Ahli Kelab Kad !!

Feb 28, 2012

Home » » Pneumonia

Pneumonia




CikMat dah 2 hari tak bersekolah..
batuk & selesema CikMat ni start minggu lepas lagik..
tapi dia still gagah lagik pegi sekolah...
tapi,..since Sabtu lepas...
nampak sangat CikMat macam tak larat..
suhu badan pon dah cecah 37 - 38'C..
dalam tak larat pon dia still boleh maintain senyuummmm....



tapi bila tengok kondisi CikMat kelmarin makin teruk..
semalam teman tak kasik la CikMat pegi sekolah...
apa la maknanya dia pegi sekolah tapi hati teman risau memikirkan dia...



bila tuan doktor balik keje petang semalam.....


diagnosis lanjut telah dibuat....
dan CikMat disahkan Pneumonia


apa itu pneumonia??
 Pneumonia is a breathing ( respirotary ) condition in which there is an infection of the lung





maka...sekarang...saat ini..
teman adalah doktor bertugas di rumah...
memantau kondisi pesakit dan...
memastikan pesakit makan ubat tepat pada waktunya TANPA banyak drama!....
hahahahaha...


koleksi ubat CikMat kali nih...
semua cik asbenn carikan..
tak payah susah-susah admit sepital..



tak dilupakan...

 multi-vitamin untuk menambah selera makan pesakit kecil...


Alhamdulillah...
CikMat sangat senang bekerjasama dalam bab makan ubat...
umpama makan coklat aje pada dia ubat tu...



walau dalam sakit tu..
selera makan tetap tak berhagak...
pepagi lagik dah suruh teman masak......

macaroni cheese.....



tak kisahla CikMat...
janji mau makan & cepat sehat.....




21 comments

Feb 28, 2012, 12:27:00 PM

Smoge afif cepat sihat..

Agak2 demam kali ni afif nak dapat ape ek.. hehehe..

Feb 28, 2012, 12:38:00 PM

@eda_ej

gamaknya nk dpt bercaap secara lebih jelas kot....tak gitu? haha

Feb 28, 2012, 12:53:00 PM

nini.. bleh kasi no phone ang tak.. bebila bole lah tanye2 hubs ko.. pasal anak aku ni kerap sgt kene pnemonia nih.. keje duduk wad je haku ni.. farzlyna@gmail.com

Feb 28, 2012, 1:01:00 PM

moga cepat sihat yer Cik Mat..

Feb 28, 2012, 1:02:00 PM

Anak kakak tahun lepas kena siap kena admit di hospital. Tangan kena cucuk jarum setiap hari masuk antibiotik - 3 hari baru sembuh.

Nampak sihat tapi tak sihat pneumonia nie... moga cikmat cepat sembuh - bagus mudah makan ubat

Feb 28, 2012, 1:02:00 PM

Siannya, semoga cepat sembuh.

Feb 28, 2012, 1:50:00 PM

cik mat macam tak sakit jaa...makan bukan main lagi...tapi takpe..kalo tekak dier yang dier nak..kikikiki...dobot sihat kaa...

Feb 28, 2012, 2:38:00 PM

semoga cepat sihat cik mat yg comel:)

Feb 28, 2012, 2:57:00 PM

semoga cik mat cepat sembuh.. bagusnya bila ada doktor di rumah yer nini.. takdelah risau sgt.. boleh pantau dari rumah aje penyakitnya..

Feb 28, 2012, 4:23:00 PM

Alololo..kesiannnyeee dia. Duduk rehatlah kat rumah ya. Semoga cepat sembuh, auntie doakan.

Feb 28, 2012, 4:36:00 PM

@Farzlyna Mustafar
nanti aku email ang :)

Feb 28, 2012, 4:37:00 PM

@GtHans
insyaAllah ;)

Feb 28, 2012, 4:37:00 PM

@Kakzakie
btol kak..mmg setuju sgt!

Feb 28, 2012, 4:37:00 PM

@fiza
insyaAllah..harapnye minggu ni ajeah dia tak g sekolah..

Feb 28, 2012, 4:38:00 PM

@syawalsimpsons
tu la..sakit serupa cam tak sakit..dobot?..tak payah tanya..dia hari2 sehat.haha

Feb 28, 2012, 4:38:00 PM

@Amiizaa2001
insyaAllah..mekasih :)

Feb 28, 2012, 4:39:00 PM

@Hanis Azla
doktor pantau dari jauh kak sbb keje 24jam arini..nasibla ada doktor 'celop' kat umah.haha

Feb 28, 2012, 4:39:00 PM

@Aidah
insyaAllah :)

Feb 28, 2012, 4:42:00 PM

fahim dulu waktu pneumonia warded kat pusrawi selama 4 hari ...every 6 hour nab ...

klu tak salah paed bg augmentin time tu ...tp time tu mmg letih la .. sbb demem tak kebah2 2-3 kali ke e.r ..nk tau kisah den tu leh baca kat blog den cari dlm entry ke2 ...hehehe

seb baik apaknye endoktor ..senang je dpt trace tak le cam aku...nk terajang misi ngan MA yg dok amik darah fahim tak berjaya tu ...

Feb 28, 2012, 5:00:00 PM

senanglah ada dr kat rumah

Feb 29, 2012, 9:14:00 AM

semoga cepat sembuh

Post a Comment