Ahli Kelab Kad !!

Apr 24, 2012

Home » » CikMat bersukan!!

CikMat bersukan!!





cerita nih sepatutnya di tulis seminggu yang lepas..
tapi...
dek kerana kebekuan idea untuk mengarang...
teman skip dulu cerita nih..
sekarang baru idea mencair...
huh..alasan tak boleh pakai!



15hb aritu...
PASTI kawasan Taiping mengadakan sukaneka tahunan.
kalo tak salah teman laa...
ada lebih kurang 8 buah tadika PASTI kat area Taiping nih...
banyak jugak tu!!...




kalo ikut dalam surat pekeliling yang cikgu kasik..
sukan bermula pukul 8pagi - 12tgh hari..
tapi tau ajelah..
kalo dah namanya hari Ahad..
bukan aje nak kene kejut CikMat..
ayah CikMat pon sama liat nak bangunnnn........
pukul 8.10pagi baru kitaorg sampai....
mujur perbarisan masuk padang blom start lagik...



ketibaan atlit..
korang tengok..
sempoiii aje nak berlari kat padang kang pakai selipar ben10..
kekunon nak amik semangat ben10 tolong dia larik kang..
layankan ajer..




ayah & CikMat together2...



cengginila keadaan padang dari jauh..
sukaneka ni bukan dibuat di padang dekat depan rumah teman tu...
sukaneka nih dekat padang Taman Desa Jana..
dekat area Kompleks Rakan Muda Bukit Jana...



baru lepas pakai tag warna rumah sukan...
PASTI Al-Munir kaler oreng...
mujur bukan kaler pink..
tak sesuaiiiii CikMat pakai pink!




muka blurr...
dalam blurr tu pun sempattt lagiik mintak nasi goreng kicap telur..
terpaksa la teman auta kata telur kat umah udah abes..
kene singgah ekonsep beli nanti...



En Hanit & cik asbenn..
macam berjanji diaorg nih nak pakai baju belang2..
mujur tak sesama berjanji nak pakai seluar tiga suku...




perbarisan masuk ke padang....
nampak CikMat tak?...
ada hikmahnya CikMat pakai selipar time nih...
padang terhamatla lecak sebab malam sebelumnya tu hujan lebat....




seragam betul baju cikgu-cikgu PASTI...
time nih tengah nyanyi lagu Negaraku & lagu PASTI...



abes dah perbarisan..
masing-masing balik ke khemah dulu sebelum acara sukan mula...



Muaz & CikMat...
cuba korang tengok betul-betul..
sape yang pakai payung??....
siap reques teman bawak payung..
nanti panas katanya....
oh...suamiku!!




time nih kalo tak salah teman..
acara sukan untuk pelajar umur 5 tahun...


lepas 2 -3  acara..
barulah sampai part acara CikMat...
untuk 4 tahun..
cuma ada satu acara aje....
acara rebut biskut....


CikMat sebenarnya time ni dah excited nak larik...
tapi pakcik yang tiup wisel tu pulak banyak cakapnya...
dia hold bebudak ni lama sangat..
penyudahnya CikMat dah fed-up..
dah siap ajak teman pegi makan eskremm lagik....
bila teman suruh beratur lagik sekali...




CikMat dah start konserttt.....
haduiii.....ni yang teman kalah nih...
silap2 kang ada pulak org umur 19 +10 yang gantikan CikMat berlari nih...
muahahahahha....



Muaz yang maintain cool...
at last CikMat stop karaoke bila tengok Muaz dah beratur..
fuhh...mujurrr!


elok aje pakcik tu tiup wisel...
pppprrrrriiiiiitttttttt......!!!!!


hah...cepat teka..
yang mana satu CikMat?..



CikMat tepi sekali...
memang teman suruh dia amik lane tepi sekali..
senang teman nak amik gambar..



korang tengok..
CikMat mengutip tanpa pesaing...
siap kutip rileks2 siap pandang jiran sebelah...
nak terkeluar anak tekak teman menjerit suruh dia kutip cepat2...



penyudahnya semua yang lain berkerumun kat CikMat...
adeii..punahla harapan nak menang macam nih...



lepas selesai acara kutip..
kene bawak semua koleksi biskut tadik pegi pondok juri...


inilah hasilnya...
CikMat cuma dapat kutip 16peket biskut ajer..
dan semua biskut tu boleh bawak balik...
sape yang jadi mangsa..
handbag teman jugak....
nak menangis tengok macam2 barang yang ada dalam handbag..
ada biskut,nasi lemak 2 bungkus,sosej,nugget...
sape punye keje?...



mamat yang pakai payung ni punye keje..
beliau ditugaskan jaga handbag teman sebab teman bizi jadi photographer CikMat...
tak sangka la pulak nasi lemak pon dia sumbat dalam handbag teman..



memandangkan dah bajet CikMat tak menang..
cik asbenn pon ajak balik..
baru aje kaki nak melangkah balik..
terdengar DJ bertugas kata penyampaian pingat untuk acara 4 tahun...
time tu jugak kaki teman serupa dah kene paku..
dalam hati berdoa..
moga adalah nama CikMat naik....



tiba-tiba..terdengar DJ kata..
" tempat ke-4 dari PASTI Al-Munir..
Ahmad Afif Zuhdi "

yyyaaaahhhhooooooo..........!!!!
no.4 pon xpe..janji ado!



terima kasihla encik sebab dukung anak saya yang hantap nih..
17kilo tu encik...



teruja giles tengok CikMat dapat medal macm nih....








untuk umur 4 tahun sahaja..
hadiah sampai tempat ke-5...
korang tengok..
yang menang no. 4 & no. 5 lagik over!



sila perhatikan betul-betul..
apa yang sama dalam gambar nih?...
muncung ayah & anak...
rasa nak kepit guna sepit kain aje muncung diaorg nih!!




layanan 1st class...
alah,..baru menang no. 4 ajer..
bukan juara pong...hahahaha







inilah rupa medalnya.....




one more time buat mulut muncung.....





muka gembira sebab dapat medal...
sampai rumah dia buang-buang aje medal tu..
bertuah anak!!




itu ajelah cerita hari sukan cikmat....
serius teman rasa seronok sebab 1st time attend sukan sekolah anak sendiri...
terasa cam nak join diaorg bersukan sekali..
hahahahahah









14 comments

Apr 24, 2012, 6:12:00 PM

tahniah cik mat

Apr 24, 2012, 7:07:00 PM

boleh tampung ke handbag tuh...hehe

Apr 24, 2012, 11:21:00 PM

aku rase cam nak melompat2 nak sorak afif juge.. boleh tak ummie?? heehe..

Apr 24, 2012, 11:24:00 PM

wahh tahniah... gambar last tu priceless...

Apr 25, 2012, 8:26:00 AM

dapat no 4 pun ok lah kan cik mat????

Apr 25, 2012, 8:45:00 AM

berat cikmat sama berat fahim yg tak brape mau mkn tu ... hehe

klu cik gigih tak tgk org kutip biskut mesti menang nomot 1 u ...

Apr 25, 2012, 9:10:00 AM

pandai betul budak2 tu pose kat pentas tu...dia wat tripeace...ahahaha

:)

comel je dia nangis

Apr 25, 2012, 12:28:00 PM

@Naz dobot kata tenkiu..eh,pulak?!.haha

Apr 25, 2012, 12:28:00 PM

@Papa Mifz dah serupa belacan henbeg tu!

Apr 25, 2012, 12:28:00 PM

@eda_ej bolehhh...kita sesama lompat bintang k

Apr 25, 2012, 12:29:00 PM

@Hanis MY that's it!..btol kan..priceless!

Apr 25, 2012, 12:29:00 PM

@Atia Adina cikmat serupa takde perasaan..umie yg lagik xcited

Apr 25, 2012, 12:29:00 PM

@eima cikmat stendetla..rileks semedang

Apr 25, 2012, 12:30:00 PM

@Cik FaRiZaM tengok aje cool time nanges..cuba dgr konsertt dia...serupa nk pitammm!

Post a Comment