Ahli Kelab Kad !!

May 20, 2011

Home » , » Segemen Bloglist AbgTeror ~ Tanah Tumpah Darahku ~

Segemen Bloglist AbgTeror ~ Tanah Tumpah Darahku ~Sambil minum Anlene coklat nih...
teman layankan jari- jemari yang sakan sangat nak taip entry untuk join segmen Abg Teror...
ada 4 aje soalan yang Abg teror suh jawab....
meh jawab meh...

1. Dimana anda dilahirkan ?

Teman dilahirkan secara normal oleh mak teman di Dewan Bersalin Hospital Kuala Lumpur pada tarikh 19 April 1980an iaitu pada hari Selasa pada pukul 10:39 pagi waktu tempatan dan bersamaan 6 Rejab 1403 H..


2. Dimana anda dibesarkan ?

Dari lepas dilahirkan hingga teman berumur setahun lebih..teman dijaga "sementara" oleh opah & atok teman di Perak...maklumlah..mak & abah memasing keje shift di Hospital Kuala Lumpur..bukan senang nak cari pengasuh..oleh itu,..teman "dipos" balik kampung..setahun kemudian,..teman dibawa semula ke Kuala Lumpur untuk dijaga sepenuhnye oleh mak & abah teman..kemudian pada tahun 1986..teman & keluarga telah kembali pulang  ke negeri terchenta iaitu Perak Darul Ridzuan sebab mak & abah dapat tukar berkhidmat di sana..

Dari tahun 1986 hinggalah sekarang...Teluk Intan,Perak adalah tempat teman membesar..dari mula mengenal 123..ABC..Alif Ba Taa...sampailah dah pandai bergedik nak g jumpa kengkawan sebab nak main teng-teng..jengket2..batu seremban..polis sentri...galah panjang..Teluk Intan juga adalah daerah di mana teman mendapat pendidikan awal seawal tadika hinggalah tamatnya sekolah menengah...3. Negeri pilihan anda untuk dimasukkan ke dalam senarai bloglist Abg Teror?

Semestinya PERAK DARUL RIDZUAN
4. Ceritakan sedikit mengapa anda memilih negeri tersebut.

Walaupon i/c teman menunjukkan teman lahir di KL..tapi..kasih & sayang teman dah tumpah melimpah2 pada negeri Perak..disini teman dapat segalanya...kasih sayang yang xterhingga banyaknya...yang paling best...birthday teman adalah sama dengan Sultan Azlan Shah yakni sultan yang memerintah negeri Perak..bangga rasanya yoep bila seluruh Perak cuti sebab birthday teman..(tumpang glamer sultan)..hahaha

walaupon teman pernah menetap di KL selama 7 tahun..tapi..tetap xmengubah persepsi teman terhadap negeri Perak sebagai salah sebuah negeri yang best!! even sekarang pon lepas berkahwin..teman pulang semula ke Perak....cik asbenn bekerja di Taiping..gitula setianya teman dengan Negeri Perak Darul Ridzuan..kalo Abg Teror nak makan gulai tempoyak original...jemput datang rumah opah teman..kompem mabeles!!!

3 comments

May 20, 2011, 10:08:00 AM

info mengenai giveaway/contest?
iklan percuma?
hanya disini..


http://gift4blogger.blogspot.com/

Singgah yer hot mama...wee..

May 20, 2011, 10:46:00 AM

saye pon org perak juge.. kikiki..

May 21, 2011, 2:16:00 PM

hye hye..
Assalamualaikum.. ^_^
Salam perkenalan.. Shera singgah blog ni tau..
Shera dari blogger Johor..
^_^ Yeayy!!

Kalau free, singgah lar blog shera..
http://laluan-kehidupanku.blogspot.com/

Post a Comment