Ahli Kelab Kad !!

May 3, 2011

Home » » Cik Mat demam

Cik Mat demam

Berita pagi nih..
teman akan bercuti menulih blog untuk sehari dua...
wah!!.....
sebab musababnye teman bercuti?...
tu ha...baca ajer tajuk entry..


dari semalam lagik kondisi Cik Mat amat tidak memuaskan hati teman...
dia demam...selesema...batuk....
Cik Mat HAMAT jarang demam..selesema..apatah lagik batuk..
selalunye..kalo 3 penyakit ni datang..
mesti ada PERANGAI baru yang Cik Mat dah dapat..
walaupon  kondisi kesihatannya cenggitu...
Cik Mat tetap maintain main beskal dalam rumah dan luar rumah...
tetap maintain menyakat dobot...
cuma..dia lebih banyak peluk..cium..mintak dukung dengan teman...
adehla anakku...
berat ko dah la 16 kilo lebih..
sakit bahu Umie ni nak tampung berat ko..

tapi...


ada sedikit luar biasa dari segi percakapan harian dia....
dia macam dah boleh susun ayat dia utk bercakap!!!
Cik Mat maybe demam sebab nak bercakap kot....


hati syiok nih....
mana xnye....
semalam masa suh Cik Mat makan ubat dia kata....
" taknak " dalam nada yang amat la sopan!!
teman boleh lompat bintang suka kat situ sebab anak teman dah pandai sebut " taknak" !!
patutnye mestila marah sebab dia xmo makan ubat...
ni terbalik pulak...
hahahahahahahah


excited ko....
anak teman nak nak masuk 3tahun...
tapi cakap still xberapa jelas....
bila dia dah boleh sebut sepatah dua kata dengan jelas...
mestilah happy bangat!!


walaupon dia kata xnak makan ubat...
dia tetap makan ubat tu..
anak den memang suka makan ubat..
dia dapat perangai ni dari ayah dia...


memandangkan hero kecik demam....
hero besar pulak bercuti arini...
banyak keje2 luar yang harus dibuat..
nak tawaf ekonsep...tesco cari barang dapur..
nak g farmasi beli ubat Cik Mat...
nak g pasar cari ayam..daging...
nak pegi Big Seed cari frame gambar...
nak g kedai gambar cuci gambar...
haaaiihhh...panjang list arini...
menu arini adalah mee sup !!


sekian berita arini...

5 comments

May 3, 2011, 9:31:00 AM

beli umah cikmat ?? tp aku baca beli ubat ...hehehe

seb baik pak doctor kan...
huhu

cik semoga cepat sembuh ok....

May 3, 2011, 10:01:00 AM

manja je cik mat klo demam ye...

May 3, 2011, 10:48:00 AM

huu.. kesiannya cik mat. cik mat demam nak pandai cakap ye. oni pun demam gak neh.

May 3, 2011, 11:39:00 AM

anak aku pon same.. cume tak kritikel je.. harap cepat baik ye..

May 3, 2011, 12:09:00 PM

get well soon cik mat. :)

Post a Comment