Ahli Kelab Kad !!

May 10, 2012

Home » Sendat!!

Sendat!!





sejak-sejak cik asbenn menamatkan kontrak perkhidmatan freezer nih..
~ reason?? penjimatan elektrik sejak2 dah masuk aircond ~
lagipun kata cik asbenn,..tak banyak barang dalam freezer nih..
boleh aje tumpang peti ais 2 pintu teman tu....





atas dasar menumpang...beginilah keadaan peti ais 2 pintu kesayangan teman...


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.









sendatt!!! especially bahagian freezer..
untuk arrow yang bewarna merah,..semuanya kepunyaan big boss...
tu semua koleksi makanan untuk ikan ternakan beliau...
untuk sosej & nugget yang menggunakan arrow bewarna merah & biru pulak..
kepunyaan big boss & CikMat...
asal pegi ekonsep/Tesco,..nampak aje nugget ada offer kompem beli...
manakala untuk arrow yang bwarna hijau..
tu semua kepunyaan teman...
stok bahan mentah untuk memasak,kiub ais batu,instant pau,eksrem batang...




nampaknya...
makin besar & tinggi peti ais yang teman ada..
makin banyak benda yang bakal disumbatkan....
nak protess tak boleh sebab banyak barang big boss & big boss yang belikan peti ais ni..
hahahahahhahaha....
oleh itu, motto untuk peti ais teman....
" sendat tapi muat!! "



~ entry luah perasaan sebab merana mata tengok peti ais macam nih ~




20 comments

May 10, 2012, 9:41:00 AM

kalau aku tu dah memberontak dah...sendat sangat tu...goda la suruh bukak balik peti ES lagi satu tu..

May 10, 2012, 9:43:00 AM

mmg sendat...kikikiki

May 10, 2012, 9:44:00 AM

perghhh dah macam sardin jer...hehehe

May 10, 2012, 10:10:00 AM

kerana nak berjimat yer...

May 10, 2012, 10:22:00 AM

hehe..sumbat jangan tak sumbat..

May 10, 2012, 11:59:00 AM

selagi muat....sumbat jer lah

May 10, 2012, 12:13:00 PM

huhuhuhu banyaknya... hehehehhe

May 10, 2012, 12:13:00 PM

hahaha.. sumbat abis.. sampai nk letak sebatang coki2 lagi ponrasenye dh xmuat... haha

May 10, 2012, 1:37:00 PM

Bestlah fesyen dua pintu nih. Dari atas sampai bawah freezer ya. Akak punya freezer kat pintu bawah. Akak dahlah sakit lutut tak boleh cangkung. Maka selalulah cuti masak sebab alasan kukuh, tak dapat amik barang dalam freezer. Kihkihkih.

May 10, 2012, 2:10:00 PM

@O'gosh peti ais satu lg?!tak koserr aku..biarlah asalkan big boss bahagia.hahaha

May 10, 2012, 2:10:00 PM

@syawalsimpsons sendat tapi muat!

May 10, 2012, 2:11:00 PM

@Kancilbiru tu la..tengah training mata terima keadaan nih.kikiki

May 10, 2012, 2:11:00 PM

@Lulu Caldina gituler Lulu...tau ajelah takrif elektrik yg dah naik nih

May 10, 2012, 2:11:00 PM

@nur anis redha jgn tak redha..hahaha

May 10, 2012, 2:12:00 PM

@Atia Adina selagi boleh tutup peti ais tu,sumbat!

May 10, 2012, 2:12:00 PM

@Nigina ni bukan lg banyak..overload!

May 10, 2012, 2:13:00 PM

@Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine jgn kata choki2 dik,..nak sumbat sebelah kaki ayam pon blom pasti lepas!

May 10, 2012, 2:14:00 PM

@Aidah alasan mmg munasabah!! peti ais ni hadiah anibesery 2 thn lepas kak..berbaloi memakainya (sama berbaloi dgn harga)

May 10, 2012, 3:18:00 PM

Kat rmh kami ada deep frezer tu (utk susu ebm), ppeti ais satu pintu, ekon satu (on malam je pun)..... Bayor letrik dekat 3 x gnda dari dulu. Serius byk gila. Kena cut penggunaan letrik tang lain le, tv tak bape tgk dh.


Kemain beso peti ais kome ye, tp cun ar..... Mcm nak beli satu utk rmh baru.haha pengsan!!

May 10, 2012, 5:01:00 PM

senang ko ade peti ais gabak cam tu.. kalo nak simpan susu EBM pon sonang.. hehhehe..=D

Post a Comment