Ahli Kelab Kad !!

May 24, 2011

Home » » Klinik Gigi

Klinik Gigi

Bersiaran lansung dari Klinik Pergigian Jalan Tupai, Taiping...
arini ada appointment dengan doktor gigi...
last sekali teman jumpa doktor gigi rasanye maybe 3 tahun yang lepas...
tu pon sebab sakit gusi...
walaupon teman kawen dengan "tuan doktor" tapi....
doktor gigi adalah doktor yang paling teman xsuka nak datang jumpa....


TAKOT!!!!!!!!


sebab??
teman ada kenangan pahit bila jumpa doktor gigi nih..
memandangkan teman ni adalah "pemakan" tegar coklat..
haruslah banyak gigi yang perlu di tampal..
masa sekolah rendah dulu...
teman pernah kene tampal gigi..tapi..sakitnye xusah cakaplah...
dah la kene gerudi...pehtu kene simen lagik lubang tuh...
seharian jugakla xmakan sebab sakit gusi...
esoknye pulak tampalan tu boleh tercabut...xpasal ajer lagik sekali kene ngadap doktor gigi...
sampai demam jugaklah dibuatnye...
that's why la teman xsuka jumpa doktor gigi...


arini...
kalo tak disebabkan appointment yang dah Cik Nor "set"kan dengan Kak Jue...
(jiran rumah teman tu doktor pakar gigi)
jangan haraplah teman nak jejak kaki kat Klinik Gigi...
tapi...
Alhamdulillah...
Kak Jue yang tolong tampalkan & buat scaling untuk gigi teman tu amatlah lemah-lembut..
sekejap ajer dia buat..
xterasa sakit pon...memang doktor pakar betul!!!


kata Kak Jue...
gigi teman xde rosak...cuma ada 1 lubang kecil yang perlu di-tampal & buat scaling gigi ajer..
katanye....teknik teman gosok gigi adalah betul...
xsia-sia teman gosok gigi 5kali sehari..
haruslah teman sengih cam nk suruh doktor tu korek semua gigi teman...
hahahahahhahaha....


sekarang ni tengah tunggu Cik Nor pulak...
Cik Nor kene tampal gigi...lubang gigi udah beso...


(seksa jugak menulih dengan skrin yg kecik nih)..adehla...

2 comments

May 24, 2011, 12:08:00 PM

aku last pegi jumpe dokto gigi time kat poly dulu.. itu le last.. hehheheh..

May 24, 2011, 3:47:00 PM

Dh lama tak jumpa doktor gigi. Nak pergi tapi ble teringat balik doc tue cuci gigi... berdarah2... think twice.. :)

Post a Comment