Ahli Kelab Kad !!

Jun 21, 2012

Home » , , » A day in KLCC

A day in KLCC




sebagai hadiah untuk kejayaan CikMat...
teman bagitau cik asbenn yang teman akan bawak CikMat jenjalan ke KLCC
sementara tunggu cik asbenn abes berkursus di Hyatt Saujana....
~ kebetulan pulak cik asbenn berkursus Ahad lepas di KL..kalo x,memang bercintalah nak jejak KL.. ~
memandangkan kami tiba di KL hari Sabtu petang,...
kitaorg cuma check in di motel biasa sajer...




pagi Ahad tu seawal 7.30pagi kami dah memulakan perjalanan..
mujur ada sepupu teman di Subang..
dialah yang datang tunjukan jalan ke Hyatt Saujana Hotel untuk cik asbenn..
selesai bab cik asbenn,barulah sepupu teman hantarkan teman & cikmat ke LRT KJ...



perjalanan pagi tu di-iringi hujan yang sepoi-sepoi lebat...
kata sepupu teman hujan buatan sebab jerebu dah makin teruk....





untuk memudahkan sesi pengembaraan aritu...
teman pakaikan cikmat kasut..
senang sikit untuk acara larian merentas taman KLCC kang....
~ sambil umie lap peluh ~




demi keranamu anak..
umie rela pakai kasut enam hengget ni pegi KLCC....
tak rela pulak rasanya nak berkejaran ala hindustan dengan cikmat berwedges bagai..
takut kang ada pulak yang masuk sepital sebab terkehel buku lali...





perhentian pertama kami di stesen " seribu kenangan".....
since 2001 time teman mula study sampailah menamatkan zaman bujang tahun 2007...
di apartment tepi stesen Universiti inilah teman bermastautin....
Apartment Vista Angkasa...
6 tahun hoke menjadi penghuni kat sini... 
memula duduk block 3..pehtu pindah block 5..dan di-akhiri dengan block 6...
kalo nak cerita bab kisah hidup kat sini...
mau 3-4 entry pon tak abes....panjang sangat!
hahahahahahhaa......





perhentian kami yang ke 2 di KL Sentral Stn...
bersantap pagi sambil ditemani rakan-rakan rapat yang awal2 dah roger nak join bfast..
tetiba rasa cam time bfast sebelum start keje kat Shell dulu....
CikMat pepagi dah bersantap nasi ayam....tapi makan separuh aje.




tepat 10pagi,..adik ipar teman (sayang) sampai dari Serdang naik komuter..
barulah boleh memulakan pengembaraan ke KLCC....





adik-beradik yang berebut nak touch coin...ahaks!
dan adik kecil berjaya merampas coin itu lalu disimpan dalam poket seluar...
jangan kau hilangkan dik...jenuh ahkak nak menjawab dengan abg Rapid kang....





terpaksa melakukan kawalan rapi...
risau plak cikmat buat stunt..
bukan boleh caye sangat budak nih....





korang tengok...serius teruja budak nih..
tak abes-abes duduk tepi pintu tren sambil kepala pandang kiri-kanan....
setiap kali tren berhenti sampai terpaksa tarik dia ke tepi ...
risau terkepit!!





"itu namanya Sungai Klang...bukan teh ais tau"
he..he..he..he..





pukul 10.30pagi...KLCC here we are!!!!!




Misi 1 :




beratur beli tiket Madagascar...
memang dah berjanji dengan semua tourist guide..
nak kasik cikmat merasa tengok wayang kat KLCC....
harga tiket : dewasa rm14 , kanak-kanak rm9
wayang start pukul 11 pagi...
sementara tu,..layan dululah CikMat lari-lari....





tenkiu pada maklang yang mengorbankan tido hari Ahadnya demi CikMat....





ni aje sekeping gambar kitaorg...
tu pon CikMat yang tolong snapkan....
yang bertudung bunga pink tu..sahabat sejati teman....





sempat lagik snap gambar dalam gelap sebelum masuk panggung....
dan alhamdulillah....CikMat seronok sangat....
bukan cikmat ajer,..sumer orang pon seronok!
~ cik asbenn,..bila kita nak repeat tengok bertiga pulak cerita nih? ~




orang tengok wayang bukak kasut...dia pon nak bukak kasut...
orang lain dah keluar panggung...dia terhengeh-hegeh lagik nak pakai kasut!





selesai dah Misi no.1 untuk bawak CikMat tengok wayang...
sekarang baru proceed Misi no.2.....





kasik layan tengok acara air pancut kat taman KLCC......
umie dulu time keje sini dah jemu mengadap benda nih....





best sangat rasanya dapat lepak macam ni dengan CikMat..
nasib baik jerebu agak OK pagi tu...
so tak perlulah nak pakai mask...





we wish you were here, ayah......




pengembaraan diteruskan lagik untuk Misi no.3....
kasik CikMat explore abes-abesan taman KLCC...
sambil bergambar riang dengan umie....




walaupon kamu seberat 19.5 kg.....





umie tetap berusaha gigih untuk mengendong kamu..
walaupon hampir-hampir nak tersungkur sebab kamu berat!!!
hahahahahahaha....









Misi no.3 accomplish!




















dah dekat sejam main,..baru ingat nak minum ye....




almost sejam bertapa menemani cikmat bermain....
barulah kitaorg bergerak masuk balik  Suria KLCC....
perut dah nyanyi lagu dangdut hoke...
lapo..lapo..lapo.....





CikMat yang punya...
tauhu telur 4 hiris..sayur peria 3 hiris & udang celop tepung 6 ekor
bersamaan RM11.....!!!!!!!
gigil tangan tau nak bayar.....tobatttttt!!!





settle sesi makan....
proceed untuk Misi no.4.....




sesi jelajah Petrosains!!!
dan part yang paling best...
sumer tak pernah masuk dalam Petrosains!..muahahahahah





sebelum masuk,..kita layan drama k-pop dulu.





sumer benda yang dia nampak..
sumer dia nak tekan...macam pandai ajer!





bermulalah pengembaraan kami dalam Petrosains....





gigih tau beratur sebab nak kasik CikMat naik bedozer nih...





CikMat vs MakLang...





yang berbaju belang ni jugak sahabat sejati teman...
mula kenal masa memula keje di TTMC....
and until now we still keep in touch!...
love u, Shafina ...





mujurlah CikMat ni jenis tak takut nak cuba semua benda yang ada dalam Petrosains...
so, rasa berbaloi sangat bawak dia datang sini...





suka btol dia naik kerusi tu merasa camne gempa bumi....









saintis sesatt!!





ni MakLang yang lagik over nih....





pusing lagik CikMat..kuat lagik...





kekunonnya buat drawing...
tapi ntah hape yang dilukisnya...





korang tengok sape yang lagik excited sebenarnya...





race car antara mereka..dan....





CikMat menang sebab umie yang tolong tekankan pedal minyak pakai tangan..
hahahahahahaha....




pulak dah.....
takkan nak telefon dobot kotttt........








masuk pukul 3 petang..
pukul 5 petang baru keluar dari Petrosains...
time tu CikMat dah start buat amukan keletihan....
dan habuannya....





masuk aje dalam tren dari KLCC ke Sri Rampai...
CikMat dah pingsan...
sengsara tahap gaban umie mendukung CikMat..
gigil kaki tau nak menampung berat CikMat + berat umie sendiri...
hahahahah.....



itulah serba sedikit kisah pengembaraan CikMat...
dan part paling best pada teman bila CikMat enjoy dengan semua aktiviti yang teman rangka untuk dia...
terasa berbaloi walaupon melecet kaki sebab sakan berlarian mengejar CikMat...





21 comments

Jun 21, 2012, 11:27:00 AM

laliinnkkk... turun kl ke?
alaaa nape x cakaaappp??? huhuhu

Jun 21, 2012, 11:34:00 AM

aktiviti siang yang padat tu,,,,

Jun 21, 2012, 11:42:00 AM

seronoknya membaca dan tgk gambar pengembaraan cik mat ni.. macam akak pun ikut sekali.. he..he..

Jun 21, 2012, 12:33:00 PM

mmg misi semua menjadi..terbaik...

cian dobot ken atinggal..kalo di bawak tu...sesah jugak nak berlarian berkejaran tu

Jun 21, 2012, 1:38:00 PM

Misi terlaksana. CikMat happy- Umie letih. Nampak comel tapi 19.5kg ye CikMat boleh thaan padat berisi dia nie Nini.

Jun 21, 2012, 1:40:00 PM

Seronoknya cikmat dan rakan2 dalam misi pengembaraan ke klcc. Yang bestnya ada 4 dayang pengiring lagi. Kalau achik aidah ada sama, boleh tambah lagi sorang dayang veteran.
Nini, vista angkasa tu kat pantai dalam ke? Akak pernah duduk situ time praktikal tapi tahun 90an dulu.

Jun 21, 2012, 1:40:00 PM

kak nini..xgtau pun turun Kl..hehehe..
jalan sakan cik mat..hehehe

Jun 21, 2012, 2:51:00 PM

awww ... bestnya cikmat. sampai tertido ha! keceriaan di wajah cikmat membuatkan nana agak teruja untuk ke KLCC juga. Hikhik!

Jun 21, 2012, 3:17:00 PM

Seronok cik mat dpr jenjalan yer, aktiviti pon banyak ☺☺

Jun 21, 2012, 3:53:00 PM

@Ms and Mr Red Ribbon iturun skjp ajeyang..tak sampai 24jam pun duk kl

Jun 21, 2012, 3:54:00 PM

@miloais milo mmg padat kak...sampai lembik member tu.haha

Jun 21, 2012, 3:54:00 PM

@Hanis Azla kihkih..dah serupa baca buku cerita kan!

Jun 21, 2012, 3:54:00 PM

@syawalsimpsons kalo bawak dobot,..tobatt aku!

Jun 21, 2012, 3:54:00 PM

@Kakzakie btol kak..19.5kg.nmpk kecil sbb dia tinggi..isi badan mmg bestlah!

Jun 21, 2012, 3:55:00 PM

@Aidah Othman haah kak..kat pantai dalam..dah takde kedai berderet depan vista tu..sumer dah kene runtuh

Jun 21, 2012, 3:55:00 PM

@waalllaa! darling..kak nini turun sekejap jer..tak sampai hati nk susahkan semua org

Jun 21, 2012, 3:55:00 PM

@nana kamarul jom..jom..jom...masuk petrosains!

Jun 21, 2012, 3:56:00 PM

@fiza jarang2 dpt dtg kl..tu yg pulun abes2 :)

Jun 21, 2012, 4:18:00 PM

memang obvious tergambar betapa excited nya cik mat di KLCC...yang lain2 pun semua nampak excited....hehe..

Jun 21, 2012, 9:35:00 PM

Nini, akak terbayang satu hari nanti bila CikMat dah besar & dia baca entri ni, mesti dia terharu sebab umie rancang dengan teliti aktiviti untuk dia ni..rasa syahdu pulak bila fikir apa yg dia pasti rasa masa baca entri ni nanti..

Jun 22, 2012, 5:07:00 AM

KLCC.. tempat kenangan dolu2.. ;)
petrosains.. ye ada persamaan, tak pernah masuk lagi.. nanti nak ajak en. suami ke sanalah.. ;)

Post a Comment