Ahli Kelab Kad !!

Apr 13, 2012

Home » , » Bertunang!!!

Bertunang!!!




Ahad, 8 April 2012


" dimana dia bakal tunang saya...
bakal tunang saya ada di Kuala Pilah..
chan mali chan..oooo hooiiii!! "
~ intro merepek lagik sekali ~




pagi-pagi lagik rumah dah hiruk-piruk...
ada yang bizi buat sarapan...
ada yang beratur tunggu turn bilik air...
ada yang masih berguling-guling atas tilam...
tapi, suasana macam ni lah yang best..
iron cuma ada 1..bilik air 1..jamban kat luar 1..
pepandai la korang amik turn sendiri kalo takmo kene tinggal sebab lambat!!!



hantaran bertunang dari pihak lelaki




ini yang paling penting antara semua...
kalo terlupa bawak nih..
baru btol huru-hara..





alhamdulillah..
dalam 10.30pagi semuanya dah siap....
sebelum bergerak, Pak Ndak ada bacakan doa selamat..
mohon moga perjalanan kami ke sana diberkati & dipermudahkanNYA




 Pak Ndak & Mak Ndak..




mak & anak sama-sama putih melepaks!!



lama sangattttt dah teman tak pakai tudung fesyen lilit belakang nih...




abes bacaan doa..
masing-masing dok berangkut barang hantaran....



biras teman....Aya



 Ody & CikMat..
amboooiiii..mentang2la kak Ody kamu bawak hantaran coklat...
menempel aje kamu kat situ kan.....



sape lagik manis??...
buah dalam raga beskal atau si baju biru?...
haaaaa..jawab..jawab...



mamat baju hitam itu adalah yang paling awal mandi & bersiap...
siap gosok baju bagai...
padahal.....karang dia jugakk yang kene tunggu kat luar...



perjalanan dari Pekan Kota ke Kuala Pilah amik masa dalam 50minit+/- ajer..
tapi oleh kerana konvoi 6 kereta
dan melalui jalan yang subhanallah bengkang-bengkok...
dari 45minit terus jadi sejam lebih...
mereng kejap rasanya sebab menahan mengantuk....




 molekk sangatlah sebab semuanya sukakan kamera...
inilah barisan jelitawan yang selalu buat huru-hara kat dapur rumah mak....




 hoke..
lagik sekali Ayen buat jogathon....
cuma time ni CikMat tak turut serta sebab dia mamai baru bangun tido...




 ntah hape la yang difikir dek sayang nih....
tapi seriusss teman berkenan labuci baju pink nih...




kitaorg menanti pihak perempuan kasik greenlite untuk masuk...








 okeh...
dah dapat lampu hijau....



 haaa....
dua orang ni masih single & available....
sila hubungi teman untuk maklumat lanjut....ahaks!!!



opsss...opsss...
sampai sini aje Apis..
sila tunggu di kedai kopi sehingga anda di panggil semula..




 perumahan ni kat area Selaru....
berdepan dengan masjid...



 pihak perempuan....




pihak lelaki....
lelaki bert-shirt biru tu tengah demam...
tapi, gagahkan jugak semangat demi adik dia....
drama btol !!!!




penyerahan cincin tanda...




"okeh lulus...kompem gold "
bolehla panggil cik "bunga" keluar..



maka...yang ditunggu-tunggu pon keluar.....





inilah dia orangnya......




ala tomei...tomei....
kalo tak salah teman...
udah 8 tahun diaorg nih berkawan...
dari zaman matrikulasi lagik....



 cincin tanda bahawa " bunga " ini adalah 50 % milik Hafiz Ali





omak suko!!!
bakal menantu chegu...





 syukur..
semuanya berjalan dengan lancar....




 mak bersama bakal menantu yang baru,InsyaAllah...




mak bersama bakal besan beserta anak menantu hantu yang lain...



mah la amik sikit seri si bunga nih.....
amacam,..berseri tak teman?..
kihkihkih....



 puas sesi posing-posing..
barula masing-masing bergerak ke khemah untuk isi perot.....
itupon sempattt lagik....


 cepat sikit sayang...
orang kat belakang-belakang sana tu dah separuh kebulur...



 cik asbenn sentap dengan baju teman..
teman actually dah tersalah pilih saiz baju ni masa beli ..
baju tu saiz 42 tapi teman dah alter bahagian tepi & tulang belakang baju..
tapi still nampak macam baju pinjam....
bila pandang muka cik asbenn,dia jeling2 teman..grrr,stress jap!!
*tak payah sentap sangat yang..Nini lepuk kang*






tobattt la..
henpone pakcik-pakcik nih lagik canggih dari henpone teman..




at last...
jejaka berbaju hitam nih datang...
beria-ia dia nak masuk rumah jumpa tunang dia...
tetiba rasa cam nak lepuk budak baju hitam nih....


 hamboooiii.....
senyum lebar nampak....



 sakit mata kerr......
kalo sakit,..meh teman tolong buh "ubat" !!







 tak payah kenyit sangat la Apis....




 tau tak kenapa pakai spek?...
cover malu katanya..tetiba rasa segan..




 moga panjangla jodoh korang...
banyak dugaan time darah manis nih...
time darah tak berapa manis pon banyak jugak dugaannyer...




mekchu..
ada kenal sesapa tak dalam gambar nih?...



last sekali....
bakal bertambah seorang lagik kroni dapur...




insyaAllah....
hujung tahun ni adalah kenduri besar kat N9....
tunggu aje jemputannye nanti yer...




putihnya.........awan!!
inilah semua deretan kereta konvoi pada hari tersebut...
inspira putih ni la yang mengetuai konvoi...
Apis,sila bayar loyalti pada teman untuk entry ini....




abesssss jugak entry nih....





21 comments

Apr 13, 2012, 10:44:00 AM

bersungguh akak layan cerita dan gambar2 tu.. terasa macam akak pun berada di sana membaca cerita nini pada setiap caption.. he..he.. beruntung mak mentua nini.. menantu2nya manis2 semuanya..

Apr 13, 2012, 10:54:00 AM

@Hanis Azla cerita seronok meh la kongsi sama2..manis2 belaka kak eh?..yg mana palinggggg manis?... :D

Apr 13, 2012, 11:14:00 AM

tengok gmbor org bertunng, teruuuss je rassa cam teringin nak kawen.

eh eh eh !

Apr 13, 2012, 11:17:00 AM

wah meriah nye rombongan smpi 6 kereta :) semoge apis dan pasangan die berkekalan..amin! :)

Apr 13, 2012, 11:17:00 AM

@gAdis inkAyz kikiki...bleh!

Apr 13, 2012, 11:26:00 AM

great article, i know new knoledge from here Wisata Jawa Timur

thank

Apr 13, 2012, 11:29:00 AM

mmg ilang stress msk sini,bnyk gambo2..hehe

Apr 13, 2012, 12:31:00 PM

Syok... puas kakak tengok acara bertuang hari itu...

Lagi best mak mertua Nini macam tahu je bakal menantu pakai baju warna grey dia pun sama matching je bila bergambar...

Apr 13, 2012, 1:46:00 PM

owh, emy, patutla hang request tudung biru hari tu ;P



omak sonyum lebarrrrrr dapat menantu cekgu ;))))

Apr 13, 2012, 2:07:00 PM

gamba paling bawah tu paling 'awan nano' sangat aku rasa....btw...yang manis antara 'buah' ngan 'ko'...adalah.................................................................................................................................................................................................senyuman ko....!

Apr 13, 2012, 2:23:00 PM

@emy zulaiha begitula harapnya,insyaAllah

Apr 13, 2012, 2:24:00 PM
Apr 13, 2012, 2:24:00 PM

@Eya Eybizz kannnn...meh dtg sini sokmo2 :D

Apr 13, 2012, 2:24:00 PM

@Kakzakie akak seronok?..saya pun seronok!

Apr 13, 2012, 2:25:00 PM

@~najwa~ muahahaha...inilah sebabnya kak..omak memang sokmo suko!

Apr 13, 2012, 2:25:00 PM

@O'gosh meh aku nyanyi sikit...oh manisnya..manisnya senyumanku!!!

Apr 13, 2012, 2:44:00 PM

best baca n3 nie..happy2 belake..senyum sokmo..

Apr 13, 2012, 5:29:00 PM

layan jer baco entry nih...best2...

Apr 13, 2012, 7:28:00 PM

Oh..tunang oghang Pilah yo. Dokek na lah. Tapi yang baju biru tu, rezekinya bersama si manis dari Taiping. Camana jumpa tu? Story sat kat akak. Tapi akak sukelah tengok gamba2 semua. Yang paling best, bab makanlah, macam biasa. Hehehe.

Muka cik Mat ada iras2 muka Uwan pulak akak tengok.

Apr 14, 2012, 9:30:00 PM

Akhirnye apis dan zikin berdarah manisss..

Smoge kekal.. harungilah alam bertunang ni dengan jayanya.. aminnn..

Apr 15, 2012, 2:54:00 AM

Tahniah Hafiz.. wah sayang paling menyerlah.. ;)

Post a Comment