Ahli Kelab Kad !!

Apr 21, 2012

Home » » Peningkatan...

Peningkatan...





awal tahun aritu...
setiap kali bila teman suruh cikmat menulis...
sanggup dia nangis sampai air mata banjir kat pipi..
 semata-mata nak suruh teman sama2 pegang pensel
dan tulis huruf / nombor tu dengan dia...



lepas 4 bulan bersekolah...
alhamdulillah....
teman dah tak perlu pegang pensel dengan cikmat lagik..
~ cuma time dia mengada-ngada aje kene pegang pensel together2 ~
teman cuma perlu pantau guna mulut & mata ajer..
haaa...camne tu?..kikikiki...
sebabnya...
cikmat dah pandai tulis sendiri sekarang..
tulis berpandukan "dotted" latihan dalam buku..
tapi,janganlah expect nombor / huruf yang dia tulis tu perfect..
asalkan dia tau tulis & kenal apa  yang dia tulis tu..
teman dah rasa syukur sangat....



dari belajar 15 - 20minit sekali sesi..
sekarang dah boleh tahan almost 45minit tanpa komplen!
English..Maths..Jawi..
sumer masuk!



kelmarin,
teman nampak cikmat cari pensel & kertas..



ingatkan kot la dia buat conteng2..
sebab nampak kusyuk sangat
rupa - rupanya....





cikmat tulis alif ... ba ...ta ...
siap kasik kertas tu pada teman....
sambil bagitau huruf apa yang dia tulis..
teman??...speechless!
harusle time tu jugak teman senyum pakai mata & mulut...
senyum di mata sebab terharu..
senyum di mulut tanda teman suka...



memang complicated sungguh
cara seorang ibu tunjukkan betapa dia menghargai hasil kerja seorang anak kan...
~ atau teman aje yang macam nih~





10 comments

Apr 21, 2012, 10:33:00 AM

betul nini.. budak laki orang kate liat sikit bab2 macam, emir dulu pun macam tu jugak.. bile part huruf susah2 nak tulis dia jadi fed up..

congrats cikmat.. nasib cikmat tak tunjuk skill algebra ke ape, harus nanti mak dia pengsan hehe

Apr 21, 2012, 11:24:00 AM

Salam kenal. I dah follow blog ni.follow i balik ye..tq....;)

Apr 21, 2012, 6:10:00 PM

nini, berkat didikan ibu yg baik, alhamdulillah c.mat jd anak yb baik dan berjaya

Apr 22, 2012, 6:44:00 PM

Alhamdulillah terang hati cik mat nih. Akak dulu2 tak de blog jadi bila bangga tu, sambil kembang hidung, gantung keje anak kat fridge. Hihihi.

Apr 23, 2012, 9:05:00 PM

terharu juge.. sonok tengok anak orang lain pandai.. semoga terang hati afif.. dipermudahkan untuk belajar.. aminnn..

Apr 25, 2012, 12:48:00 PM

@Em's Family bukan lg pengsan kak...siap suruh cikmat tolong ajarkan..kikiki

Apr 25, 2012, 12:48:00 PM
Apr 25, 2012, 12:49:00 PM

@Mak Wardah insyaAllah,Amin!

Apr 25, 2012, 12:49:00 PM

@Aidah uissshhh...kreatif tu kak!

Apr 25, 2012, 12:49:00 PM

@eda_ej harapnya mcm tu la..Amin!

Post a Comment