Ahli Kelab Kad !!

Jun 7, 2012

Home » » Demam...

Demam...




since tengah hari semalam...
dah nampak makcik ni lain macam...
macam bunga layu tak cukup cahaya matahari ajer...
~ taulah hari ujan tapi..apa sangkut paut dgn acik diva? ~
bila pegi selidik..check temperature badan & tengok tahap manja yang melampau....
sah!!!!!!.......






bukan sah pregnen ye......





tapi....







 sah acik diva demam.....





 bukan senang tau nak amik gambar dia macam nih...
yakni dalam keadaan rela tanpa dipaksa menjadi model...






elleeh....mengadu konon....






 bila ada air mata macam ni..mmg acik diva tak sehat...
selalunya kawasan tu sangat bersih!
tak dapek nak tengok taik mata berselepet...






gigihla teman pi cari air kelapa..
nak kasik demam selesema acik diva ni kebah...
dapat 3-4 kali tembak air kelapa muda pakai syringe 10ml dalam mulut acik diva nih..
mujur dia tak muntahkan balik...




pagi nih..tengok acik diva dah kembali bertugas....





tugasan inspection yang tak sudah-sudah....






15 comments

Jun 7, 2012, 10:39:00 AM

alhamdulillah berkat ngadu kat atuk milo N minum air kelapa ...udah jemah kembali mokcik kito ni yee...

Jun 7, 2012, 10:57:00 AM

Salam. Nini, akak dgn dobot senasib...Dobot auntiepun demam. Nanti nak minum air kelapa jugak. Pastu sihat macam dobit tapi auntie tak buat kerja inspection...Dobot buatlah sorang2.

Jun 7, 2012, 11:18:00 AM

o0o klu demam bg diorg minum air kelapa ek ... br tau .. slalunye tok aku kasi panadol je ...hehehe

klu aku kucen dem ke cirit birit bg die mkn akar pokok kucen tu ... mmg sehat lepas tu

Jun 7, 2012, 11:26:00 AM

nini ,mmg kalau kucing demam just bg air kelapa sahaja ke?biasa kalau kucing saya demam beli ubt kat klinik.tak penah lg lah bg air kelaapa.kalau itu lebih mujarab ok lah..leh cuba.hope x mau la dmm...

Jun 7, 2012, 11:50:00 AM

ya allah comel nyerrrrrrrrr!!!!

Jun 7, 2012, 11:57:00 AM

wakakakaka..are u kidding? bagi kucing demam minum air kelapa? baik tembak Sy PCM terus! hahaha

Jun 7, 2012, 11:58:00 AM

hehehe dah sihat dah...

Jun 7, 2012, 12:11:00 PM

Nini macam veterinarian tahu Dobot demam. Ialah org kanan mesti ajar ye dak... Guna air kelapa je ubatnya.

Jun 7, 2012, 1:01:00 PM

Dulu2 kucing makchaq kalau demam dia pi makan rumput..

Jun 7, 2012, 1:04:00 PM

betul..kalau mata kucing cmtu mmg dia tak sihat..kesian dia

Jun 7, 2012, 1:29:00 PM

alahai meow tu comelnya, gebu jek pipi dia tu

Jun 7, 2012, 1:32:00 PM

syukur dah boleh menjalankan rutin inspection dia tu.. ;)

Jun 7, 2012, 1:34:00 PM

Kucing kalau demam memang boleh nampak dia macam tak bertenaga & lemah jer.. Mata start berair & bertaik.. Sahlah tu demam.. Air kelapa memang sangat mujarab bagi kucing minum if kene demam nih.. =)

Jun 7, 2012, 1:52:00 PM

Akak masa kecik dulu, kalau kucing demam, air kelapa tu lah yang mujarab, insyaAllah. Kucing kat rumah ni je yang mengada. Sakit sikit dah nak mengadap doktor. Nak yang swasta lak tu. Termasuuuklah si atuk Milo ituuu. Sekarang ni tengah hot ngan akak sebab kena mandi syampu anti fungal 2 kali seminggu. Hehehe. Iyaaa, si Micki anak angkat latest dari myanmar tu bawak penyakit kat atuk tau. Siaaan atuk, dah tetua nak kena fungal pulak.
Dobot, atuk antar flying kiss doploh kali, siap dgn air liur semangkuk. Semoga cepat sembuh ya.

Jun 7, 2012, 5:00:00 PM

biar benar beb.... uols bagi kucing minum air kelapa!

Post a Comment