Ahli Kelab Kad !!

May 11, 2012

Home » TAH breakdown!

TAH breakdown!




rentetan kejadian yang menyebabkan disbrek TAH teman buat perangai...































































kelmarin..
masa teman nak keluar pegi market..
kereta tak boleh reverse sebab diskbrek tayar belakang sangkut...
even kereta ni dah dicuci lepas kejadian berendam dalam air laut pasang besar...
still jugak effect pada kereta teman yang dah berumur 8 tahun nih..




demi memenuhi tuntutan kerja..cheewah!!
teman terpaksa pinjam kereta Kak Zira untuk pegi market...
balik dari market..dengan menggunakan kegagahan diri yang tak berapa nak gagah...
teman menyelinap masuk bawah kereta...
sembur2 sikit minyak pelincir kat diskbreak tayar belakang...
lepas tu try balik reverse kereta...
alhamdulillah....kereta boleh reverse..
tapi tahan ajelah telinga dengar bunyik pelik masa diskbrek tu nak melepaskan diri dari rim tayar...
"kelentang" bunyiknya....
kejadian ini telah dilaporkan kepada big boss untuk tindakan susulan..
sayang ooo....8 tahun dah TAH nih..




kenapa car sunshield nih bertampal kat belakang?...
biasala tu..sayang kereta punye pasal..
tak boleh tempek kat cermin depan..
kat belakang pon boleh aje teman tempek....
kesian TAH teman panasss...
boleh?..hahahahaha




.





5 comments

May 11, 2012, 10:38:00 AM

ala ciannyer TAH...sabo ye....big boss akan uruskan...

May 11, 2012, 11:12:00 AM

Kete akak pun meragam jugak bila harung air walaupun tak dalam mana, setakat cecah tayar dua tiga inci je. Siap kena ganti suspension dgn disc break sbb berbunyi kuat. Air laut memang dasat sikit, Nini. Kalau balik PD, air pasang besar dan hari hujan pulak, akak cukup hati2 nak keluar pekan. Maklumlah transport akak tu lah satu2nya. Saba je lah kalau dia terlebih manja. Hihihi.

May 11, 2012, 11:34:00 AM

Sabar ajelah Nini...

May 11, 2012, 11:43:00 AM

terer nini siap masuk bwh keta tu ... hebat...spray guna minyak masak ke w40 ni

May 11, 2012, 12:32:00 PM

susah hati kalau buah hati buat hal kan..? macam ai pulak baru2 ni baru lepas service kete.. rabak gaklah duit..

Post a Comment