00 PM

Huihhh banyak dapat ikan tuh! & tentu CikMat amat bahagia dikelilingi dayang2 cantik tu semua, kihkihkih!

Jul 12, 2012, 10:45:00 AM

bestnya...banyak gak hasilnya....

Jul 12, 2012, 10:51:00 AM

syoknya mancing..lama ni saya tak mancing...

Jul 12, 2012, 2:18:00 PM

CikMat kellasss boleh dapat juga. Yelah Nini like father like son, mana nak tumpah kuah kan..

Post a Comment