Ahli Kelab Kad !!

Apr 5, 2012

Home » » Mr & Mrs Rabbit

Mr & Mrs Rabbit



rasanya...
teman blom pernah story lagik pasal rumah arnab lagik..
enteprem gambar anak arnab aje yang dah banyak kali!!





nampak tu minah security tengah membuat rondaan...

rumah arnab ni sebenarnya bersebelahan dengan rumah hijau teman...
tak jauh pon dari rumah teman..
sepelaung ajer...



presenting to you all.....



arnab-arnab teman...
total semua arnab jantan & betina..
ada kot dalam 30 ekor..
anak arnab pulak dalam 50++...
bancian tak abes buat lagik...


rumah arnab ni dibina dengan hasil titik peluh cik asbenn (doktor) & En Hanit (tok kadi)...
berbulan jugak amik masa nak siapkan rumah arnab nih..
tau ajelah kekakangn masa bekerja masing-masing..
tapi,berkat sabar & usaha..
at last siap jugak rumah arnab nih,,,,


yang ni pulak...
wad bersalin ibu arnab sampai abes tempoh pantang...



anak -anak kecil yang baru aje 7 hari umurnya...
sekali beranak 7 ekor tau....



makcik ni pegang rekod...
8 ekor sekaligus sekali tekan....
bravo makcik...!!!
oleh sebab itu,..dia dapat duduk wad 1st class...


ni tak lama lagik dah boleh check out dari wad bersalin...
tunggu hari aje...



baja fresh!..
hahahahaha....



baja kompos buatan sendiri....
tu sebab la pokok-pokok tanaman rumah teman segar bugar....
baja terbaekk!!



ibu arnab ni dah selamat check out dari wad bersalin...
tapi masih ditempatkan sekali dengan anak dia..
takot kang anak dia demam hilang susu...
jenuh teman nk jaga...




versi telinga jatuh..
manja tak usah cakap la....



ibu arnab ni lumpuh separuh badan sebaik aje anak dia yang 6 ekor tu putus susu....
doktor & tok kadi tak dapat nak kenal pasti apa punca lumpuh ibu arnab nih..
umur dia tak panjang....
lepas 4 hari lumpuh..
dia pon innalillah.....



gitula sedikit sebanyak cerita arnab-arnab teman....
so..sekarang nie..
korang dah tau la kan kenapa koleksi arnab teman comei-comei belaka...
sebab tuan dia pon comeiiiiiiii...........
ha..ha...ha...ha....ha...




8 comments

Apr 5, 2012, 11:46:00 AM

gebu gebu arnab tu..

Apr 5, 2012, 11:50:00 AM

Banyaknye labit ko.. kalo aku tak tekejo weh..

Apr 5, 2012, 12:00:00 PM

Bestnya ada projek camni. Akak tabiklah kalau orang yang gigih macam Nini dan asben ni. Kat mana2 pun boleh survive. Orang kata kalau biji benih campak ke laut, boleh jadi pulau gamaknya. Kim salam dgn sekuriti guard tu ye. One man show je ke? Banyak bonus nih. Hehehe.

Apr 5, 2012, 12:40:00 PM

comeynya arnab2 tu..macam tuan dia..;p
moga sumernya sihat slalu..:)

Apr 5, 2012, 12:53:00 PM

comelnye rabbit.. :)

Apr 5, 2012, 1:37:00 PM

wooo~`byk nye arnab akk?akak buat juai ke??

Apr 5, 2012, 2:26:00 PM

Nini... kakak salute betullah dgn tn. doktor dan tn kadi tu. Nini jadi asst. nurse ke bila ada yg sakit.

Kakak tengok makin menjadi. Murah rezekilah...

Baja kompos tu jual ye Nini...

Apr 5, 2012, 5:16:00 PM

ternak banyak2 ni nak jual eh nini?

Post a Comment