Ahli Kelab Kad !!

May 23, 2011

Home » , » Pingat Pekerti Terpilih lagik

Pingat Pekerti Terpilih lagik

Abes dah sesi menerima pingat semat di dada...
ari Sabtu aritu...
sempatla teman jumpa mak kejap sebelum mak gerak balik Teluk Intan....
tanya-tanya jugakla pada mak..
sempat sembang apa dengan sultan..

kata mak...
yang menyampaikan medal aritu..
bukan boypren teman..
(yakni Sultan Azlan Shah)...
sebaliknya..
ABANG sulung teman yang sampaikan...
sape??...


yang ni la ABANG sulung teman....
(sila abaikan statement perasan nih)

Raja Nazrin Shah...



kata mak...
tangan Raja Nazrin gebu sangat...
ensem bebeno orangnye....
manis dengan senyuman..
adehla....
mak ni saje je...
mentang2 la teman xdapat nak tengok ABANG sulung teman tu secara live..



masa sesi ngadap Raja Nazrin...
mak kata memang lutut menggeletar...
time tu jugakla rasa cam nak terduduk pon ada....
bila sampai time mak ngadap Raja Nazrin..
dengan senyuman Raja Nazrin ucap "tahniah" pada mak...
sebagai rakyat yang menerima medal...
kita harus sebut " Patik menjunjung kasih tuanku"...
tapi kata mak...
nyaris-nyaris dia xsalah sebut " Patik jatuh kasih pada Tuanku"..
miahahahahahhaha...
sempat lagik tu mak buat lawak....


abes sesi ngadap sultan dan sesi bersantap..
lepas sultan balik ke istana...
barulah boleh sambung sesi photo-photo...

siap pegang keris ko abg kiri-kanan tu...
medal kat dada tu cam nak roboh...
eerrr...pinjam keris boleh bang?...


sahabat baik abah ( yang pakai smart baju putih tu) turut mendapat pingat dari Sultan..
ntah apa nama pingat dia..panjang sangat!!
abah kata...
cuma askar..polis..TUDM..TLDM dan yg seangkatan dengannya ajer yg boleh dapat pingat tu...



abah...
sila frame gambo nih beso-beso kat rumah....


bertambah panjangla nama mak lepas nih..
Hajah Maznah Haji Zulkifli,  PPT



teman saje ngusik mak...
tanya dia..
"apsal mak xamik gambo dgn mintak autograf Raja Nazrin?"
tau x mak kata apa...

"sedangkan ngadap Raja Nazrin pon dah ketar lutut..ni kan nak ajak bergambar sama dgn mintak autograf..boleh pengsan kat situ!!"

hahahahahahahhaha...
mak memang lawak!!



3 comments

May 23, 2011, 2:42:00 PM

kene wat kenduri kesyukuran la lepas nih.. blanje orang satu taman makan.. hehhhe.. tahniah macik.. =D

May 23, 2011, 2:46:00 PM

wahh tahniah utk mak ko ek ....

Anonymous
May 23, 2011, 8:05:00 PM

peh.....dasyat la cu!!!

Post a Comment