Ahli Kelab Kad !!

May 31, 2012

Home » » 11 tahun menantimu...

11 tahun menantimu...



~ ni bukan iklan berbayar ye...ni pengalaman diri sendiri ~



11 tahun mencari dan terus mencari...
masih lagi blom berjumpa yang betul-betul sesuai...
nak mencari sesuatu yang boleh membuatkan teman putih ker?..
tak jugak sebenarnya....
teman tak berapa kesah sangat pasal bab " PUTIH " tu sebab 
gen " PUTIH " memang takde dalam diri teman..
dari sekolah rendah membawak ke sekolah menengah...
memang sebati sangat perkataan " LEGAM " tu dengan teman...
cuma bila masuk kolej,..baru dapat berkenalan dengan perkataan " KUNING LANGSAT "



kulit muka teman sebenarnya sensitif.....
since masuk alam "akil baligh"..teman berhadapan dgn  masalah kulit berminyak...
dan of coslah masalah jerawat menduduki carta paling atas!!
setiap kali naik jerawat,..2 minggu baru nak surut bengkak jerawat tu...
tu blom campur kalo teman tak sengaja makan kacang...
bertambah parahla jawabnya  kondisi kulit muka nih.....
boleh bayangkan tak camne bengkaknya hati teman nengok muka sendiri kat cermin...
nasib la cik abg teman tu syok dgn teman bukan sebab teman ni cun..
kalo tak,..memang menangis hari-hari la teman ni jawabnya...




pencarian cinta hati diteruskan hingga pada November 2011...
teman secara tak sengaja berkenalan dengan dia.....
teman tertinggal sabun muka dirumah ketika teman ke Janda Baik,Pahang...




dan kami serasi!!....
dia berjaya membuat teman rasa diri gegurl sikit
especially bila tengok jerawat dimuka mengecut dgn cepat.....
dan yang paling penting,...muka kurang berminyak!
time tu dah rasa macam nak buat lompat bintang dah....
hahahahahahha





tapi..teman masih lagi tercari-cari padanan produk muka yang sesuai...
hinggalah pada awal Disember 2011...






teman berjumpa mereka....
dan mungkin jugak memang jodoh kami...
kami serasi antara satu sama lain.....




kini setelah 6 bulan bersama...
ternyata kami sama-sama bahagia...
kebahagiaan yang teman nantikan selama 11 tahun...
syukur...syukur...
moga jodoh kami bersama berkekalan...




mereka mungkin bukan siapa-siapa pada orang lain..
tapi pada teman...
mereka pelengkap hidup teman selain suami & anak....
mereka mampu menggembirakan teman setelah 11 tahun mencari cinta untuk muka teman..
tak makan kacang pon takpe..janji jerawat tak menggila..



nowadays...tak payah dah nak edit2 gambar kasik clean skin...
teman bahagia seadanya dengan kulit & wajah teman sekarang...






10 comments

May 31, 2012, 1:35:00 PM

Makin cun weh.. Semoge ko jadi gegurl sentiase.. kalo jalan sengsorang ni kompom ade mamt navy ngorat.. hehehhe...

May 31, 2012, 1:41:00 PM

@eda_ej mende cunnye..ko lagik cun..tp btol weh,aku suka produk skrng..dari pokok bamboo..wangi jer bau dia.korea mali katanya

May 31, 2012, 2:07:00 PM

wah... serasi bersama...

May 31, 2012, 2:20:00 PM

Ha.... memang sukalah bila dah jumpa jodoh yg sesuai. Kakak sekarang masih tercari-cari buat anak sulung kakak yg allergic makanan laut...

Dah jumpa jgn tukar-tukar Nini..

May 31, 2012, 2:37:00 PM

aku pun pakai yg murah sajorkkk...safi hijau ngan fair lovely je ... nk tukar tak reti lah

May 31, 2012, 3:34:00 PM

putih tak wajah pakai..hehe

May 31, 2012, 4:26:00 PM

lamanya mencari cinta utk kulit muka uolssssssss!~

tapi kan - apa kah brand krim tu???

May 31, 2012, 10:28:00 PM

bila dapat yang serasi tak pandang dah yang lain..

Jun 1, 2012, 12:29:00 AM

Apa nama produk yang kaler ijau tu? Macam menarik je.. Kat mana leh dapat?

Jun 1, 2012, 8:26:00 AM

kakk..sebelah safi punyer cleanser tu beli katner?xpnh nmpak pon...

Post a Comment