Ahli Kelab Kad !!

May 11, 2011

Home » » Surat buat tuan rumah..

Surat buat tuan rumah..

Wahai tuan rumah sewaku yang bijak bistari....
bawak-bawaklah amik tau kebajikan penyewa rumahmu ini...
daku umah menyewa rumahmu 3 tahun..
tapi...
tidak sekali pon kau jengah kami & bertanyakan sebarang masalah...


tidakkah kau tahu...
bahawasanya...
umah sewamu ini cuma berselang 5 pintu sahaja dari umah ibu kandungmu??
tidakkah dikau perasan bahawa..
sebelum dikau boleh sampai ke rumah ibu kandungmu...
dikau harus melalui jalan di depan rumah sewamu dulu??....


sebelum nih....
5 tombol pintu rumah sewamu ini rosak sekaligus....
semua daku ganti tanpa mohon pembayaran...
tingkap ditangga yang selalu banjir bila hujan lebat pon..
daku xmerungut minta ganti...
sebaliknye...setiap kali hujan...
daku tadah ajer dengan baldi dan kain buruk....


tidakkah kau tahu..
bahawa...
wiring penyambungan antara soket di bahagian dapur..
semuanye jadi ...


dek kerana "kebijaksaan"mu menyambung semuanye sekali menggunakan 1 fius....
maka malam tadik...
dibahagian dapur..
semua plug tak boleh digunakan....
plug peti ais...plug komputer...plug akuarium...



satu keje plak malam tadik...
daku kene menyelongkar & memunggah stor bawah tangga...
semata-mata untuk mencari semua extension demi memastikan peti ais boleh berfungsi & ikan2 dalam akuarium dapat meneruskan kehidupan....
dek kerana extention xcukup panjang...
sanggup daku mengetepikan nafsu berblogging semata-mata kerana peti ais...
(penting weh peti ais time panas2 cenggini)



bersyukurlah kau wahai tuan rumah..
kerana kau mendapat penyewa yang xbanyak cekadak!!
tapi...
janganla sampai kau abaikan tanggungjawab ko...
pandang2 la jugak rumah sewamu ini...
jangan sampai nanti...
kau tengok...
rumah sewamu udah rentung terbakar...
itu maksudnye....
tahap kesabaranku udah mencecah paras "lebur"



sekian..



p/s : online smbil pinjam extention peti ais..xleh online lelama..hahahaha




13 comments

May 11, 2011, 2:35:00 PM

Hehehe...ada gak surat utk tuan rumah...:)

May 11, 2011, 2:38:00 PM

ko pindah dok umah hijau je.

May 11, 2011, 2:43:00 PM

comel jer.. :) tapi kan kak mira pun kan.. ade sewakan rumah dekat orang gak.. tapi kan.. kak mira pun kan.. tak jenguk rumah kak mira tu huhuhu..

tapi kan, kak mira baik sikit.. kak mira ganti bende2 yang rosak..

sekian terima kasih.. sebenarnyer nak cakap kak mira baik hahahaha

May 11, 2011, 2:44:00 PM

ekeke...patutlah susah nak ada entri.. dear, beli jer rumah..hoho

May 11, 2011, 2:44:00 PM

sama laa degan tuan rumah kaklong..dah masuk 3thn duk sini..kita anta sms ckp duit sewa dah bankin pun tak jawap...kata la ok ker...tq ker..ni haram!
apa2 yg rosak kat rumah ni pun buat sdri...adehhhh!!

May 11, 2011, 3:08:00 PM

ce ko potong jek sewa rumah tuh. mesti dia dtg tanya kat ko ngape potong sewa rumah tu

May 11, 2011, 3:26:00 PM

agaknya tuan rumah semua memang macam tu yerk??? masz yang dok umah sewa sekarang ni pon begitu jugalah keadaannya.. sian kat kita kan..

May 11, 2011, 4:48:00 PM

segale baik pulih kerosakan kat umah ko dok tuh buat bil...ataupon ko masuk smua dlm buku....bile2 die dtg ke ko kasi. ataupon ko masuk sampul elok2 ko kasi kat mak die, soh mak die pas bile die blik. agak2 la kan...x kan nk pakai duit kite. claim je kat die

May 11, 2011, 5:12:00 PM

kenapa tuan rumah macam tu? kalau orang lain lama dah cabut kot...


New Entry: Two more day, time to fly

May 11, 2011, 6:25:00 PM

hohohoh.. no wonder la ko online tak lama tadi ek.. ko bako je keter tuan rumah ko tu.. hahahhaha

May 11, 2011, 6:57:00 PM

makbed : gile ko..nyamuk byk!!

eda : itu le pasey..

ejai : drpd bako kete die,baik aku bako umah sewa dia ni..tp aku cr dulu la umah sewa lain..hahahha

ct : op coz ada surat utk tuan umah..hihihi

May 11, 2011, 6:59:00 PM

kak mira : akak ada umah sewa x kat area tepeng?..saya nk dtg sewa :)

lulu : tengah mencari nih..

kak long, maszmadi : sob..sob..kita senasib!

cik lin : dulu aku hengat tuan rumah tu baik hati...rupa-rupanye...

zahidah : uishhh..manusia xsama syg ooiii...

May 12, 2011, 3:23:00 AM

alahai comelnye surat nih hehe, kelakar... biase la tue, hari tue prnah sewa umah kat sunway adoi dari start masuk sampai pindah lagi (dalam 1 tahun 3 bulan) xpernah datang umah... satu kali je sempat jumpe kat luar...

kalau umah yang sekarang nie sekali sekala datang gak owner yang baik hati tinggalkan sofa empuk kat living room :)

Post a Comment