Ahli Kelab Kad !!

Feb 24, 2012

Home » , » First time!!

First time!!





Salam Jumaat semua....
pepagi hari lagik teman dah sarung kasut kebun cik asbenn...
~ nasib la kaki kami sesaiz!! ~
semata-mata nak masuk kebun sayur....
masuk kebun sayur sebab nak kutip..............



 pucuk ubi.....



menu utama untuk santapan cik asbenn arini...



~ gambar pinjam google ~


ni first time tau nak buat masak lemak tempoyak pucuk ubi buh petai....
menu paling glamer buat rakyat jelata Negeri Sembilan....
jap ni dah study secara bertulis via henpone dengan MIL terchenta....
hopefully LULUS la teman masak nih kang...




11 comments

Feb 24, 2012, 10:31:00 AM

giler sedap lauk ni weh.,. menitik da air liur aku!

Feb 24, 2012, 10:46:00 AM

hihi, gambar yang paling atas tu nampak kaki dobot. geram je rasa. nak jentik boleh? apesal gemuk sangat ni.

Feb 24, 2012, 11:02:00 AM

semoga berjaya....leh masuk masterchef ke dua ni..kikikikiki

Feb 24, 2012, 12:35:00 PM

@Farzlyna Mustafar

ko nih...blom rasa lg aku masak ko dah kata sedap..haaaiiissshhh!!!

Feb 24, 2012, 12:35:00 PM

@fatiha mazlam

haha...btol sgt dah mmg kaki dia..nak akak tolong jentikkan ke?..montot sekali ? :)

Feb 24, 2012, 12:36:00 PM

@syawalsimpsons

mls aku Sue masuk masterchef..kang gegel tangan nk potong bawang bila kamera zoom..hahahaha

Feb 24, 2012, 1:07:00 PM

wow! peberet kita tu..ehehe

Feb 24, 2012, 1:28:00 PM

pergghh! sedapnya masak lemak pucuk ubi + petai......ada sambal belacan x? ahaha

Feb 24, 2012, 2:53:00 PM

peh sedap ni !! :)

Feb 24, 2012, 3:34:00 PM

Nini, sekarang ni susah nak cari pucuk ubi tau. Akak rasa nak tanam kat kampung jugak pasal kalau beli pun, byk dimasukkan daun2 keras yang bukan pucuk tu. Sedeh.

Feb 24, 2012, 3:34:00 PM

untung rumah bertanah ni ...

Post a Comment