Ahli Kelab Kad !!

May 9, 2011

Home » » Merisik..

Merisik..

Masih ingat lagik dengan enty sebelum ni pasal marathon berganti-ganti??
sebenarnye...
weekend yang lepas...
ada orang datang merisik adik teman...
semuanye sepantas kilat...
malam khamis mak teman call bagitau pasal nih....
tu yang terpaksa buat marathon berganti-ganti....


memula hari Jumaat tu..
teman bertanggak di rumah opah dulu....
layan makan nasi seround sambil tunggu mak balik keje pukul 5..
balik rumah mak....
makan nasi lagik sekali round....
pukul 8.30malam teman bergerak balik n9...
sampai kat umah MIL pukul 12 tengah malam....
gile ah....
cramp bontot sebab duduk dalam kereta lelama..


esok paginye..(sabtu)
teman & cik asbenn sakan tolong mak masak...
cik asbenn kene salai itik..
teman kene siapkan bahan2 utk masak rendang...
sambil tu atas dapor gulai ayam + nangka tengah menggelegak....


siap ajer masak...
rehat...mandi...makan nasi lagik...
pukul 3.30pm kitaorg bergerak balik semula ke Teluk Intan....
singgah Tesco Kuala Selangor beli barang2 nak masak hari Ahad....
sampai Teluk Intan pukul 8.30 malam.....
rasa cam biol kepala jap.....


esok paginye....
semua org bizi masak!!
lauk yang berjaya disiapkan utk tetamu..


 rendang itik n9

 kari ikan tongkol

 ayam goreng berempah

 sambal tumis udang

sambal belacan & timun

serta pencuci mulut...

honeydew

dek kerana terlampau bizi...semua gambar adalah di"borrow" dari abg googles...
teman xde terdaya nak amik gambar time bizi..


keluarga pihak lelaki...

berunding dua keluarga..

ok...
atok teman udah bukak kalendar...
itu petanda baik!!

kaum ibu...

cincin tanda..

inilah orang yang di-risik...
memang xsama lansung kan muka kitaorg adik beradik...



Alhamdulillah...
selesai dah satu bab....
lepas ni nak pening2 plak bab lain...
InsyaAllah....
bulan 7 ni Hjh Maznah & Hj Shahidan akan buat kenduri kawen lagik....


mak kata balik keje kang nak g tempah kad kawen..
pehtu nak g butik baju pengantin....
g fitting & pilih kaler baju...

kompius jap teman...
sape yang naik pelamin nih??
mak abah ke yang nak bersanding sekali lagik?
muahahahahhaa....


mak...
jangan marah aaa..


4 comments

May 9, 2011, 4:35:00 PM

k.nini die lagi manis...hihihi

May 9, 2011, 4:43:00 PM

eima : koyak seluar track aku ni kang :)

May 9, 2011, 8:11:00 PM

adik emy ni jarang enterprem kat blog ni kan..? mcm tak pernah nmpk pun. meriah le nak buat kenduri. kami pun nak wat kenduri juga awal bln 12 kang, insyaallah.

May 10, 2011, 12:42:00 AM

wahhh.. nak tambah ahli kuarge la hj shahidan ngan hjh maznah.. sukur.. ko nk dpt adik ipo la ye.. tahniah..

Post a Comment